Skip to Content

Criss Cross Cube, een schroefje los bij Smartgames?

Hebben ze bij Smartgames een schroefje los? De nieuwe uitdaging staat namelijk op losse schroeven. Een kubus met 13 schroeven van diverse lengtes die allemaal erin gedraaid moeten worden. Hoe ze het elke keer weer kunnen bedenken, geen idee! Ik ben wel eens benieuwd hoe dat proces van nieuwe games bedenken gaat. Maar wederom is er weer een kwalitatief goede en uitdagende game uit de Smartgames keuken gerold. Die ook nog eens helemaal anders is! De Criss Cross Cube is een heerlijke uitdaging. En daarbij is het ook een uitdaging om te kunnen spelen want elke keer wordt deze onder mijn neus vandaan gepikt door mijn dochters of man. Ik zal eerst deze recensie afschrijven voordat ik weer op jacht ga om dit te spelen.

Criss Cross Cube smartgames

Spelregels Criss Cross Cube

Goed gereedschap is het halve werk! Heb jij genoeg hersenpower om deze 80 uitdagingen op te lossen? Draai de 13 schroeven kriskras in de transparante kubus zonder dat ze elkaar blokkeren. Een kubusvormige puzzel voor zowel kinderen (vanaf 8 jaar) als volwassenen die niet makkelijk doordraaien. Zit er bij jou nog een schroefje los? Pak de kubus erbij, de 13 schroeven en het opdrachtenboekje en go!

  • Begin bij de eerste opdracht op starterniveau
  • Maak het plaatje na
  • Vul de kubus met de overgebleven schroeven
  • Laat de open plekken op het plaatje open!
  • Zit alles er in? Dan heb je die opdracht klaar en ben je ready for more
  • Let op: de uitdaging neemt toe en op den duur krijg je alleen een plaatje van 1 zijde. Hoe je de kubus dan moet houden is part of the challenge
  • Je bent klaar dus als je het plaatje van je opdracht na hebt gemaakt, de overige schroeven er helemaal in hebt kunnen draaien en de eventuele open plekken van het plaatje open hebt gehouden!

Speltip: zet in het boekje bij de opdracht de beginletter van degene die het opgelost heeft. Zo hou je bij waar je bent en hoe ver iedereen is! Wij spelen met meerdere mensen in huis en zo is het onderling ook een leuke uitdaging en motivatie om tegen elkaar te strijden.

letter noteren spelregel smartgames

Onze spelervaring

Ik ben direct met mijn oudste dochter van 9 aan de slag gegaan! Want zeg nou zelf, deze Criss Cross Cube ziet er toch uitnodigend uit?! Het is klein en compact, maar groot genoeg om niet te hoeven priegelen. De schroeven hebben geen apart bakje of iets dergelijks dus als ze niet vastzitten liggen ze los. Om die reden is het niet meteen een ideale reisgame en het maakt deze game ook wat gevoelig om onderdelen kwijt te raken. Ik heb dit opgelost met een boterhamzakje waar de schroeven in gaan. Je kan ook ook een tupperware bakje of iets dergelijks gebruiken. In een huis met kinderen die de Smartgames overal en nergens willen spelen is het wel handig om de items veilig te kunnen vervoeren.

Er zitten enkele spelregels bij deze Criss Cross Cube, maar niet teveel. Het is altijd even inkomen wat nou precies de bedoeling is. Mijn oudste dochter dacht eerst dat je de plaatjes na moest maken. Dat klopt ook, maar de stap daarna is de leukste! Om de overige schroeven passend in de kubus te kunnen draaien. Dit was ze even vergeten. En laat echt de open plekken van het voorbeeld open! Ah binnen no time waren we gewend en deze opstartfase is ook altijd leuk. Smartgames zijn uiterst gebruiksvriendelijk dus deze momenten van leren kennen omvatten maar enkele minuten.

Het echt moeten schroeven is een leuke motorische oefening voor jongere spelers want dat moet je echt doen. Ik vind het als volwassene wel soort van een ontspannen handeling.

Let the summer games begin!

De speltip van je letter noteren bij een voltooide opdracht is inmiddels een traditie in mijn huis. Soms komt mijn moeder langs en dan pakt ze een Smartgame op en kan ze zo ook weer verder met waar ze gebleven was. Ik leg ook wel eens Smartgames op de salontafel of ergens anders op een toegankelijke plek. Zo kan visite ook mee doen. En zo worden wij thuis ook aangemoedigd om een game op te pakken in plaats van een device. Criss Cross Cube is daarbij ook nog eens tof ontworpen dus dat misstaat niet in huis. We houden wel van design dingen en deze kubus past daar prima tussen.

De oplossingen staan overigens ook vermeld dus geen zorgen als het je niet lukt. Toch twijfel ik altijd of ik deze niet uit het boekje haal en ergens op een geheime plek leg. Soms doe ik dit. Vooralsnog zijn we deze zomer zoet met de IQ Mini Expert Hexagon reisgame en deze Criss Cross Cube! Niemand heeft nog zijn letter bij de laatste, opdracht 80, mogen noteren en ik ben benieuwd wie dit zal zijn. Mijn oudste dochter is in ieder geval erg fanatiek van start gegaan. Ik ga gauw deze recensie afronden en een poging doen om de kubus terug te pikken en haar in te halen.

Criss Cross Cube is nog vrij nieuw en nog niet bij elke winkel en online in het assortiment. Klik op deze link* voor alle Smartgames die beschikbaar zijn.

Lees ook deze blogs

Rubiks Kubus

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.