Skip to Content

Maak een gezond ijsje mamachallenge

Weer een leuke opdracht voor de mamachallenge. Maak een gezond ijsje. Nu maak ik heel vaak gewoon waterijsjes van diksap en als dat net op is dan met roosvicee. Voor deze challenge ging ik aan de slag met vers fruit.

Ingrediënten ijsje 1 en 2

Voor de eerste twee ijsjes heb je vers fruit wat zacht is zoals een rijpe kiwi en banaan nodig. Als vulling kun je een knijpfruitje nemen in aardbei of appel bijvoorbeeld en diksap in een lekker smaakje.

Snijd het fruit in hele kleine stukjes en doe deze tot halverwege het ijshoudertje vullen.

Vul deze daarna aan met het knijpfruit of de diksap. Allebei kan natuurlijk ook. Laat je creativiteit er maar op los.

zelf ijs maken
zelf ijs maken
zelf ijs maken
zelf ijs maken

Door de toevoeging van vers fruit is dit ijsje ideaal om te eten als het niet echt heel heet weer is, maar je kindje wil perse een ijsje. Zo krijgt het ook lekker fruit binnen en zijn mama en peuter tevreden!

zelf ijs maken
20150816_160514_resized

IJsje 3

Dit ijs heb ik van een vriendin van mij geleerd en is nog makkelijker om te maken. Men neme een watermeloen en tapasprikkers een groot mes een snijplank en boterhamzakje.

Snij de watermeloen door de helft in de lengte en dan nog een keer in de lengte door de helft tot je stukken overhoudt van zo’n 7 cm breed. Snijd deze vervolgens in smalle stukjes zoals op de foto en prik er een tapasprikker in. boterhamzakje erom en een paar uurtjes in de vriezer. Je kinderen zullen smullen van deze lekkere traktatie op een prikker. Ideaal op een hele hete dag! Want er verdwijnen natuurlijk meerdere ijsjes in die kleine buikjes! En papa en mama lusten er ook wel een paar.

zelf ijs maken
zelf ijs maken

Andere mama’s hebben ook ijs gemaakt! Kijk maar eens op de blog van: Thea, en Monique

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.