Sensory speelgoed van Sophie de Giraf – een cadeautip baby

Op MamaScrapelle hebben we al vele artikelen over baby’s en over sensorische ontwikkeling. Maar in dit artikel komen deze twee werelden bij elkaar met het nieuwe sensory speelgoed van Sophie de Giraf. Zij hebben namelijk een 5-senses collectie uitgebracht speciaal voor baby’s. Een prachtig cadeautip als kraamcadeau dus! En ik mag ook de hele collectie weggeven met een winactie. Lees dus zeker even verder.

Sophie de giraf cadeauset

Sensory speelgoed wat is dat?

“Sensory speelgoed” verwijst naar speelgoed dat is ontworpen om de zintuiglijke waarneming en ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Dit type speelgoed is bedoeld om verschillende zintuigen te activeren, zoals tastzin, zicht, gehoor, geur en soms zelfs smaak. Het doel is om de sensorische verwerking te bevorderen en de zintuigen te helpen ontwikkelen en verfijnen.

Sensory speelgoed kan verschillende vormen aannemen, afhankelijk van het specifieke zintuig dat wordt gestimuleerd. Voorbeelden zijn onder andere:

 • Tastbaar speelgoed: Speelgoed met verschillende texturen, oppervlakken en structuren om de tastzin te stimuleren.
 • Visueel speelgoed: Speelgoed met felle kleuren, patronen en visuele stimuli om de ontwikkeling van het zicht te bevorderen.
 • Auditief speelgoed: Speelgoed dat geluiden produceert of muziek afspeelt om de auditieve zintuigen te prikkelen.
 • Geurig speelgoed: Speelgoed dat geuren bevat of verspreidt om de reukzin te stimuleren.
 • Bewegingsspeelgoed: Speelgoed dat beweging bevordert, zoals schommels, zwenkstoelen of speelgoed dat beweging simuleert om het gevoel van evenwicht en ruimtelijke oriëntatie te verbeteren.

Sensory speelgoed wordt vaak gebruikt bij kinderen met sensorische verwerkingsproblemen of ontwikkelingsachterstanden, maar het is ook perfect voor baby’s om hun zintuigen te verkennen en te ontwikkelen tijdens het spelen. Sophie de Giraf heeft voor alle zintuigen een 5 senses collectie ontworpen voor baby’s vanaf 0 en 3 maanden.

sensory speelgoed sophie de giraf 5 senses collectie

5 senses collectie Sophie de Giraf

De 5 senses collectie is zeer uitgebreid en bevat echt prachtig speelgoed en materiaal om veilig mee te gaan ontdekken. Het sensory speelgoed is in de gebroken wit kleur die we kennen van Sophie de Giraf en bevat daarnaast nog andere mooie kleuren.

 • Proeven: Een prachtige bijtring in de vorm van een blad
 • Voelen: Een mooi groen textuurblok met allemaal figuren om te ontdekken.
 • Zien: Een speelgoed waarin niet alleen een magische spiegel past, maar ook 3 kleurenringen in de kleuren blauw, geel en rood. Los van elkaar kun je deze primaire kleuren natuurlijk ook mengen om groen, oranje en paars te ontdekken. Maar daar komen ze vanzelf op een latere leeftijd achter.
 • Horen: een prachtige set met 3 ballen. 1 bal maakt een geluidje door te schudden, een andere bal maakt een geluidje door te knijpen en de derde bal maakt weer een ander geluidje door te knijpen. Wat een plezier!
 • Ruiken: Het laatste speelgoed uit de Sophie de Giraf collectie is een schattige bijtring met hangers eraan met een geurtje.
muzikale ballen sophie de giraf

Sophie de giraf 5-Senses set van 3 muzikale speelballen

Een set met 3 leuke muzikale speelballen met verschillende geluiden om baby’s gehoor te stimuleren! Deze 3 ballen zijn gemaakt van 100% natuurlijk rubber en licht en gemakkelijk vast te pakken.

Iedere bal heeft een ander geluid:

 • knijp in de groene bal en hoor het zachte geluid van verfrommeld papier;
 • schud met de witte bal en hoor het belletje rinkelen;
 • knijp in de gele bal en hoor een piepje.

Geschikt vanaf 3 maanden. Met name het hoge piepje gaf een prachtige gezichtsuitdrukking op het gezicht van mijn neefje.

Sophie de giraf 5-Senses geur bijtring in witte geschenkdoos

Baby ontdekt en wekt zijn reukvermogen met deze leuke geur bijtring! De geur bijtring is gemakkelijk vast te pakken en bevat drie ringen met ieder een eigen geur:

 • Aardbei
 • Vanille
 • Kokos

De subtiele geuren stimuleren de reukzin van baby vanaf de eerste maanden en wekken zijn nieuwsgierigheid. Geschikt vanaf 0 maanden.
De geuren zijn echt subtiel, perfect voor baby’s.

bijtring senses collectie sophie de giraf

Sophie de giraf 5-Senses bijtring blad – sensory speelgoed

Een leuke bijtring gemaakt van 100% natuurlijk rubber afkomstig van de rubberboom. Deze bijtring in bladvorm bevat allerlei verschillende texturen die uitnodigen om op te sabbelen en te bijten. Bovendien masseert de bijtring tijdens het bijten eventueel pijnlijk tandvlees bij doorkomende tandjes. Daarbij zorgen de verschillende bladlengtes ervoor dat niet alleen het voorste tandvlees, maar ook het achterste tandvlees, bij het doorkomen van de kiezen, wordt gemasseerd.

De bijtring is licht en ergonomisch. Hierdoor is de bijtring eenvoudig vast te pakken door de kleine handjes. Geschikt vanaf 0 maanden.
Mijn neefje is 3 maanden en kan hem bijna vastpakken en zelf in zijn mond stoppen.

Sophie de giraf 5-Senses magische spiegel in witte geschenkdoos

Een magische spiegel voor het ontwikkelen van baby’s gezichtsvermogen vanaf de geboorte tot 24 maanden!

Gedurende de eerste 24 maanden doorloopt het gezichtsvermogen van je kindje verschillende ontwikkelingsfases:

 • Gedurende de eerste maanden ontdekt je baby zwart-wit contrast (De kant van Sophie de giraf is zwart wit)
 • Rond 3-4 maanden ontdekt je baby z’n eigen spiegelbeeld (De andere kant is een spiegel)
 • Rond 1 jaar ontdekt je baby verschillende kleuren (Tijd voor de drie transparantgekleurde lenzen)

Het natuurrubber frame van de Magische Spiegel is zo gemaakt dat je de lens eenvoudig kunt wisselen. Daarbij heb je de keuze uit een spiegel en drie transparantgekleurde lenzen in blauw, geel en roze. Zo kun je het gezichtsvermogen van je kindje blijven stimuleren, passend bij de betreffende ontwikkelingsfase. Geschikt vanaf 0 maanden.

textuur blok sophie de giraf 5 senses collectie

Sophie de giraf 5-Senses textuur blok in witte geschenkdoos

Ontdek verschillende texturen met dit leuke textuur blok! Dit zachte textuur blok is voorzien van verschillende texturen in leuke Sophie de giraf vormen, zoals kleine giraffenvoetjes en je kindjes favoriete giraffenhoofdje. Elke zijde heeft een andere textuur om te ontdekken en stimuleert je baby’s motoriek en bewustzijn. Prachtig sensory speelgoed voor baby’s vanaf 3 maanden. Gemaakt van 100% natuurlijk rubber. Afmeting: 7,5 cm

Sensory speelgoed Sophie de Giraf

Al het sensory speelgoed van Sophie de Giraf uit de 5 senses collectie bevat het ‘’OK biobased’’ certificering van het onafhankelijke TUV Austria-laboratorium dat het gebruik van hernieuwbare grondstoffen (biobased) certificeert.

Je koopt de 5 senses collectie op de website van Kleine Giraf

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

43 reacties

  • Ik doe heel graag mee aan de wedstrijd voor mijn metekindje. Ik heb heel geboeid de verschillende soorten speelgoed van Sophie de giraf gelezen en ben geboeid wat er allemaal achter zit.

 1. Waanzinnig goed artikel met een duidelijke uitleg. Chapeau!
  Ik doe graag mee voor een zwangere collega. Heel leuk om dit cadeau te doen in het samen te stellen kraampakket.
  Ik volg en like op Facebook (Monica Verschoor) en Instagram (@moosvted).

 2. Wat een mooi artikel! Dol op sensorisch speelgoed, helaas is mijn jongste alweer 2 jaar oud maar wordt toch helemaal enthousiast van dit artikel voor mijn babyneefje en mijn zwangere vriendinnen!

 3. Wat een mooie set van Sophie de giraf.
  Ik was al fan vanaf dat iemand mij de eerste serie gaf.
  Maar deze nieuwe ontwikkeling geeft speelgoed een grote plus!
  Ben zwanger en dit komt op mijn wensenlijstje dus,
  Want ik wil het beste voor mijn kleine meid ,
  Vandaar dat ik haar graag met deze serie verblijd!

 4. Ik doe graag mee. De kleinzoon kijkt graag naar sophie op tv en de kleindochter zal zeker graag spelen met het speelgoed.

 5. Dit is zo’n leuk pakket! Ik doe heel graag mee voor mijn neefje Dailen ❤
  Duimen maar!!!!!

 6. Super leuk artikel! Ik doe graag mee voor mijn metekindje die verzot is van Sophie de giraf! Ideaal om spelenderwijs zijn ontwikkeling ten goede te komen dit!

 7. Ik doe graag mee voor mijn zoontje. Tast heeft echt zijn voorkeur en alles wat geluid maakt vind hij nog mooier.

 8. Wat een mooie set! Ik doe graag mee voor een vriendin die zwanger is! Hier kan de kleine straks fijn mee ontdekken en spelen.

 9. Ellen, wat zal onze dochter dit geweldig vinden… zij is eind juli uitgeteld en is van ons gezin met 3 jongens en 1 meisje de jongste en heel speciaal voor ons dat zij nu ook een kindje krijgt ( zoontje) . De 3 zonen hebben ook al kinderen. Oudste zoon 2 zoontjes van 7 en 6, middelste zoon een dochtertje van 6 en jongste zoon een zoontje van bijna 1,5. maar van je dochter is toch speciaal omdat je daar een hele andere band mee hebt!!! 😉

 10. Ik doe graag mee. In onze omgeving meerdere baby’s, zouden we mooi kunnen gebruiken voor kraamcadeaus.

 11. Dit zou een heel leuk kadootje zijn voor het zoontje van mn beste vriendin, die nu nog in haar buik vertoeft.

 12. Doe heel graag mee voor de kindjes in de familie en de buurt. Heel hard bezig met de sensorische wereld van kinderen en gaan beginnen met sensorische bakken. Deze zou een mooie aanvulling zijn voor de allerkleinsten

 13. Heerlijk! Ik werk in een voorziening voor mensen met een beperking. Dit zou heel welkom zijn en veel glinsterende ogen bezorgen! 🫶🍀

 14. Wat een leuke actie! Prachtig dat dit speelgoed alle zintuigen stimuleert! Super leuk voor mijn cliënten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.