Skip to Content

Jarig tijdens corona – maak er een leuke dag van

Vorige week vierden wij de verjaardag van onze dochter. 7 jaar alweer! Maanden van te voren was ik al bezig met de voorbereidingen van het kinderfeestje, dit keer in thema Unicorn. En er stonden nog 2 feestjes met familie en vrienden gepland. Maar sja, jarig tijdens corona betekent geen feest.

Tips voor een leuke verjaardag

Toen de dag ten einde was vroeg ik dochterlief of ze een leuke verjaardag had gehad ondanks dat ze jarig was tijdens corona. Ze zei dat ze een superleuke dag had gehad en erg blij was geweest met alle aandacht.

Jarig tijdens corona maak er een leuke dag van!

Jarig zijn tijdens corona betekent niet dat je geen leuke dag kunt hebben. In tegendeel ze kreeg een soort van droomdag!

Van te voren hadden we namelijk gevraagd wat zij die dag wilde eten, wat voor taart ze wilde en wat ze allemaal wilde doen, lettend op de regels waar we allemaal door corona aan gebonden zijn.

Het begon met een ontbijt op bed. Papa ik wil geen verse jus d’orange, jij en mama mogen dat wel natuurlijk. Ik wil graag 2 croissantjes met jam en 2 gekookte eieren en een fruitdrankje erbij.

Voor de lunch wilde mevrouw graag tosti’s eten met Illie Billie ketchup, haar favoriet.

Als avondeten bestelde mevrouw zelfgemaakte pizza! Wat pizzabodems, mais, champignons, paprika, pizzasalami, pizzasaus en geraspte kaas. We deden er zelfs een leuke rekenles bij 😉 Jarig tijdens corona, betekent gewoon je eigen feestje maken!

Suikervrije regenboogkwarktaart

Mevrouw wilde graag een regenboogtaart, en omdat papa geen taart eet en ik geen suiker bedacht ik om een suikervrije regenboogkwarktaart te maken. Ik kon niet op tijd voedselkleurstof vinden, dus bedacht om met fruit een natuurlijke kleurstof te bereiken. Ik koos mango voor oranje, bramen voor paars, bosbessen voor andere teint paars, aardbeien voor rood en frambozen voor roze. De bodem maakte ik van amandelmeel en dadels. Als zoetstof gebruikte ik honing. We decoreerden het met fruit en wat mini marshmallows en een unicorn mix.

zelfgemaakte suikervrije vruchten kwarktaart

Maar helaas het smaakte eigenlijk alleen naar bittere kwark en de verschllende fruitkwarklagen, die gehard werden met gelatine, waren niet duidelijk van elkaar te onderscheiden. We namen allebei een hap keken elkaar aan en riepen heel hard JAKKES!! daarna moesten we keihard lachen want we hadden de avond van te voren samen bijna een uur in de keuken gestaan om al die lagen te maken met de keukenmachine.

Gelukkig was daar held papa die even naar banketbakkerij Stoffer ging en voor mij een suikervrij taartje haalde en voor dochterlief een lekker appeltaartje. Kijk dat was smikkelen! Voor mijn eigen verjaardag ga ik daar maar eens een proeverij van suikervrije taartjes halen want de keuze is reuze!

Heel veel kaarten

Van te voren had ik via facebook en whatsapp aan vrienden en familie gevraagd of ze een kaartje wilden sturen. Een dag van te voren kwamen de eerste kaarten al die ik bewaarde tot haar verjaardag. Zo werd jarig tijdens corona zijn echt een speciale dag!

verjaardagspost meisje 7 jaar
En dit is nog niet eens alles!

Houdt er rekening mee dat het druk is via sites als Greetz. Want een dag na haar verjaardag kwam er zelfs nog post! ’s Avonds om 20:15 werd er aangebeld, een enorme doos met 3 helium ballonnen erin werd geleverd. Mevrouw de 7 jarige lag al op bed, maar we hebben haar maar snel naar beneden gehaald want er stond op de doos dat we hem direct moesten open maken! Sja als je dan jarig tijdens corona bent dan mag je best weer even wakker gemaakt worden.

Greetz ballonen jarig tijdens Corona
De doos is zo groot dat ze er een hut van heeft gemaakt

Cadeautjes als je jarig bent tijdens corona

Jarig tijdens corona betekent ook minder cadeautjes. Maar gelukkig kwam dochterlief niks te kort! Want stiekem kreeg ze toch best een hoop uh onderdelen..

styling head LOL Surprise jarig tijdens Corona

Ze kreeg een Styling Head van MGA Entertainment al een paar dagen van te voren, omdat ik die ook ging gebruiken in een review mocht ze die al eerder uitpakken.

Van een vriendinnetje kreeg ze alvast haar cadeautje die ze anders zou krijgen op haar kinderfeestje. Zeemeermin oorbellen! Van de buurvrouw kreeg ze een magisch krasblok van Unicorns.

Ze kreeg zelfgemaakte kaarten en tekeningen van vriendinnetjes, twee vriendinnen kwamen het zelfs langsbrengen aan de deur. Zwaaien en praten van een afstand als je elkaar al even niet hebt gezien is dan best gek!

cadeautjes voor 7 jarig meisje

In de ochtend lag er op haar kamer en de gang een spoor van pakjes naar ons bed. Daar zaten nuttige cadeautjes in voor onze jarige tijdens corona. Nieuwe schoenen van Skecher met een zeemeerminnenpatroon en leesboeken want sja de bibliotheek en op school alles dicht en er moeten wel leeskilometers gemaakt worden bij het thuisonderwijs.

jarig tijdens Corona nieuwe outfit van MimPi
zelfbedachte feesthoed

Natuurlijk kreeg ze ook nieuwe kleding van MimPi, merk waar ik dol op ben maar gewoon het oude seizoen in uitverkoop koop.

De hele dag door werd ze gebeld, kregen we whatsappjes en werden er videogesprekken gehouden. Aan aandacht lag het zeker niet om een leuke jarig tijdens corona dag te hebben gehad.

Cadeautjes van de familie

Al voor we wisten van het bestaan van corona hadden we al met de hele familie besloten om een groot gezamenlijk cadeau te geven aan dochterlief. De Nintendo Switch! Compleet met Mario Kart 8 Deluxe, 2 games om te reviewen, een opbergetui, een accessoires pakket, screenprotector van gehard glas, 2 extra Joy-con controllers en een pro controller.

En wat deed deze gekke mama, die gebruikte anderhalf rol inpakpapier en pakte alles los van elkaar in. Boekjes, kabeltjes, controllers, stuurtjes de hele boel werd los ingepakt en tada een mand vol cadeautjes!

Jarig tijdens corona spelen met Playmobil Country

jarig tijdens Corona spelen met Playmobil Country

Omdat we haar toch ook wel wat te spelen wilden geven, wat “nieuw” was en niet alleen maar gamen was. Haalden we de enorme doos Playmobil Country die ik via Marktplaats op de kop had getikt tevoorschijn. Even goed wassen in een kussensloop in de wasmachine, uit laten lekken en apart inpakken…… haha nee hoor 😉 De manege, wasplaats, wedstrijdpiste, 4 paardenboxen en dierenarts werden in 3 aparte verpakkingen gegeven. We zijn de hele middag zoet geweest met alles in elkaar zetten.

De dag vloog voorbij! En jarig tijdens corona viel best mee en was heel gezellig met papa en mama aldus dochterlief.

Dus papa en mama vraag of vrienden en familie kaarten sturen, vraag je kind wat hij/ zij die dag wil doen en eten en of er nog speciale wensen zijn voor gebak en echt waar je kind zal genieten!

Lees ook de volgende blogs:

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.