Goed zelfstandig leren drinken met de CanDoCup – een tip

Na de borst- en flesvoeding gaan de meeste ouders over op een tuit- of antilekbeker. Met de CanDoCup kan je dit overslaan! Samen met Isabel ging ik de nieuwe CanDoCup van Little Luca uittesten. Super leuk, want hij was genomineerd voor de Baby Innovation Award van 2020! Konden we gelijk kijken of dit terecht is.

Tuitbeker versus open beker

CanDoCup op een schuine ondergrond

Zoals ik al aangaf is de volgende stap na de borst- en  flesvoeding om je kind een tuit- of antilekbeker gegeven. Ook ik heb dit gedaan. Maar uit onderzoek is gebleken dat de kinderen nog steeds het zuig- en slikreflex gebruiken wanneer ze hieruit drinken, terwijl ze eigenlijk moeten leren om kleine slokjes te drinken. Een totaal andere manier van drinken dus.

Beter is om je kindje voor zijn eerste jaar uit een open beker te laten drinken. Ook is de tandbederf bij tuitbekers groter dan bij een open beker. En als laatste kan het zuigen aan een fles of tuitbeker problemen geven met de spraak en de ontwikkeling van de mond- en tongspieren. Kort gezegd. Zo snel mogelijk je kindje laten wennen aan een open beker is het beste. Oeps, dit wist ik helemaal niet. Jullie wel?

Speciaal voor kleine handjes

De CanDoCup bestaat uit verschillende kleuren en elke cup heeft drie stevige pootjes. Het valt mij op dat Isabel hem gelijk goed beet pakt. En ook het éénjarige zoontje van een vriendin van mij pakt hem stevig beet. De pootjes voelen erg prettig aan en hebben ook een antigrip laag. Fijn om vast te pakken en handig bij het neerzetten. Wat mij ook opvalt is dat ze met deze beker veel zelfverzekerder loopt naar de tafel om hem neer te zetten. Ook het drinken gaat makkelijker. Ze heeft hem stevig vast met twee handen. 

CanDoCup van boven

CanDoCup – Gevormd om knoeien te voorkomen

De CanDoCup is aan de onderkant wat smaller dan boven. De bovenste rand loopt weer iets naar binnen dat het knoeien moet voorkomen. Nu is het wel zo dat als jouw kind de beker te snel naar zijn mond doet, je uiteraard niet kan voorkomen dat er drinken langs de wangen en mond loopt. Geloof mij, dat gaat zeker gebeuren! Maar tijdens het neerzetten en het lopen knoeit ze minder.

Waarom drie pootjes?

zelfstandig drinken peuter

Door de drie pootjes staat de CanDoCup stabieler. Er wordt gezegd dat hij ook stevig staat op oneffen oppervlaktes. Dat moesten we natuurlijk testen. En ook op ons boek dat een beetje schuin ligt staat hij stevig. Zelfs in het zand staat hij goed. Het derde pootje is ook gemaakt om ons als ouder te helpen. Jij kan het derde pootje vastpakken als jouw kind eruit gaat drinken. Zo kan je hem goed begeleiden en helpen met de grote van de slokjes. Erg fijn!

CanDoCup geschikte drinkbeker winactie

Geen andere beker meer

Isabel vindt de CanDoCup helemaal geweldig en ook haar grote broer drinkt er graag uit. Het enige nadeel is dat je de beker niet zomaar in een kastje stopt. Door de drie poten is hij erg grof en neemt veel ruimte in. Dat is het enige mindere die ik kan bedenken. Voor de rest is het een heerlijke beker die je gelijk kan gebruiken wanneer je wil overstappen op een beker. Isabel wil geen andere beker meer en ook Joshua kiest graag voor de Cup. Een terechte genomineerde voor de innovation award! Perfect voor het warme weer!

Footer4 nieuw
Joyce
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

5 reacties

  1. Wat een gek tof ding. Eerst dacht ik van mwah, toen las ik je blog en nu ben ik eigenlijk heel nieuwsgierig. Met mijn jongste dochter die alles zelluf wil doen is dit best ideaal. Ik waag graag een kansje 😉 Vind het ontwerp wel tof design achtig.

  2. Dit lijkt mij ideaal voor mijn jongste zoon van 9 maanden. Hij drinkt al zelfstandig uit zijn munchkin beker, maar de CanDoCup lijkt mij weer een stapje verder naar het drinken uit een open beker.

  3.   Ik heb deze CanDoCup al veel voorbij zien komen en maak graag kans: Wat mij gelukkig maakt zijn heel cliché mijn kinderen en man   ons gezinnetje en met de kids al hun #mijlpaalmomentjes   Onze oudste is nu 2 jaar, maar drinkt nog uit een tuitbeker, soms oefent ze wel met open bekers. maar dit lukt nog niet zo heel goed. Deze beker zou net het juiste zetje kunnen zijn om haar echt te laten wennen met drinken uit een gewone beker   lijkt me geweldig en met deze mooie kleur, is hij daarna waarschijnlijk ook nog geschikt voor haar broertje als die weer mag gaan oefenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.