Skip to Content

Geschiedenis van het leven op aarde – Speelgoed van het jaar

Krijg jij je kind ook niet geïnteresseerd in geschiedenis? Of dit nu wel of niet zo is, de geschiedenis van het leven op aarde is een echte aanrader. Deze doos zit vol manieren om op een interactieve, vernieuwende manier te leren over de geschiedenis en evolutie. Het is dan ook niet voor niks een van de winnaars van speelgoed van het jaar 2023 geworden. Dit pakket wetenschap en spel van Clementoni won in de categorie STEAM. Wat dit is en waarom het bijzonder is vertel ik je graag in deze blog.

Geschiedenis van het leven op aarde - Speelgoed van het jaar

De geschiedenis van het leven op aarde

Reis door de tijd en herbeleef de evolutie van de aarde in honderdduizenden jaren. In History of Life on Earth word je goed begeleid en kun je verschillende experimenten en activiteiten uitproberen. Dankzij de informatieve 360° video’s en virtuele tours stap je zo de veranderende wereld in. Kies een eigen avatar en beleef dit grote avontuur op aarde.
Vanaf 8 jaar

Geschiedenis van het leven op aarde bestaat o.a. uit:

 • VR bril om virtual reality te zien
 • Skelet van T-Rex
 • Skelet van het menselijk lichaam
 • Speelkaarten
 • Speelbord
 • Tijdlijn kaart
 • Kleurstof voor voedingsmiddelen
 • Maatbeker
 • Gips
 • Hamer en beitel
 • Steen met geheime inhoud om uit te beitelen

Weet jij hoe het leven op aarde ooit begon? Met dit nieuwe spel kom je erachter!

Op ontdekking!

De doos van geschiedenis van het leven op aarde is enorm en ziet er aantrekkelijk uit. Er zit van alles in en eigenlijk spreekt alles voor zich. Je krijgt direct zin om alles te proberen! Heerlijk dat je zowel vr als mixed reality, als zelf bouwen en bezig zijn zal gebruiken. Hiermee krijg je toch iedereen geïnteresseerd om te leren over geschiedenis en evolutie?

Het bord met de tijdlijn loopt van 4600 miljoen jaren geleden tot en met nu. Er staan plaatjes en teksten op per thema en je kunt van alles scannen met een bijbehorende app. Deze is gratis te downloaden, simpel in gebruik en niet groot (dus geen zorgen over je opslag). Je gebruikt VR door middel van de bril, kunt de kaarten scannen en zo 3D objecten bekijken en het spelbord gebruiken voor mixed reality. Elk middel heeft een eigen kleur, zie overzicht in lijst hieronder. Ik zal van alles laten zien, maar sommige dingen moet je echt zelf zien en ga ik niet verklappen. Bijvoorbeeld de mixed reality ervaring met je vulkaan. Erg gaaf, maar dit moet je zeker zelf proberen.

@mamascrapelle.nl

Uitpakken en voorbeelden van het greweldige ‘de geschiedenis van de aarde’, wetenschap en spel van Clementoni. Deze mixed reality ervaring won speelgoed van het jaar, en terecht! In deze video doe ik een unboxing en laat zien wat er in de doos zit. Ook laat ik zien hoe het tijdlijnbord werkt en dat er enorm veel op staat. Aan het einde zit zelfs een spannende verassing. @Clementoni_Toys #verkiezingspeelgoedvanhetjaar2023 #mamascrapelle

♬ Positive Nanana – Balang_3go
 • Rood – 360 graden video
  Meeslepende videos die je in de VR headset kunt bekijken (hierin plaats je je smartphone)
 • Blauw – Mixed reality
  Objecten uit de doos plaats je op het mixed reality bord. Er verschijnen 3D modellen over je echte objecten heen
 • Groen – augmented reality
  3D modellen die op de kaarten en map verschijnen nadat je deze scant met de app
 • Roze – video tutorials
  Informatieve video’s met wetenschappelijke informatie of uitleg over experiment
 • Paars – virtual tours
  Een virtuele ervaring, bijvoorbeeld door musea

Spelenderwijs leren

Het gebruik van de geschiedenis van het leven op aarde gaat vanzelf. Er is overal uitleg van maar zonder is het ook duidelijk. De proeven en het uitbeitelen zijn favoriet, al duurt het even voor je de proef met de vulkaan kunt doen, die moet eerst goed uitharden. In de tussentijd kunnen we met de andere onderdelen bezig. Deze zijn, in tegenstelling tot de proeven, te hergebruiken. Het is enorm leerzaam maar voelt meer als spel dan als leren. Uitdagend en veelzijdig. En ook nog eens modern! Deze set is vanaf acht jaar te gebruiken vanwege sommige van de onderdelen en proeven. Hij is echter zeker een aantal jaar ouder ook nog leuk

BELANGRIJK: ga je de proeven doen, lees dan de bijbehorende informatie zodat je goed voorbereid bent en weet waar je op moet letten met betrekking tot veiligheid.

 • Leuk voor diverse leeftijden vanaf acht jaar
 • Uniek, gaaf
 • Ook leuk als je kind geen interesse heeft in geschiedenis of niet graag leert
 • Dankzij de praktijk en interactie ook geschikt voor kinderen met minder aandacht of die drukker zijn

STEAM speelgoed

Deze set geschiedenis van het leven op aarde is dus STEAM speelgoed. Wat betekend dat eigelijk? Ben jij hier bekend mee? Zelf houd ik enorm van dit STEAM producten. Ik leg graag uit wat dit bekend.

STEAM = Science, Technology, Engineering, Art en Mathematics
Kortom, wetenschap, technologie, ontwerp, kunst en toegepaste wiskunde. STEAM onderwijs stimuleert competenties die je gebruikt in deze vakgebieden en wakkert de interesse hiervoor aan. Bijvoorbeeld creatief denken, onderzoeken, programmeren en samenwerken. Deze belangrijke vaardigheden kun je spelenderwijs leren door middel van STEAM speelgoed.

Speelgoed van het jaar winnaar

De geschiedenis van het leven op aarde is dus een van de winnaars van speelgoed van het jaar 2023. Dit in de categorie STEAM. Er worden winnaars gekozen in 19 categorieën. De andere winnaars in deze categorie zijn SmartMax my first build en drive en Ik leer ontdekken het lichaam.

Wat betekend nou speelgoed van het jaar? Het speelgoed dat wint is altijd ‘goed speelgoed’. Dit moet voldoen aan een aantal belangrijke punten. Het moet van goede kwaliteit zijn en optimaal speelplezier bieden. Het is inclusief en duurzaam. Origineel, dus geen namaak. En natuurlijk moet het veilig zijn. Het voldoet aan alle wet-en regelgeving en is uitgebreid getest.

Nieuwsgierig naar onze andere recensies van Speelgoed van het Jaar 2023 houdt dan deze tag in de gaten!

mixed reality vr museum

Clementoni

De maker van de geschiedenis van het leven op aarde is Clementoni. Zij zijn ontstaan met het doel om kinderen op een leuke manier te laten leren. Spelen is de taal van het kind. Clementoni begrijpt dit en heeft passend en leerzaam speelgoed voor kinderen in verschillende leeftijdsfasen. Ze zijn dan ook niet voor niks toonaangevend op dit gebied. Wij zijn dan ook zeker fan, en hebben meer blogs van deze maker.

Lees meer Clementoni blogs:

Veel leer-en speelplezier

Wellicht heb jij wel een toekomstig wetenschapper in huis! Hoe dan ook veel plezier gewenst met spelen en leren. Deze set was bij ons een succes en zorgde voor veel plezier. Er is nog veel meer van dit soort speelgoed, mocht dit je interesse hebben. Ook erg leuk is de mysterieuze scheikunde experimenteerdoos*.

Footer4 nieuw
Jasmijn
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.