Skip to Content

Winnaars Baby Innovation Award 2019 – een inspiratie blog

Gisterochtend om 9:15 was de uitreiking van de Baby Innovation Award op de Negenmaandenbeurs.
In 6 categorieën en 3 extra awards zijn er prijswinnaars gekozen door de stemmen van een vakjury, een mamajury en de stemmen van consumenten, Van de ruim 50 inzendingen bleven 24 nominaties over. Op naar de winnaars baby innovation award 2019

winnaars baby innovation award

Nederland lijkt zich op te maken voor een lange, warme zomer. Producten om met de kleine op stap te gaan waren dan ook ruim vertegenwoordigd onder de inzendingen. Het ademende Mesh is daarbij een populair materiaal. Ook is er veel aandacht voor ergonomie; draaibare kinderstoelen, kinderwagens en autostoelen lijken de nieuwe norm. Bij het tillen en voeden hoeven volwassene en baby zo geen onnatuurlijke houding aan te nemen. Op het gebied van voeden zien we eenzelfde trend; steeds meer kijken ontwerpers naar wat het beste past bij de ontwikkeling van baby’s. Het behouden van borstvoeding en introduceren van vers vast voedsel hebben volop de aandacht. Ten slotte is babydragen inmiddels een mainstream lifestyle; belangrijk voor de hechting, passend in het leven van actieve ouders en ook hier volop aandacht voor ergonomie en comfort. Op naar de winnaars baby innovation award.

winnaars baby innovation award

Kim Lian van der Meij maaktte de winnaars van de Baby Innovation Award 2019 bekend op de Negenmaandenbeurs.

qibbel

Categorie Mobility: Fietsstoeltje Qibbel Air van Widek

De Qibbel Air, sinds enkele weken bij de fietsenwinkel verkrijgbaar, weegt slechts 2,5 kilo en is daarmee het lichtste achterzitje van Nederland. Het stoeltje is geschikt voor kinderen van 9 maanden tot 6 jaar (9-22 kg). Dankzij de hoge leuning met netbespanning (mesh) is het een comfortabel stoeltje met goede ondersteuning van de rug en aangenaam op warmere dagen. Ook aan duurzaamheid is gedacht, de materialen gaan lang mee dus het stoeltje kan jarenlang gebruikt worden. Over veiligheid hoeven ouders zich geen zorgen te maken, het achterzitje voldoet aan de EN 14344-norm.

Minimonkey MINI SLING

Categorie Travel & Safety: Minisling van Minimonkey

Deze babydrager is extreem compact en superlicht, gemaakt van ademend mesh. Innovatief door zijn eenvoud; de baby zit binnen 30 seconden in de drager. De Minisling past in iedere luiertas, altijd bij de hand. De drager is vanaf de geboorte te gebruiken. Ik heb de Minisling vorig jaar mogen reviewen samen met een vraagouder, en toen waren wij natuurlijk al mega enthousiast!

winnaars baby innovation award

winnaars baby innovation award Categorie Feeding: Philips Avent Anti-Colic voedingsfles

Deze fles is speciaal ontwikkeld om darmkrampjes, reflux en boertjes te verminderen. De fles heeft een uniek Airfree ventiel, waardoor de baby minder lucht binnenkrijgt tijdens het drinken.

Ik heb ervaring met deze fles sinds januari daar een van mijn gastkinderen deze fles heeft. En het is eerlijk waar dat hij geen last heeft van reflux en geen darmkrampjes heeft. Na de fles twee grote boeren en klaar! Een tevreden mannetje!

winnaars baby innovation award

Categorie Care: Nunki lakentje van Fedde&Kees

Een moeder bedacht dit innovatieve lakentje als oplossing voor haar onrustige, slecht slapende baby. Het lakentje heeft een rand van elastische tricot. Dit geeft bij het instoppen een druksensatie op het bovenlijfje van de baby, waardoor het kindje makkelijker ontspant. Het laken is veilig doordat het onder het matras vastgemaakt wordt met klittenband. Door de ritssluiting aan de zijkant is de baby makkelijk in bed te leggen. Hij kan zich niet loswoelen, met zijn hoofdje onder het laken schuiven of zich erin verstrengelen.

Categorie Furniture & Decorations: Kinderstoel Lemo Chair van Cybex

Een kinderstoel die meegroeit vanaf de geboorte tot 99 jaar. Met één hand zijn de hoogte van zitting en voetensteun en de diepte van de zitting aan te passen. Geen schroeven losdraaien, letterlijk in een handomdraai. Wieltjes maken de stoel stabiel én makkelijk verplaatsbaar.

winnaars baby innovation award

Categorie Toys & Gifts: Babyskelter Berg Go2 van BERG Toys

De Berg Go2 is de eerste babyskelter die naadloos transformeert van loopfietsje naar skelter. Het pedaalsysteem is inklapbaar, waardoor de Berg Go2 te gebruiken is voor baby’s van 10 maanden tot in de peutertijd.

winnaars baby innovation award Categorie Green: Biobuddi ‘Bumba in the Far West’

De Biobuddi speelgoedblokken zijn gemaakt van reststoffen van de suikerrietplant. De blokken zijn zo niet alleen volledig recyclebaar in de normale recyclingsketen, de productie ervan veroorzaakt ook nog eens 8 keer minder C02-uitstoot dan die van bestaande speelgoedproducten.

winnaars baby innovation award

winnaars baby innovation award Categorie Design: Quinny Hubb, Dorel

De winnaar van de eerste Baby Innovation Design Award is de Quinny Hubb kinderwagen. Deze bijzondere XXL wagen is ruim, comfortabel en volledig modulair. De Hubb is eenvoudig om te bouwen tot duo-wagen, of uit te breiden met een slim meerijdplankje. In de mono-versie biedt deze wagen enorm veel opslagcapaciteit, wat hem tot de ideale shoppinghulp maakt.

winnaars baby innovation award

Over Baby Innovation Award
De Baby Innovation Award is een initiatief van het vakblad BabyWereld in samenwerking met de Negenmaandenbeurs. Bekijk alle genomineerde producten hier. De producten zijn ook tijdens de Negenmaandenbeurs te bewonderen. Van 20 tot en met 24 februari 2019 zijn ze te vinden in hal/stand 08.522.

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.