Skip to Content

SES Creative – een set voor Gieten en schilderen paarden

Met Sinterklaas en kerst is onze dochter net als heel veel andere kindjes lekker verwend. Zo kreeg ze ook deze leuke set van SES Creative gieten en schilderen paarden cadeau. Een perfecte activiteit voor een regenachtige dag of gewoon even als kleine activiteit tussendoor. 

SES gieten en schilderen Paarden

Paarden en glitter

De doos zag er heerlijk meisjes uit met die mooie vrolijke kleuren. Zelf was ik vroeger verslaafd aan gips gieten en schilderen. Ik had dan alleen die rubberen vormen die je in een beker moest hangen en vol laten lopen. Goed zorgen dat er geen luchtbellen in kwamen en heel voorzichtig weer er af rollen. Dat leek mij voor dochterlief die soms niet zo heel veel geduld heeft als eerste gieten en schilderen project niet zo heel erg handig.

Inhoud

SES creative

In deze set gieten en schilderen zit een mal waar je de gips in kan gieten waardoor het een soort van stenen worden die aan 1 kant plat zijn en aan de andere kant de vormen van het schilderij laat zien. Tsja het zijn een soort mini schilderijtjes vind ik.

Daarnaast voldoende gips voor een paar rondes. 6 kleuren verf, een kwast en glitters.

gieten en schilderen

Met veel concentratie werd de gips goed geroerd door het water en daarna in de vormen gegoten. Daar moest ik wel even bij helpen want ik had, domme mama, het niet in een kom met schenktuit gedaan. Na deze activiteit die eigenlijk maar heel kort duurt komt het moeilijkste gedeelte voor kinderen. Wachten! Gieten en schilderen is een werkje voor 2 dagen.

Wachten duurt zo lang

Mama is het al droog? Hoe lang nog voor het droog is? Mama mag ik even voelen of het al droog is? Ja als je ergens enthousiast mee aan de slag wil gaan en dan ook nog moet wachten dan duurt wachten heel lang!

gips verven

Gelukkig kon ze de volgende dag dan eindelijk aan de slag met het schilderen.  Op de doos van SES gieten en schilderen paarden, zie je mooi roze, paars en lichtblauwe verf waardoor je denkt dat deze verf ook in de doos zit. Helaas niks is minder waar.

Harde kleuren als rood, blauw, groen, zwart, geel en wit. Het is dat dochterlief ze al had gezien en ze het zelf gelukkig prima vond, anders had ik snel even wat andere verf uit de kasten gepakt voor haar lievelingskleuren. Nu besloot ze dat al deze kunstwerken mooi waren om uit te delen aan haar vriendjes en vriendinnetjes en familie.

We hebben nog gips over dus gaan gewoon een keer aan de slag met “meisjeskleuren”. En een nieuwe bus glitters want deze is helemaal op gegaan door het rijkelijke strooien van dochterlief.

Wil jij ook aan de slag met deze set van SES Creative gieten en schilderen?

Deed jij vroeger als kind ook gips gieten en schilderen? Heb je dit zelf al eens gedaan met je kind(eren)? 

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.