Skip to Content

Garfield, een nieuw spannend avontuur

Het was in de jaren ’80 dat Garfield zijn grote intrede deed bij het Nederlandse publiek. Daarvoor had hij ook wel enige bekendheid door de strips die in de kranten verschenen en de stripboeken. Maar toen het toenmalige warenhuis V&D echter een schoolcollectie met de afbeeldingen van Garfield liet maken, werd hij in een klap super populair. Daarbij moest hij het wel opnemen tegen zijn concurrent Snoopy. Beide hadden een heel ver uit elkaar staand karakter. Snoopy de vredesstichter, denker, dromer en allemansvriend. Garfield de sarcastische, luie kat, die iedereen liever voor zijn karretje spande. Zelf was ik team Snoopy, nog, maar kon ook kostelijk lachen om de uitlatingen van Garfield. Ik ben Garfield pas op een latere leeftijd wat beter gaan begrijpen. Nu kan iedereen wederom gaan genieten, zowel jong en oud, van deze zeer zelfingenomen kat Garfield. Op 1 mei gaat zijn nieuwe film ‘Garfield’ in première.

Garfield

Hier gaat de nieuwe film van Garfield over

Garfield, de wereldberoemde typische binnenkat die een hekel heeft aan maandagen en dol is op lasagne, waagt zich buiten de deur voor een wild avontuur! Wanneer zijn vader, de sjofele straatkat Vic, onverwachts opduikt, worden Garfield en zijn vriend hond Odie gedwongen hun luizenleventje achter zich te laten. Ze worden gedwongen met Vic mee te gaan. En dat zorgt voor een razend grappige, risicovolle roofoverval.

Lasagne

De geboorte van Garfield

In 1978 was het Jim Davis die in 1978 voor het eerst de kat Garfield tekende. Davis is geboren in 1945 in de Verenigde Staten, Marion. Hij is opgegroeid op een boerderij waar wel 25 katten rondliepen. Doordat hij last had van astma was hij vaak niet actief bezig. Hierdoor vermaakte hij zich met tekenen en ontdekte zo dat hij een voorkeur had voor het schetsen van katten. Om de tekeningen grappiger en levendiger te maken zette Jim Davis er tekst bij.

Garfield

Nadat Davis zijn diploma had behaald, begon hij aan een studie kunst. Zo kwam hij ook in aanraking met de verschillende manieren van tekenen en schilderen. Zijn talent werd opgemerkt door een advertentiebureau die hem direct een baan aanboden. Jim’s grote doorbraak kwam doordat de bekende tekenaar Tom K. Ryan hem ontdekte. Eenmaal bij hem in dienst kon hij zich verder ontwikkelen, en kreeg hij ruimte voor zijn eigen ideeën. Eerst was het nog een kever die de hoofdrol speelde in de verhaaltjes waar Davis probeerde mee te scoren, maar uiteindelijk was het de kat Garfield die aansloeg bij het publiek in de strips van diverse kranten.

Leuk weetje: de kat Garfield is vernoemd naar de opa van Jim Davis: James A. Garfield Davis.

Jon

Garfield werd een groot succes, en is dat nog steeds

De kat Garfield blijkt al jaren een schot in de roos en er zijn dan ook al diverse strips, series en films over dit eigenaardige beestje uitgebracht. Tegenwoordig worden de strips nog steeds in meer dan 2000 kranten, wereldwijd, dagelijks geplaatst.
Om dit allemaal te bolwerken is Jim Davis in 1981 zijn eigen productiebedrijf gestart. Inmiddels werken daar twintig tekenaars en schrijvers

Odie

Garfield the Movie, was de eerste film

De eerste film van Garfield kwam uit in 2004: ‘Garfield: The Movie’. Deze werd geregisseerd door Peter Hewitt. In de Nederlandse versie is Garfield vertolkt door presentator Beau van Erven Dorens. Zijn baasje Jon wordt ingesproken door komiek Javier Guzman en zangeres Do stapte in de schoenen van de lieftallige dierenarts Liz. Op haar heeft het baasje van Garfield al tijden een oogje.

Garfield

Jim Bakkum is een van de bekende stemacteurs

Nu komt er dus een nieuwe film,: ‘Garfield’. Wederom doen hier diverse bekende Nederlanders aan meer. Zoals: Jim Bakkum, Jörgen Rayman, Murth Moss en Ilse Warringa.
De film gaat 1 mei in de Nederlandse bioscopen in première, in zowel 2D als 3D. Ook kun je naar de originele Amerikaanse versie, met Nederlandse ondertiteling. Daar zijn bekende acteurs die de animatie voorziet van stemgeluid, zoals: Chris Pratt , Samuel L. Jackson , Cecily Strong , Hannah Waddingham , Nicholas Hoult en Ving Rhames.

Kijk hier alvast naar de trailer

Specificaties bij de film Garfield

  • Releasedatum : vanaf 1 mei 2024 in de Nederlandse bioscopen
  • Speelduur: 101 minuten
  • Taal: Nederlandse versie of Engelse versie met ondertitel
  • Classificatie: 6
  • Genre: Animatie, Komedie, Familiefilm
  • Regie: Mark Dindal
  • Nederlandse stemacteurs: Jim Bakkum, Jörgen Raymann, Murth Mossel, Ilse Warringa
  • Amerikaanse stemacteurs: Chris Pratt, Samuel L. Jackson, Cecily Strong , Hannah Waddingham, Nicholas Hoult , Ving Rhames
  • Filmdistributeur: Sony Picture

Hier vind je nog meer leuke informatie over kinderfilms

footer-7
Noelle
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.