Four Daughters, een vertelling vol hoop, verzet en verdriet

Het is helaas een onderwerp wat het bij het nieuws toch wel geregeld naar voren komt: het verdwijnen van kinderen. Door ontvoering, oorlog of een ongeluk. Als moeder van twee zoons kan ik daar wakker van liggen en intens meeleven. Maar de verhalen zijn op afstand en hier gaan we weer door met het dagelijkse leven. Maar toch rijst daar wel eens de vraag hoe een moeder met zo een drama omgaat. Daar is nu een documentaire/film over gemaakt: ‘Four Daughters’. En hoe afschuwelijk dit onderwerp ook is toch wil ik deze film graag zien. Want waar haal je de kracht vandaan om door te gaan?

Four Daughters

Dit is het verhaal van Four Daughters

‘Four Daughters’ is een aangrijpende film die zweeft tussen documentaire en fictie. Olfa is de moeder van vier meisjes. Op een dag verdwijnen haar twee oudste dochters. Regisseur Kaouther Ben Hania vertelt het verhaal van de verdwijning samen met Olfa, haar twee overgebleven dochters en professionele acteurs. Een intieme vertelling vol hoop, verzet en verdriet over botsende werelden en wat het is om moeder of zus te zijn.

Moeder en dochters

Regisseur Kaouther maakt controversiële films

Kaouther Ben Hania, regisseur van de film ‘Four Daughters’, is geboren in Tunesië, 1977. Van jongs af aan heeft Kaouther al grote interesse voor kunst en film. Aan de Tunesische Nationale Film- en Televisieschool studeerde ze regie. Ze behaalde haar masterdiploma in Parijs.
Ze ziet film maken als een verlengstuk om sociale kwesties en politieke problemen aan de kaak te stellen. Controversiële onderwerpen gaat ze hierbij niet uit de weg. Hoofdthema’s zijn vaak ongelijkheid en onderdrukking van vrouwen maar ook de strijd voor mensenrechten en vrijheid.

In 2017 brak Kaouther door met een film gebaseerd op waargebeurde feiten: ‘La Belle et la Meute’. Deze film gaat over seksueel geweld en de strijd om gerechtigheid. Haar volgende film ‘The Man who sold his skin’ werd genomineerd voor een Oscar in 2020. In deze film biedt een man zijn rug aan als canvas om op te schilderen. Hij groeit uit tot een levend kunstwerk.
En nu komt ze wederom met een prijswinnende film, ‘Four Daughters’. Opnieuw een film die het houdt tussen een documentaire en fictie. Met een einde die menigeen verstomd achter laat.

Four Daughters

Binnenkort in de bioscoop

De film ‘Four Daughters’ is vanaf 11 april te zien in de Nederlandse bioscopen. Binnenkort verschijnt hier op MamaScrapelle de review over de film.

Four Daughters

Bekijk hier alvast de trailer van Four Daughters

Specificaties bij de film Four Daughters

  • Releasedatum : vanaf 11 april 2024 in de Nederlandse bioscopen
  • Speelduur: 108 minuten
  • Taal: Frans, Nederlands ondertiteld
  • Classificatie: 12
  • Genre: Docu/film
  • Regie: Kaouther Ben Hania
  • Acteurs: Olfa Hamrouni, Eya Chikhaoui, Tayssir Chikhaoui, Nour Karoui
  • DistributeurCineArt
hoop verzet en vedriet

Kijk ook deze blogs

footer-7
Noelle
Delen is enorm lief

Noelle

Hallo mijn naam is Noëlle en ik woon gezellig met man en onze twee zoons in Amsterdam. Ik ben een echte boekenwurm en deel daarover graag mijn mening. De recensies zijn terug te vinden op de sites van uitgeverijen, maar ook op mijn eigen blog www.deleestrein.blogspot.nl en op www.stoerleesvoer.nl Naast lezen hou ik van koken/bakken, wandelen, puzzelen, scrapbooking en haken. Het leuke is natuurlijk om elke keer weer nieuwe ideeën op te doen. Daarom zijn sites zoals MamaScrapelle met hun honderden tips en ideeën, voor alles en nog wat, zo geweldig. Leuk dat ik daar nu ook mijn steentje aan mag bijdragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.