Skip to Content

Spiderman kleurboek – Een verzameling prints

Wie kent spiderman nou niet? Een beroemde superheld van Marvel die al meer dan 60 jaar bestaat. Dit Spiderman kleurboek bundelt de mooiste prints uit deze hele periode. Er zitten dus ook oude, klassieke prints bij. Leuk voor alle leeftijden, superhelden en kleuren zijn tenslotte niet alleen voor kinderen, toch?

Het ultieme spiderman kleurboek! Voor wie geschikt? Wat maakt dit boek zo ultiem? Ik vertel het je en laat voorbeelden zien.

Het ultieme spiderman kleurboek

Het ultieme kleurboek voor Spider-Man fans van alle leeftijden! Dit bijzondere boek verzamelt enkele van de mooiste Spider-Man comic-illustraties van de afgelopen zestig jaar. Haal je beste kleurpotloden en fineliners* tevoorschijn, slinger door de straten van New York en breng deze iconische tekeningen tot leven! Uitscheurbare kleurplaten gedrukt op kwalitatief papier om doordruk te voorkomen.

Wist je dat?
Spiderman voor het eerst verscheen in 1962 in de comicreeks ‘amazing fantasy’?

Mooie tekeningen

Dit spiderman kleurboek komt binnen en het valt mij op dat het vrij groot is, groter dan een a4tje. Dit tekent prettig en geeft echt het idee dat je posters aan het kleuren bent. De paginas hebben een handig scheurrandje, zodat je deze gemakkelijk uit het boek kunt halen om ze bijvoorbeeld op te hangen.
Bij het bladeren valt het op dat de gekozen tekeningen echt uit verschillende tijdsperiodes komen. Het is heel gaaf om hier doorheen te bladeren en de prints beter te bekijken. Er komen bijvoorbeeld ook Venom en Spider-girl in voor. Er is veel meer gaafs, maar ik wil niet te veel verklappen. Ik laat enkele voorbeelden zien in deze blog maar wil maar een klein stukje laten zien. Zo blijft de rest een verrassing.

Waar begin je nou met kleuren? Wij vonden het zó moeilijk om te kiezen, maar bedachten dat de eerst pagina, een cover een goed begin is. Eerst oefenen en proberen en later je favoriet inkleuren om aan de muur te hangen. Ik kleurde deze samen met DJ (10). Dit kleurboek van Spiderman is leuk voor alle leeftijden. Wat wij deden is ook aan te raden, deel dit samen. Met elkaar creatief bezig zijn is een prachtig moment. Ook zijn wij natuurlijk beide fan!

Spiderman kleurboek en meer

Neem jij wel eens de tijd om iets creatiefs te doen of tot rust te komen? Waarschijnlijk veel te weinig, zoals de meeste volwassenen. Kleuren vermindert stress en angst. Dit komt omdat je tijdens dit proces het deel van je hersenen ontspant dat dit regelt. Dit kan hetzelfde effect geven als meditatie en helpt je geest tot rust te brengen. Zoals te zien op bovenstaande foto heb ik zelf een grote doos kleurpotloden. Deze zijn van Faber Castell* en werken heel prettig. Vroeger tekende ik veel en heb ik hier ooit voor gespaard. Ze zijn enorm duur, maar het verschil is wel erg duidelijk. Natuurlijk werken alle soorten kleurpotloden of zelfs stiften of verf ook prima. Het gaat om je creatieve moment. Ook hoeven dingen helemaal niet perse mooi te worden of zelfs herkenbaar. Gewoon kleuren en tekenen om het creëren en je hoofd leegmaken is helemaal prima.

Lekker genieten van dit spiderman kleurboek dus! Toch liever iets anders? Wij hebben leuke tips voor kleurboeken. Lees bijvoorbeeld deze blogs:

Andere tips voor ontspanning:

Kleuren verminderd stress en angst

Het ultieme spiderman kleurboek! Voor wie geschikt? Wat maakt dit boek zo ultiem? Ik vertel het je en laat voorbeelden zien.

Marvel fan

Natuurlijk is spiderman gewoon cool en kleuren is leuk voor iedereen. Maar, kinderen zijn vaak veel meer dan volwassenen bezig met kleuren, creatieve momenten pakken en fan zijn van iets. Fan zijn is iets dat kinderen heel goed kunnen maar volwassenen een stuk minder doen. Of je nou dus lekker spiderman of Marvel fan bent of gewoon meer creatief bezig wil zijn, dit is goed voor je en dit spiderman kleurboek is een goed medium om dit te doen. Als je echt fanatiek wil zijn kun je eens kijken wie er op de platen te zien zijn en waar ze uit komen. Op zoek naar meer leuke Marvel dingen? Bekijk ook onze blog over De marvel superhero edukit 4-in-1 en Spider-man across the spider-verse, een geweldige film

MCU, Marvel Cinematic Universe is inmiddels enorm. De eerste Avenger komt uit de jaren 40. Al die tijd zijn er comics, series en films gemaakt en nu nog steeds. Ze waren ooit een van de twee grootste uitgevers in de comic industrie en zijn vandaag de dag nog steeds actief en bekend onder vrijwel iedereen. Als je nu uit wil zoeken wat er allemaal gemaakt is en hoe dit universum in elkaar steekt, is dit een enorme en lastige klus. Écht iets voor fanatiekelingen dus. Je kunt gelukkig ook gewoon genieten zonder dit allemaal uit te zoeken.

Veel plezier

Zelf heb ik dus enorm genoten van dit spiderman kleurboek en vond ik het fijn mijn creatieve kant weer meer aan te wakkeren. Tekenen en rustmomenten zijn goed voor ons en ik ga hier zeker vaker van genieten. Zelf kijk ik dus ook Marvel films en series, maar doe dit op chronologische volgorde. Heel cool, maar ook enorm tijdrovend. Daar ben ik nog wel even mee bezig, genoeg me-time momentjes nog dus. Alvast veel plezier gewenst met kleuren deze zomervakantie!

Spider Man kleurboek | Uitgeverij Deltas | 9789044764956 |  22 juni 2023 | 56 pagina’s | meer informatie via deze link bij bol

Footer4 nieuw
Jasmijn
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.