IQ Twins – een smartgame vanaf 7 jaar en voor volwassenen

Toen ik IQ twins binnen kreeg wist ik gelijk dat ik een uitdagend spel in handen had. Van Smartgames hebben wij meerdere spellen in huis liggen en IQ Stars lijkt hier erg op. Smartgames zijn ideale spellen voor op reis. Of dat nu met de trein is, met de auto, bus of voertuig. Maar ook in de klas gebruiken wij deze games veel. Kinderen kunnen alleen of samen aan de slag om ingewikkelde raadsels op te lossen en komen zo tot een hoger denkniveau.

IQ Twins vanaf 7 jaar

IQ twins is een reisspel voor 1 persoon* zoals ik het noem. In een klein doosje, ideaal om klein mee te nemen en uren zoet mee te zijn. Er zijn verschillende niveaus en dat maakt dat je er met hele gezin mee aan de slag kunt. Is je kind in een restaurant snel verveeld? Wordt het misselijk in de auto van lezen of filmpjes kijken? Wissel dan eens af met lezen, tekenen of schermpjes. Goed voor de oog-hand coordinatie en je hersens worden echt aan het werk gezet!

In het boekje van IQ twins kun je kiezen voor verschillende niveaus en jezelf controleren. De eerste twee levels vond ik zelf heel makkelijk en daarna werd het uitdagend. Mijn dochter vond de eerste simpel en de tweede werd al iets uitdagender.

Verschil IQ Smart en IQ Stars

Mijn man vroeg zich terecht af wat dan het verschil is tussen IQ smart en IQ Stars*. Want zoiets hebben we toch al? En het is toch hetzelfde? Ja en nee.. Ja het is een spel van smartgames en ja het zit in een doosje en ja het werkt bijna hetzelfde. Echter zijn de Stars maar op 1 kant te gebruiken en de Twins vormpjes kun je alle kanten opdraaien! Dat maakt dan ook dat het uitdagender is en de leeftijdscategorie een jaar verder is.

Smart IQ is een ideale smartgame om te geven voor een verjaardag of tijdens de feestdagen. Of als cadeautje voor een lange autorit of vliegreis!

Wat zijn Smartgames eigenlijk?

Misschien heb je na het lezen van deze blog over IQ twins wel nog een groot vraagteken? Want wat zijn smartgames eigenlijk?

SmartGames is een Belgisch bedrijf dat zich specialiseert in educatief speelgoed en spellen voor kinderen en volwassenen. Het bedrijf heeft een breed scala aan producten, waaronder puzzels, breinbrekers, gezelschapsspellen en andere educatieve speelgoedartikelen. De spellen van SmartGames zijn ontworpen om de cognitieve vaardigheden van kinderen en volwassenen te stimuleren en uit te dagen, zoals probleemoplossing, ruimtelijk inzicht en logisch denken. Smartgames zijn verkrijgbaar in verschillende niveaus van moeilijkheid, zodat spelers van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus kunnen genieten van het spelen van SmartGames.

De spellen worden niet alleen in veel huishoudens gebruikt door kinderen, maar ook op school! Veel klassen schaffen van hun klassenbudget een smartgame aan. Ideaal uitdagend speelgoed waar kinderen in hun eentje mee aan de slag kunnen en werken aan hun cognitieve vaardigheden.

IQ twins was niet onze eerste Smart Game!

Ga jij IQ twins uitproberen?

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.