Skip to Content

Een kinderverjaardag in coronatijd, plus kleine verlanglijst 7 jarig meisje

Hiep hiep hoera! Een verjaardag is een feestelijk iets. Je geboorte mag gevierd worden en proosten op een gezond en fijn levensjaar is altijd een goed idee. Maar inmiddels zitten we bijna een jaar alweer in coronatijd. Dus menig verjaardag zal anders dan voorheen gevierd zijn. Wij hadden vrij recent ook een kinderverjaardag in coronatijd. Hoe dat eruit zag bij ons? Plus een kort verlanglijstje voor een 7 jarig meisje!

Een kinderverjaardag in coronatijd

In 2020 was net de coronacrisis uitgebroken nadat onze oudste dochter 6 jaar was geworden. We hebben toen geen aanpassingen hoeven doen. Dit jaar, in 2021, is dat wel anders. We zitten in een harde lockdown, scholen zijn dicht, de regels zijn strenger dan ooit en het naderende winterweer zorgen voor veel beperkingen. Ik heb als moeder wel vooruitgedacht, ik heb bijvoorbeeld alle cadeaus in huis. Maar toch heb ik niet aan alles kunnen denken. Een kinderverjaardag in coronatijd vraagt om een creatieve mindset.

Wat hebben wij gegeven? Ik denk dat we wat compensatie drang hebben dus we hebben best wat grote dingen gegeven. Tegelijk hebben mensen geld gegeven aan ons om cadeaus te kopen. Dus dit hebben we bij elkaar gelegd en daarvan veel leuks kunnen doen! We hebben bijvoorbeeld de kamer coronaproof gemaakt. Plek voor thuisonderwijs en een fijn eigen plekje voor haar. Ben je nieuwsgierig? Lees dan mijn volledige blog over de coronaproof kinderkamer! Hier was ze zo blij mee, en heb ik al ruim van te voren besteld met oog op bezorgdrukte. Dus dit was allemaal klaar en een goed begin dus van een kinderverjaardag in coronatijd.

Versiering en bezoek

Qua versiering had ik minder vooruitgedacht. Gelukkig had ik een grote tas met slingers liggen. Dit jaar heb ik ook voor het eerst de gang versierd. Waarom? Er kwamen wat mensen als drive by bezoek. Even aan de deur, en dan moet de gang wel feestelijk zijn! Abby vond dit prachtig, ik had een kussentje erbij. Ook had ik gebakjes feestelijk ingepakt met snoepjes op een bordje met plasticfolie. Het bordje was een feestbord met een donut. En Abby mocht dit weer aan de mensen geven die de moeite hadden genomen om even langs te lopen. Uiteraard is het gek maar doordat we het feestelijk hadden gemaakt vond mijn dochter dit prima voor haar kinderverjaardag in coronatijd.

Helaas had ik alleen nog cijferballonnen van vorig jaar. Toen werd ze 6 jaar en mijn jongste dochter 1. Lang hoefde ik eigenlijk niet te denken. Want ze begint geïnteresseerd te raken in rekenen. 6 + 1 = 7! Het zijn dus rekenballonnen. De cadeautjes waren overigens in kerstpapier ingepakt. Door de drukte bij de bezorgwinkels kan er niet ingepakt worden en ik had er gewoon niet aan gedacht. Maar ook nu vond mijn dochter het papier mooi glimmen en had ze eigenlijk niet door. Ook dit was niet erg voor haar kinderverjaardag in coronatijd!

Een kinderverjaardag in coronatijd

Taart

Normaal maak ik graag een eigen taart. Ooit ben ik begonnen met gezonde verjaardagstaarten maken. Maar die fase is nu voorbij haha. Ze wordt 7 en ik wilde eigenlijk een toffe taart laten maken. Maarja corona he, en ik was te laat met aanvragen. Dus ik had al mijn bakblikken al afgestoft tot ik in de de supermarkt opeens een geweldige aardbei schuimtaart zag! Die ben ik zelf gaan beleggen met verse aardbeien, tum tum, chocorozijnen en mini chocoreepjes. Het resultaat is toch tof? Ik had nog wat verjaardagskaarsjes met kleur liggen, die maken het helemaal af vind ik. Een kinderverjaardag in coronatijd met hele toffe, smaakvolle en simpele taart.

Een kinderverjaardag in coronatijd

Cadeaus

Zoals gezegd hebben we wat “uitgepakt” met cadeaus bij haar kinderverjaardag in coronatijd. Onze eigen compensatiedrang. Tegelijk was er ook meer mogelijk doordat we geld kregen van mensen en we zo een mooi bedrag hadden. Naast de coronaproof kinderkamer hebben we een nieuwe tablet gegeven. We hadden een Ipad 2 wat prima was maar voor haar digitale thuisonderwijs opdrachten was dat gewoon niet meer handig. En ook met een klein zusje die ook mee wil kijken was het gewoon tijd voor een eigen verse tablet. We hebben gekozen voor een Samsung, vooral in verband met de prijs, en dat bevalt prima! Een Ipad vinden wij het fijnst maar die prijzen zijn gewoon extreem hoog om aan een zevenjarige cadeau te doen. Dus de Samsung tablet is een mooi cadeau voor haar kinderverjaardag in coronatijd.

Daarnaast hebben mensen toch wat dingen opgestuurd. En heb ik zelf nog wat educatieve dingen in een aanbieding gescoord. Ook met oog op veel thuis zitten en misschien weer een sluiting van scholen. We zijn helemaal fan van Smartgames dus hiervan heb ik 3 leuke items nog erbij gedaan. Namens haar zusje een leuk Lego setje. Ze kan namelijk nu rustig met Lego bouwen in haar eigen kamer. Dit setje was ook leuk geprijsd. Verder nog wat andere leuke educatieve dingen en klaar was haar kinderverjaardag in coronatijd alweer. We hebben lekker Mac besteld, want dit wilde ze en de dag erna wilde ze home made pannenkoeken. Veel mensen hebben kaartjes gestuurd en Facetime stond roodgloeiend. Ze heeft een geweldig verjaardagsweekend gehad en vond het erg feestelijk! Missie geslaagd.

Nu op naar een coronaproof traktatie bij haar kinderverjaardag in coronatijd. Want haar school gaat gewoon open en ze mag trakteren!

Linkjes een kinderverjaardag in coronatijd

Hieronder wat linkjes van het cadeaulijstjes, verlanglijstje van onze 7 jarige dochter. Dit heeft ze gehad of stond op haar lijstje. Ik zet vaak items van webshops in een favorietenlijstje en check dit regelmatig. De prijzen schommelen namelijk enorm. Als iets dan leuk geprijsd is koop ik het en bewaar ik het! Ideaal voor feestdagen, verjaardagen of bij dingen zoals los leren fietsen, (nacht)zindelijkheid of een tand eruit. Of weer een lockdown en even de wanhoop nabij van wat nou weer doen… De kinderverjaardag in coronatijd van 2021 was in ieder geval geslaagd!

Footer1

Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.