Boerderij het Geertje – een educatief uitje met kinderen

In de meivakantie is er natuurlijk van alles te doen. Probeer om in elk geval ook een keer naar boerderij het Geertje te gaan want daar zijn altijd veel geiten lammetjes te vinden en andere baby dieren! In Zoeterwoude zit familiebedrijf het Geertje. Een boerenbedrijf waar kinderen zich uren kunnen vermaken.

De rit naar de boerderij is altijd mooi door de natuur en ik kom dan altijd al tot rust. Bij de auto even de kaplaarzen aan doen en dan snel naar de boerderij lopen je kinderen achteraan die al vooruitlopen. Ja na er tien keer te zijn geweest weet dochterlief de weg wel te vinden.

Leuk voor kinderen bij Boerderij het Geertje

Zeker in vakanties en weekenden kunnen kinderen zich uren vermaken bij Boerderij het Geertje! Pony rijden, geiten voeren, babygeitjes melk geven, in de speeltuin, kalfjes aaien, kijken bij de biggetjes en zelfs een klompenspeurtocht.

De laatste keer dat we bij Boerderij het Geertje waren konden de kids zelfs marshmallows roosteren boven een vuurtje. Wat een pret! Natuurlijk moest ons paardenmeisje ook pony rijden. En dat vond ze zo gaaf dat ze smeekte om nog een keer en nog een keer. 3 ponyritjes later straalde ze van oor tot oor. Immens gelukkig met zoveel paardenliefde.

Gratis entree bij boerderij het Geertje

De entree is gratis op Boerderij het Geertje en de bijdrages om de geitjes te voeren en het ponyritje vind ik dan ook geen enkel probleem om te betalen. Meestal neem ik ook nog lekker wat kaas mee uit de boerenlandwinkel.

Natuur activiteiten bij Boerderij het Geertje

Natuurlijk boeren is belangrijk voor de familie en daar kun je bij Boerderij het Geertje alles over lezen. Dat ze de natuur hoog in het vaandel hebben staan blijkt maar weer uit de extra activiteiten die er zijn. Er is een heus wildplukpad en een avonturenpad (1,2km) . Heb je nog meer tijd over? Dan is een echte aanrader om ook nog foto stempel speurtocht te lopen met een groepje. Picknickmand mee en wandelen maar! (1,5 uur)

Boerderij het Geertje , Geerweg 7, 2381 LT Zoeterwoude Zuid-Holland

maandag t/m zaterdag  10.00 tot 17.00 uur

zondag 11.00 tot 17.00 uur

Tijdens deze coronaperiode is Boerderij het Geertje niet open. Maar er zijn wel allerlei ontdekspeurtochten voor kinderen gemaakt die coronaproof te doen zijn.

Lees ook deze blogs over dierenparken

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.