Skip to Content

Mean Girls – een langverwachte remake

Het nieuwe jaar is pas net begonnen en de eerste film die ik absoluut wil zien is nu al in de bioscoop! Het gaat over de film ‘Mean Girls’, waarvan de oorspronkelijke versie in 2004 het levenslicht zag. En nu, 20 jaar later, is er dan een nieuwe versie van deze film!

Mean Girls

Mean Girls op de middelbare school

Comédienne Tina Fey geeft een nieuwe draai aan de moderne klassieker Mean Girls. Cady Heron (Angourie Rice) is nieuw op school en wordt toegelaten tot de top van de sociale voedselketen: het elitegroepje van populaire meiden dat “The Plastics” wordt genoemd en dat wordt aangevoerd door queen bee Regina George (Reneé Rapp) en haar volgelingen Gretchen (Bebe Wood) en Karen (Avantika). Maar dan maakt Cady een grote fout en valt voor Regina’s ex-vriendje Aaron Samuels (Christopher Briney), waarna Regina zich tegen haar keert. Cady probeert het toproofdier van de groep ten val te brengen met hulp van haar vrienden, buitenbeentjes Janis (Auli’i Cravalho) en Damian (Jaquel Spivey). Daarbij moet ze proberen dicht bij zichzelf te blijven en zich staande te houden in de levensgevaarlijke jungle die de middelbare school is.

Al 20 jaar een topfilm

Mijn verwachtingen over de nieuwe versie van Mean Girls zijn wel hooggespannen. Deze film is sinds deze week in de bios te zien, en hij staat zeker nog op mijn wensenlijstje om binnenkort te gaan kijken. Want wat heb ik de originele versie van deze film al vaak gezien. Als ik niet moet liegen, moet ik zeggen dat ik deze waarschijnlijk al zo’n 10 keer heb gekeken. Vooral daarom ben ik dus ontzettend benieuwd naar deze vernieuwde versie. Want waar zitten de verschillen? Natuurlijk zal de film zijn aangepast aan zijn tijd (want in 20 jaar zijn bijvoorbeeld de techniek, mode en bepaalde opvattingen echt wel veranderd), maar ook de kijkwijzer is veranderd. De ‘oude’ film had een kijkwijzer vanaf 6 jaar, deze versie heeft een adviesleeftijd vanaf 12 jaar. Ik ga binnenkort met mijn oudste dochter naar de bios, ik ben heel benieuwd wat zij van deze film zal vinden!

de plastics

Een terugkeer van de Plastics

De ‘Plastics’ keren dus terug! Het zien van de trailer maakt me erg nieuwsgierig, want is er behalve het feit dat de film wat is opgepoetst, er ook wat aan het verhaal zelf veranderd? Daar krijg ik zo van tevoren nog geen duidelijkheid over, daarvoor zul je dus echt de film zelf moeten bekijken. Wel heb ik vernomen dat de film gebaseerd is op het originele plot, maar dan met een muzikale twist.
Deze film is op dit moment in de bioscoop te zien!

directeur met burn book

Cast: Angourie Rice, Reneé Rapp, Christopher Briney, Tina Fey, Jenna Fischer, Auli’i Cravalho, Bebe Wood, Jon Hamm, Avantika, Busy Philipps

Wil je meer weten over leuke films die dit jaar in de bioscoop te zien zijn? Kijk dan ook zeker bij de onderstaande blog:

Onze mening over Mean Girls

Wij zijn de film Mean Girls in de bios gaan bekijken. We hoefden niet persé in het roze (want het was vrijdag 😉 en hebben kunnen genieten van deze heerlijke meidenfilm. Ik denk dat het wel echt een film is die vooral meiden en vrouwen zal aanspreken. Ik heb de film gezien met mijn dochter van 12, een vriendin van haar én mijn moeder, dus qua leeftijden een gemengd publiek. Maar we waren allemaal enthousiast en hebben er geen spijt van gehad dat we deze film zijn gaan kijken. Nu waren wij van tevoren ontzettend nieuwsgierig waar dan het grote verschil in zou zitten. Het verhaal is eigenlijk gewoon hetzelfde gebleven, maar toch is het een hele nieuwe ervaring. Dat komt namelijk omdat ze er ineens heel veel in zingen! Dat was in het begin echt wel even wennen. Het is hierdoor een soort van musical geworden, maar dan net even anders. De eerste keren dat ze beginnen te zingen is het wat vreemd, maar dat went al snel. De zang is namelijk echt wel goed. Op dit momenten wordt er ook een beetje ‘gespeeld’ met de film, want bepaalde andere personages worden dan op pauze gezet, of het is een soort droombeeld. Echt wel een leuke, originele twist. Wat ook nog wel een hele leuke toevoeging is, is dat Lindsay Lohan (die de hoofdrol had in de orginele film), ook nog in een kleine rol te zien is in deze film!

mean girls

Winactie: win 2 tickets voor de film Mean Girls!

Ben jij nu ook zo nieuwsgierig naar deze film? Dan hebben wij goed nieuws, want we mogen 2 tickets voor de film Mean Girls weggeven. Wat moet je hiervoor doen?

Gefeliciteerd Seri

Wat moet je doen om kans te maken?

Optie 1

  • Reageer onder de social media post van de winactie met wie je graag naar de bios wil om deze film te zien.
  • Delen is lief en vergeet ons dan niet te taggen. Anderen taggen en ons volgen is ook lief.

Optie 2

  • Reageer onder deze recensie met wie je naar deze film wil gaan in de bios.

Extra

  • Volg MamaScrapelle op social media indien mogelijk. MamaScrapelle zit op InstagramFacebookTikTokYouTube en/ of Pinterest. Like daar ook de winactie van Mean Girls voor een extra winkans.
  • Delen van de winactie levert een extra winkans op. Tag MamaScrapelle als je dat doet, dan kunnen wij zien dat je extra meedoet!
  • Beide opties mag uiteraard ook.

Over ongeveer twee weken krijgt de winnaar een bericht via de mail of pb. Fingers crossed!

mean girls

Lees ook deze blogs

footer-7
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marie-Louise

Sunday 21st of January 2024

Heel leuk! Ik zou graag met mijn dochters willen gaan.

Carolien

Saturday 20th of January 2024

Ik zou graag met mijn zus en nichtje willen gaan (dochter van mijn zus)

Josje

Thursday 18th of January 2024

Oh wow, wat een leuke winactie! Zou leuk zijn om samen met mijn - kersverse - man naar toe te gaan; er even uit, filmavonden samen dus ik zeg; "JA, heeeeel graag!".

seri

Sunday 14th of January 2024

Ik doe mee omdat het al enige poos geleden is dat ik naar de bios ben geweest. Het lijkt mij leuk om deze film met mijn dochter te gaan zien.

Helma Plaatje

Sunday 14th of January 2024

Met mijn vriendje, we zijn beide grote fan van het origineel.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.