Skip to Content

Nieuwe auto gekocht? Check je autoverzekering!

Kijk jij wel eens naar je autoverzekering? Ik moet eigenlijk toegeven dat ik dit nooit doe. Gaat prima zo, toch? Maar laatst, toen ik een nieuwe auto kocht, werd er gevraagd of ik naar hen verzekering wilde overstappen. Dat zette mij aan het denken. Levert het je iets op om je autoverzekering te checken?

Nieuwe auto
foto door Mike B van pexels.com

Nieuwe auto, nieuwe verzekering?

Echt nieuw was onze auto niet. Maar wij kopen dan ook nooit een nieuwe auto. Meestal kiezen we een auto die zo rond de vier jaar oud is. Met een mooi woord noemen ze dat een occasion. Voor ons voelt hij als nieuw. Maar wat voor een autoverzekering sluit je dan af? Of hou je degene die je al hebt en geef je alleen je nieuwe auto door aan de verzekeraar?

Autoverzekering checken!

Ik ken mensen die elk jaar hun verzekering bekijken. Soms komt het voor dat ze over verzekerd zijn. Dat kan namelijk ook gebeuren. Dan is hij zo oud dat een all risk eigenlijk niet meer nodig is. Maar voor een all risk betaal je veel meer dan voor beperkt casco. Bij beperkt casco ben je verzekerd bij schade aan andere auto’s, ruitschade, inbraak en diefstal, schade door wilde dieren en de natuur. Prima voor een occasion die al op leeftijd is. Koop je een nieuwe auto? Dan is het zeker de moeite waard om je autoverzekering te checken.

nieuwe auto verzekeren
foto door Mikhail Nilov van pexels.com

Wat levert het je op?

Soms is het erg fijn om autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Wat krijg je bij de één en wat bij de ander voor hetzelfde geld? Het bedrag kan erg verschillen per verzekeraar en dat scheelt je echt honderden euro’s per jaar. Kan je ook weer lekker van op vakantie. Daarnaast moet je goed nadenken of jouw “nieuwe” auto het wel waard is om all risk te verzekeren. Belangrijk is om vooral naar de leeftijd te kijken.

De perfecte verzekering voor jouw nieuwe auto

Soms heeft het bedrijf waar jij je auto koopt een deal met een verzekeraar. Hij kan je dan een autoverzekering tegen een leuk prijsje aanbieden. Gelukkig ben ik zelf van het uitzoeken, dus toen ik dit aanbod kreeg heb ik eerst de verzekeringen met elkaar vergeleken. Onze nieuwe auto was pas vier jaar oud, dus ik wilde een all risk. Nu bleek de verzekering bij het autobedrijf 30 euro per maand goedkoper te zijn dan degene die ik al had. Kijk, daarom moet je vergelijken! Wanneer ga jij je autoverzekering checken?

Footer3
Joyce
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.