1 april grappen voor Pasen – een unieke combinatie

Ik vind het dus echt zo leuk dat 1 april dit jaar op Pasen valt. Mijn hoofd maakt al overuren met wat ik allemaal kan doen om te zorgen dat ik mijn familie lekker in de maling kan nemen. Nu maar hopen dat ze mijn blog niet lezen en in deze paas grapjes gaan trappen.
Omdat 1 april dit jaar dus op tweede Paasdag valt voorspel ik dat er weinig grappen op school of werk gedaan zullen worden. Maar je bent natuurlijk altijd vrij om op 2 april nog steeds grappen uit te halen. Maar nu snel over op de 1 april grappen voor Pasen die ik heb bedacht. Voor sommige daarvan wil je misschien al even oefenen….

1 april grap Pasen

Onthou dat je paas grappen echt leuk moeten zijn, dat niks kapot mag gaan en je het natuurlijk altijd weer een beetje goed kan maken. Deze 1 april grappen in paasthema zijn perfect om met Pasen uit te voeren.

witte eieren
Foto door Ksenia Chernaya: via pexels

Paasgrappen binnen

Confetti-eieren

Nodig: Rauw ei, confetti, wat eikleurige klei. Gebruik het makkelijkste witte eieren.

Hoe pak je deze 1 april grap aan voor Pasen:

 • Maak heel voorzichtig een klein gat in het rauwe ei. Met een naald voorzichtig porren en dan dat het gat net genoeg wordt om leeg te lopen in een bakje. De dooier kun je lek prikken. Bewaar in de koelkast of maak alvast een lekkere omelet.
 • Spoel het ei heel goed om en laat goed drogen.
 • Vul het ei heel voorzichtig helemaal vol met confetti.
 • Vul het gat met de klei en zorg dat je er niks van ziet en dat de kant met de klei onderop de eierdoos staat.
 • Geef je partner de taak om voor het paasontbijt eieren te bakken. Wat een feestelijke verrassing in de pan!

Chocolade uitwisseling

Nodig: chocolade paaseitjes, druiven, snoeptomaatjes en eventueel wat kleine spruiten.

Hoe voer je deze 1 april grap voor Pasen uit?

Haal heel voorzichtig het folie van de chocolade eitjes af. Bewaar de chocolade eitjes of geniet zelf alvast in stilte van deze paas grapjes, en pak kleine druiven, snoeptomaatjes en kleine spruitjes weer heel mooi in. Zet de schaal op tafel en wacht tot iemand erin trapt. Altijd leuk als je gezin/ visite het niet allemaal tegelijk door heeft en je de hele dag door mensen in de maling kunt namen op 1 april in paasthema.

Grote gevulde eieren

Nodig: Grote chocolade eieren en gekke dingen zoals gedroogd fruit, lichte noten. Maar denk ook aan iets bitters, peperkorrels, zoutvlokken of wasabi-nootjes voor deze paas grappen. Dit werkt trouwens ook prima bij de kindersurprise eieren!

Van holle eieren naar gevulde chocolade eieren

 • Snij met een warm scherp mes het chocolade ei voorzichtig doormidden. Je ziet de plakrand vast nog zitten.
 • Vul een helft met een van je gevonden gekke smaken en laat de andere helft een beetje smelten op je schone kookplaat.
 • Plak de helften weer tegen elkaar aan.
 • Pak het chocolade ei weer in.
 • Herhaal dit met meerdere eieren en verschillende smaken.
 • Zet ook deze op tafel. Nadat je visite mis greep bij de kleine eitjes zullen ze niet verwachten dat je ook iets geks hebt gedaan met de grote gevulde eieren.
Pasen zal nooit hetzelfde zijn na deze 1 april grappen voor Pasen. Haal de leukste paas grapjes uit in paasthema voor de Paasdagen.

Tik een gekookt eitje of is hij toch rauw?

Deze 1 april grap die ideaal is voor Pasen zie ik regelmatig voorbij komen op TikTok. Zorg voor een schaal met rauwe en gekookte eieren. Zorg je dat heel goed weet welke eieren nog rauw zijn.
Je gaat natuurlijk even een heerlijke verse eiersalade maken. Ga gezellig bij je man op de bank zitten.
Je tikt een gekookt ei tegen je voorhoofd en begint te pellen. Daarna pak je weer een gekookt ei, tikt het tegen je voorhoofd aan en gaat pellen. Dan pak je weer een gekookt ei, tikt hem weer tegen je voorhoofd aan en gaat pellen. Tegen deze tijd denkt je partner wat doe jij nou en gaat het ook proberen, alleen heeft je partner nu een rauw ei te pakken…

Vrolijk Pasen melk – eet drinkbare 1 april grap in paasthema

Nodig: Voedselkleurstof* en een pak melk.

Doe flink wat druppels voedselkleurstof in je pak melk. Voorzichtig dat je geen druppels aan de buitenkant morst. En met schudden ook zorgen dat je heen en weer walst en niet op en neer dat je direct de paas grap al weggeeft omdat er voedselkleurstof op de dop te zien is.
Zet het pak terug in de koelkast en wacht tot de eerste persoon uit het gezin melk pakt om te drinken.

Werkt trouwens ook perfect met koffiemelk uit een pak. Die zien opa en oma vast niet aankomen!

half eitje

Aardappelpuree van gras?

Eet jij lekker aardappelpuree met Pasen? Bijvoorbeeld met asperges? Dan is dit ook een prachtige 1 april grap in paasthema. Doe bij de aardappelpuree wat groene kleurstof. Zo lijkt het net gras.
Kook van te voren twee witte eieren. Snijd de twee helften door midden en lepel leeg. Zet ook de lege eierschalen in de schaal met groene aardappelpuree. Zet ter decoratie wat kuikentjes in de schaal. Deksel erop en netjes uitserveren op tafel.
Zullen ze de groene aardappelpuree gaan opeten?

paaseieren zoeken boos meisje
Foto door Eren Li: via Pexels

1 april grappen voor Pasen buiten

Natuurlijk heb ik ook een paar 1 april grappen in Paasthema voor buiten bedacht.

Paaseieren zoeken voor niks?

Meldt de kinderen dat er weer paaseieren zijn verstopt in de tuin. Vol goede moed gaan de kinderen naar buiten en op zoek. Ondertussen verstop jij snel de eieren in de woonkamer. Na 5 a 10 minuten zullen je kinderen komen klagen waar de eieren zijn. Oeps 1 april!! Ze liggen binnen.

Meldt de kinderen dat er buiten 10 eieren voor elk zijn verstopt in de tuin. Maar stiekem heb je er 2 binnen gelegd. Hoe lang zullen ze erover doen voor ze doorhebben dat er echt niet 10 maar 9 eieren verstopt waren.

Ga met de kinderen naar het bos of kinderboerderij. Je had gezien dat je hier paaseieren kon gaan zoeken super leuk met een echte Paashaas erbij. Eenmaal daar aangekomen is er niks of niemand te bekennen. Je kijkt heel verbaasd en snapt er niks van? Pak je telefoon er nog eens bij en zegt ja het moet echt vandaag zijn? Paas Grapje!! (Wel heel goed van te voren checken of er niet echt wat wordt georganiseerd natuurlijk). Als goedmaker kun je natuurlijk alsnog de eieren verstoppen.

Onzichtbare barrière

Plaats een hele strakke lijn huishoudfolie op kinderhoogte in de tuin. Precies op de plek waar je zeker weet dat ze gaan lopen om de paaseieren te zoeken. Daar lopen ze mooi in!

Pasen zal nooit hetzelfde zijn na deze 1 april grappen voor Pasen. Haal de leukste paas grapjes uit in paasthema voor de Paasdagen. paashaas kolonie

Paashaaskolonie een 1 april grap voor Pasen

Deze paas grap is even een kleine investering, maar superleuk om te doen. Helemaal als je toch al dacht om konijntjes te nemen als huisdier.

Maak of koop een konijnenhok* en zet deze in de tuin.
Zorg voor stro, hooi, drinkwater en dat het er echt uit ziet.
Zet in het binnen verblijf allemaal Paashazen neer. Varieer ook lekker in soorten.
Paashaasknuffel*, Paashaasbeeldje*, Paashaas van chocolade etcetera. Zorg voor een bonte collectie voor een grote familie.

Als de kinderen wakker worden en in de tuin paaseieren mogen gaan zoeken zien ze opeens een hok staan. Verbaasd vragen ze je dan natuurlijk of ze een konijn hebben. Nee je hebt een paashaas hotel gebouwd in de tuin. Ze lachen je natuurlijk uit omdat ze denken dat je een grap maakt. Wat zullen ze verbaasd zijn als ze in het hok echt allemaal paashazen aantreffen.

Overgooien met eieren – Laatste 1 april grap voor Pasen

Zet een wedstrijdje overgooien in. Je hebt van die stuiterbal eieren* die nep zijn maar op echt lijken. Zorg dat je in je jaszak een echt ei heb zitten in de juiste kleur. Ga met je kind overgooien. Eerst dicht bij elkaar en steeds een stukje verder. Als het nep ei na een tijdje valt, raap je hem op maar wissel je hem snel om voor een echt ei. Die gooi je naar je kind en dan …..

Heb jij nog meer leuke 1 april grappen voor Pasen laat ze dan vooral weten!

Lees ook deze blogs

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.