CreaChick kleurboek 2 – heerlijk ontspannen bezig zijn

Ik ben gek op kleurboeken voor volwassenen. De afgelopen jaren heb ik voor MamaScrapelle al vele kleurboeken mogen reviewen, en nog steeds ben ik enthousiast. Nu is het CreaChick kleurboek 2 verschenen, en dit is een boek met 30 unieke tekeningen.

Het CreaChick kleurboek 2 is onlangs verschenen, en dit is een boek met 30 unieke tekeningen. Kom tot ontspanning met deze toffe tekeningen!

Lekker kleuren in het CreaChick kleurboek

Het ‘CreaChick kleurboek 2’ bevat 30 gloednieuwe kleurplaten, handgetekend door Maris in haar unieke, herkenbare stijl! Bij het inkleuren van de bijzondere platen geeft ze je het gevoel een echte illustrator te zijn en heb je urenlang kleurplezier! Vele leuke kleurplaten, van meisjes tot een spookhuis en van paddenstoelen tot huisjes. Met dit vrolijke kleurboek kun je uren bezig zijn!

creachick kleurplaat

Heerlijk ontspannen kleuren

Zoals ik hierboven al had laten doorschemeren, ben ik gek op lekker ontspannen kleuren. Ik durf het vaak niet echt te zeggen, maar ik vind dat heel erg fijn om te doen. Wanneer mijn dochter zelf aan het kleuren is, vindt ze het vaak gezellig als ik bij haar aan de tafel kom zitten. Regelmatig pak ik dan zelf ook even een kleurboek, omdat dat dan wel echt even een momentje is om je lekker te ontspannen.

Helaas heb ik het de laatste periode zo druk gehad, dat ik maar weinig kleurboeken tevoorschijn heb gehaald. Maar toen dit CreaChick kleurboek binnen kreeg, begon het toch meteen te kriebelen. Echt even lekker je hoofd leegmaken. Daarom ben ik toch wel vrijwel direct aan de slag gegaan met dit kleurboek. De tekeningen zijn leuk, vrolijk en echt lekker meisjesachtig en vragen er gewoon om om gekleurd te worden.

Het CreaChick kleurboek 2 is onlangs verschenen, en dit is een boek met 30 unieke tekeningen. Kom tot ontspanning met deze toffe kleurplaat!

Wie is CreaChick?

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik vooral ben afgegaan op het leuke uiterlijk van dit kleurboek. Ik had nog nooit van CreaChick gehoord. En dat moet ik dus tot mijn schaamte toegeven, want mijn dochters hadden natuurlijk wel van haar gehoord! En ook een vriendin van mijn dochter, die blij vertelde dat ze dit CreaChick kleurboek 2 op haar verlanglijstje heeft gezet.
Maar wie is dan precies CreaChick? En waarvan kennen alle kinderen haar. Ik heb even haar introductiestukje van haar website gehaald:

Het CreaChick kleurboek II is onlangs verschenen, en dit is een boek met 30 unieke tekeningen. Kom tot ontspanning met deze toffe tekeningen!
De eerste creachick kleurplaat van het boek, die is gemaakt samen met fans.

Een bijzondere eerste creachick kleurplaat van het kleurboek

De eerste kleurplaat van het CreaChick kleurboek is wel een speciale vermelding waard. Deze kleurplaat is namelijk extra bijzonder. Deze tekening heeft CreaChick namelijk samen met haar volgers gemaakt. Dit proces heeft ze vastgelegd in een superleuke video. Ik heb dit filmpje hieronder in de blog opgenomen, want het is echt heel leuk om te zien hoe zo’n kleurplaat nu precies tot stand is gekomen. En hoe handig Creachick is in het tekenen van zulke mega leuke illustraties!

Een kwalitatief mooi kleurboek

Deze eerste kleurplaat is natuurlijk prachtig (ik heb hem nog niet gemaakt, omdat ik het eigenlijk gewoon zonde vind om hiermee te beginnen), maar ook de andere kleurplaten zijn stuk voor stuk enorm leuk. Er zijn kleurplaten met veel details, maar ook heeft CreaChick expres kleurplaten toegevoegd met wat grotere vlakken, voor de mensen die niet zo van gepriegel houden. Voor ieder wat wils dus in het CreaChick kleurboek.

Als je het boek in handen hebt, valt het meteen op dat het echt wel van een goede kwaliteit is. De kaft is voldoende stevig en heeft een fijn omslagflap aan de voor- en achterkant, zodat je deze ook als onderlegger kan gebruiken tussen de kleurplaten in zodat deze niet doordrukken.

Er is voor gekozen om de kleurplaten slechts eenzijdig te bedrukken, en dat vind ik echt heel fijn! Als je dan bijvoorbeeld met alcohol- of watermarkers werkt, dan druk het tenminste niet door op de achterzijde. Zo kun je alle tekeningen tenminste voluit benutten. Het papier is wat dikker. Veel materialen zullen dus niet doordrukken, maar alcoholmarkers doen dat wel. Daarom de tip om dus altijd even een blaadje (of de flap uit het kleurboek zelf) ertussen te leggen.

Ook zit er een handig scheurrandje aan de zijkant. Als je je tekening dus aan iemand cadeau wil geven, of misschien zelfs wel wil ophangen of inlijsten, dan gaat dat dus eenvoudig. Of wanneer je het niet fijn vindt om uit een boek te werken, maar liever met een losse tekening wil werken.
Ik vind het CreaChick kleurboek dus wel echt een aanrader. Online is het nu op veel plekken al uitverkocht (in de winkels is het wellicht nog wel beschikbaar), maar er komt spoedig een tweede druk aan!

Nog meer reviews over kleurboeken voor volwassenen

Heb jij ook het kleurplatenvirus te pakken? En wil je graag nog meer recensies zien over toffe kleurboeken die wij hier al hebben mogen reviewen? Neem dan zeker een kijkje bij de onderstaande blogs:

Specificaties ‘CreaChick kleurboek 2’

Auteur en illustraties: CreaChick (Mariska van Modem) | Uitgeverij: MUS/ BBNC | 9789045328607 | 15 november 2023 | 64 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com*

 • L.O.L. vriendenboekje, een blijvende herinnering aan al je vrienden
  Wat was ik vroeger dol op vriendenboekjes. En wat voelde ik mij speciaal als ik in een boekje van een ander mocht schrijven. Nog steeds zijn deze leuke boekjes vol leuke herinneringen populair. Zeker als ze zo tof zijn als dit L.O.L. vriendenboekje.
 • Stadsnatuur op de stoep – een boek en spellenmap
  Wil je ook graag meer naar buiten met je kinderen? Met Stadsnatuur op de stoep kun je direct als de voordeur uit bent aan de slag met je kind. Je hoeft dus niet helemaal naar het bos, het strand of een speeltuin. Er is namelijk dichtbij genoeg te ontdekken! Ik ben zelf niet gezegend met heel veel kennis van plantjes....
 • Zoek de verschillen in een boek met 40 parallelle werelden
  Even zin om van je scherm af te zijn? En hou je van dwalen in prachtige vervreemdende werelden plus een leuke uitdaging? Dan zou Zoek de verschillen van Louis Catlett zomaar een boek voor jou kunnen zijn. Dit is namelijk een kunstig zoekboek voor volwassenen. Al speuren kinderen ook graag met je mee. Er is zoveel te zien! Het is...
 • 100 Granny Squares, een vrolijke inspiratiebron voor haakliefhebbers
  Al heel wat dekentjes en kussenslopen, wel meer dan 100 Granny Squares, zijn er hier in huis versleten. Voor een nichtje maakte ik een babysetje, als het koud is pak ik een gehaakte sjaal en de boodschappen gaan in een zelfgehaakte boodschappentas. Tuttig?! Nee hoor, juist weer helemaal hip. Iedereen lijkt tegenwoordig weer te haken en te breien. Logisch vind...
 • Urban Coloring, een vrolijk en mooi kleurboek voor volwassen
  Tja, tekenen als volwassen dat doe je toch niet. Wat een vreugdesprong maakt mijn hartje dan ook toen een aantal jaar geleden het tekenen voor volwassen populair werd. Met de mooiste teken- en kleurboeken. Zo ook het boek Urban Coloring van Urban Anna, wat ik mag gaan uitproberen voor MamaScrapelle. De tijd dat ik vroeger als kind, maar zeker ook...
 • Wetenschapskalender 2024 – Gemakkelijk leuke feitjes leren
  Verveel jij je wel eens op de wc? Neem je je telefoon mee? Als je de Wetenschapskalender 2024 daar ophangt verveel je je niet meer, maar kun je ook direct bijleren. Natuurlijk kun je deze kalender ook ergens anders ophangen. Als je er maar elke dag je nieuwe feitje uit kunt leren. Na 2024 weet jij van alles over biologie,...
 • Doeboek voor volwassenen een wintereditie – urenlang vermaak!
  Wat heb ik me afgelopen zomer vermaakt het het doeboek voor volwasssenen! We hebben dit boek toen meegenomen op vakantie en met de hele familie hebben we hier echt urenlang plezier van gehad. En nu er dus een doeboek voor volwassenen wintereditie uitkwam, wist ik dat ik deze gewoon moest hebben! Zo komen wij straks de kerstvakantie wel door….
 • De leukste kalenders en agenda’s voor 2024 – een lijst van kind tot volwassenen
  Heb jij nieuwe agenda al in huis? Een verse familieplanner en een leuke scheurkalender voor op het toilet? Hier in huis zijn we voor sommige nog aan het uitzoeken wat we willen. Maar mijn zakelijke planner heb ik al in huis. Voor het derde jaar op rij een familie planner met 6 vakjes per dag. Perfect voor de planning van...
 • Groot Minecraft ideeën boek – een boek bomvol inspiratie
  Wellicht speelt jouw kind al jaren Minecraft. Of misschien ben je zelf wel een actieve speler. Ik zit in het team “mama van” en heb al uren afleveringen gezien van Dodo waarin Wouter en Maisha op geweldige avonturen gaan in Minecraft. Nu heb ik zelf het spel nog nooit gespeeld, maar wel heel wat uren gekeken dus. Met het Groot...
 • CreaChick kleurboek 2 – heerlijk ontspannen bezig zijn
  Ik ben gek op kleurboeken voor volwassenen. De afgelopen jaren heb ik voor MamaScrapelle al vele kleurboeken mogen reviewen, en nog steeds ben ik enthousiast. Nu is het CreaChick kleurboek II verschenen, en dit is een boek met 30 unieke tekeningen.
footer 8
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.