Kleuren op nummer voor volwassenen bloemen – een ontspan momentje!

Kleuren voor volwassenen is al jaren een echte trend. Steeds vaker zie je bij allerlei winkels kleurboeken voor volwassenen in de schappen liggen. Kleuren op nummer voor volwassenen bloemen is een kleurboek met een extra uitdaging: je moet namelijk alle vakjes voorzien van de juiste kleur!  

kaft

Wat is kleuren op nummer?

“Kleuren op nummer” is een populair type kleuractiviteit waarbij een afbeelding wordt opgedeeld in kleine genummerde vakjes. Elk nummer komt overeen met een specifieke kleur die de persoon moet gebruiken om de afbeelding in te kleuren. Meestal wordt er naast de afbeelding een legenda of kleurensleutel geplaatst, waarin de nummers worden gekoppeld aan de juiste kleuren.

Deze activiteit is vooral populair bij kinderen, maar ook bij volwassenen die op een ontspannende manier creatief bezig willen zijn. Het helpt bij het ontwikkelen van kleurvaardigheden, het verbeteren van de fijne motoriek en het bevorderen van concentratie en focus.

De afbeeldingen die gebruikt worden bij “kleuren op nummer” variëren van eenvoudige tekeningen voor kinderen tot meer complexe en gedetailleerde kunstwerken voor volwassenen. Er zijn kleurboeken, doe-het-zelf knutselpakketten en digitale apps beschikbaar die deze activiteit aanbieden.

De populariteit van kleuren op nummer heeft geleid tot een breed scala aan thema’s en afbeeldingen, variërend van dieren, landschappen, bloemen tot mandala’s en nog veel meer. Het biedt een leuke en toegankelijke manier om kleuren en creativiteit te verkennen, ongeacht leeftijd of ervaring met kleuren.

Mooie tekeningen maken met kleuren op nummer voor volwassenen bloemen

Als je houdt van kleuren, dan zit je met dit dikke boek zeker goed! In ‘Kleuren op nummer voor volwassenen bloemen’ staan prachtige tekeningen van bloemen. Als je elk vakje vervolgens op de juiste wijze inkleurt en kijkt naar de kleurcodes, dan verschijnt er langzaam maar zeker een tekening met kleurige bloemen en boeketten.  

Even een ontspannen momentje voor jezelf

Ik snap wel dat kleuren voor volwassenen zo populair is geworden. In deze drukke tijden heb je af en toe echt even een momentje nodig om te ontspannen. Sommige mensen doen dat door te wandelen of televisie te kijken met een kopje thee, maar andere mensen worden juist helemaal rustig van even knutselen of kleuren. Als kind vond ik schilderen op nummer altijd enorm leuk. (maar wel altijd een beetje lastig met die priegel vakjes). Dit kleuren op nummer voor volwassenen bloemen lijkt daar heel erg op! Maar met een stift of potlood is het een stuk eenvoudiger dan met een klein penseeltje.

74 kleurrijke platen

Wat ik heel leuk vind aan ‘Kleuren op nummer voor volwassenen bloemen’ is dat het vooraf echt een verrassing is wat je gaat maken. Als je naar de plaat kijkt, heb je nog geen idee hoe deze er uiteindelijk uit gaat zien. Dat is dan wel echt heel leuk. Kun je toch je nieuwsgierigheid niet bedwingen, dan kun je achterin de ‘oplossingen’ vinden. Dit boek is echt een superdik kleurboek, met maar liefst 74 verschillende kleurplaten. Als ik een verbeterpuntje moet noemen, dan zou het zijn dat het papier wel wat dikker mag zijn. Met potloden of stiften is er goed op te werken, maar ik vind het ook altijd heel fijn om dit soort tekeningen met alcoholmarkers te maken, en dat gaat in dit boek niet. Zeker omdat op de achterzijde weer een andere kleurplaat gedrukt is.
Maar dat verbeterpuntje mag de pret zeker niet drukken. De verrassing dat je bij geen enkele plaat weet wat je kunt verwachten, zorgt ervoor dat je toch elke keer weer naar dit kleurboek grijpt!

Specificaties Kleuren op nummer voor volwassenen bloemen

Auteur: diverse auteurs | Uitgever: Deltas │ 9789044760071│juni 2021│96 pagina’s│meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier

kaft

Kijk ook deze blogs

Footer4
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.