Vrolijke Paastaart, een zoete lekkernij voor de Paasbrunch

Elk jaar met Pasen probeer ik een leuke en vooral ook lekkere eyecatcher voor bij het paasontbijt of Paasbrunch te maken. En vaak is dat een zoete lekkernij. Dit keer koos ik voor een Vrolijke Paastaart met als basis een mango kwarktaart. Lees mee hoe je deze heerlijke taart eenvoudig zelf maakt.

Deze Vrolijke Paastaart met KitKat chocoladehazen en chocolade eitjes is een eyecatcher voor de paasbrunch. Mango Kwarktaart met een strik

Mango kwarktaart als basis

Kwarktaart is mijn absolute favoriet om te gebruiken als basis voor een taart. Deze is eenvoudig te maken en is er in vele smaken. Dit keer koos ik voor de mango variant en dat is toch vooral een esthetische keuze. Deze taart is namelijk geel en als ik aan Pasen denk dan denk ik aan de kleur geel. Natuurlijk had ik ook voor een witte taart kunnen kiezen om deze dan met kleurstof te kleuren, maar dit was nog makkelijker.

Wel even een tip maak de Vrolijke Paastaart ruim van te voren zodat deze nog kan opstijven en je nog voldoende tijd hebt om te decoreren.

Wat heb je nodig voor deze Vrolijke Paastaart?

Zoals ik al schreef heb ik gekozen voor een mango kwarktaart. Deze is van het merk Dr. Oetker en is makkelijk te bereiden zonder te hoeven bakken. Maar welke ingrediënten (de exacte hoeveelheid staat op de verpakking) en benodigdheden heb je eigenlijk voor nodig deze Vrolijke Paastaart?

Ingrediënten:

  • mix voor kwarktaart mango van Dr. Oetker
  • magere kwark
  • slagroom
  • boter/margarine
  • water
  • KitKat repen
  • decoratie paaseieren
  • chocolade paaskonijntjes

Tip: de hoeveelheid KitKat repen is afhankelijk van de grote en dikte van de taart. Zorg er dus voor dat je er voldoende in huis hebt, want het is vervelend als je mis grijpt. Daarnaast sneuveld er nog wel eens eentje tijdens het snijden, dus extra repen is echt geen overbodige luxe. Ik heb ongeveer 22 losse repen gebruikt, de kapotte niet meegerekend.

Ingrediënten mango kwarktaart
Ingrediënten voor de Mango Kwarktaart

Benodigdheden:

Aan de slag met de Vrolijke Paastaart

Voor je aan de slag gaat met het maken van de Vrolijke Paastaart is het slim om alles klaar te zetten. Hierdoor zie je direct of je alles in huis hebt en hoef je tussendoor niet meer opzoek naar ingrediënten en benodigdheden.

Stap 1: Volg de aanwijzingen op de verpakking

Nu kan ik natuurlijk stap voor stap gaan uitleggen hoe je een kwarktaart moet maken. Maar dit staat allemaal heel precies uitgelegd op het pak. Dus volg de aanwijzingen op de verpakking op, dan gaat het vast helemaal goed komen.

Stap 2: Het KitKat hek

Als de kwarktaart goed stijf is geworden is het tijd voor stap 2. Van de kitkatrepen een hek rondom de Vrolijke Paastaart maken. Haal de springvorm los en schuif de taart aan het bakpapier voorzichtig op een groot serveer bord of plank. Breek de KitKat los van elkaar en meet op of je twee stukken hek uit één losse reep kunt halen. Ik vind het leuk als er wat lengte verschil in zit, maar als je liever gelijke stukken wilt kan dat natuurlijk ook. Met een kartelmes kun je de reep voorzichtig in twee stukken zagen. De repen breken snel, dus doe dit met beleid. De stukken KitKat zet je met de gesneden kant omlaag zodat het hek aan de bovenkant netjes is afgewerkt. Als de hele taart is omringt door een KitKat hek bind je hier een mooi lint omheen. Dit is best even puzzelen maar door het lint laag op de taart te houden en niet te strak aan te trekken moet het goed komen.

Stap 3: Decoreren de taart met KitKat

Dan komt wat mij betreft de leukste stap en dat is het decoreren van de Vrolijke Paastaart. Als eerste heb ik de chocolade konijntjes een plekje gegeven op de taart. Daarna heb ik allemaal kleine gekleurde decoratie snoep eitjes op de taart gestrooid. Het is leuk om hier een dikke laag van te gebruiken, want dan valt het mooi over de rand met het aansnijden van de taart. En toen was de heerlijke vrolijke paastaart alweer klaar!

Een kleine variant is ook leuk!

Deze grote variant van de Vrolijke Paastaart is erg leuk, maar je kunt natuurlijk ook voor kleine taartjes kiezen door bijvoorbeeld een klein bakje of een mooi glas te gebruiken. Je kunt dan iedere gast zijn eigen taartje geven.

En ook in decoratie zijn natuurlijk veel variaties mogelijk, dus zal ik hier nog een aantal ideeën delen. Het is namelijk ook erg leuk om hier en daar losse (uitgepakte) paaseieren te verspreiden over de taart en in het midden een (uitgepakte) grote chocolade paashaas. Maar je kunt natuurlijk ook een vrolijke lente hagelslag gebruiken en die verdelen over de taart. En dan decoreren met verschillende maten chocolade eieren. Of wat dacht je van decoreren met verschillende paaskoekjes? Volgens mij zijn er mogelijkheden genoeg om een Vrolijke Paastaart te maken.

De Vrolijke Paastaart als eyecatcher

Voor welke variant je uiteindelijk ook kiest de Vrolijke Paastaart zal een echte eyecatcher zijn voor bij het paasontbijt of paasbrunch. En het staat natuurlijk niet alleen super feestelijk. Het is ook nog eens ontzettend lekker. Nadat ik lekker broodjes heb gegeten en deze een beetje heb kunnen laten zakken dan vind ik het heerlijk om bij een kopje thee een stukje taart te eten. En daar is deze heerlijke taart helemaal perfect voor!

Paastips passend bij de Vrolijke Paastaart

Koken en bakken:

Knutselen:

1 april grappen/humor voor Pasen:

Footer1
Jolien
Delen is enorm lief

Jolien

Hoi hoi, ik ben Jolien. Ik ben getrouwd en moeder van een heerlijk eigenwijze dochter (2016). Sinds een aantal jaar werkzaam als Pedagogisch Medewerker op een kinderdagverblijf. In mijn vrije tijd ben ik een echte huismus. Ik geniet van een gezelschapsspelletje, een goed boek, tekenen, lekker eten of een beetje rommelen in de tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.