Skip to Content

Argylle, een boek verfilming of heeft het boek een hoofdrol?

Het is bijna hetzelfde als de stelling: ‘’wat was er nu eerder? De kip of het ei?”
Al twee jaar gonst het van de vele geruchten rondom de film en het boek ‘ARGYLLE’. Verschillende malen werden de release datums verplaatst, maar nu kunnen we eindelijk de film gaan bekijken en het boek gaan lezen. Het boek dat de inspiratie vormde voor de film maar wat geen boekverfilming mag heten. Wel heeft het boek een hele belangrijke rol in de film. Snappen jullie het nog? Ik mag gelukkig het boek lezen voor uitgeverij A.W. Bruna en de film gaan zien voor Universal Pictures International.

Filmposter van Universal Pictures International
Filmposter van Universal Pictures International

Hier gaat de film ARGYLLE over

Elly Conway, gespeeld door Bryce Dallas Howard van o.a. Jurassic Park, is in de film ‘ARGYLLE’ een auteur van een serie succesvolle spionageromans. ’s Avonds zit ze het liefst lekker thuis op de bank met haar laptop en haar kat Alfie. Maar als de fictieve plots van Elly’s boeken – over geheim agent Argylle en zijn missie om een wereldwijd spionagenetwerk te ontmantelen – steeds meer gaan lijken op de geheime activiteiten van een echte spionagedienst, is het afgelopen met die rustige avondjes thuis. Samen met Aiden, (gespeeld door Oscar-winnaar Sam Rockwell), een spion met een kattenallergie, racet Elly, met Alfie in haar rugzak, de wereld over om de moordenaars een stap voor te blijven. De grens tussen haar fictieve en echte wereld begint te vervagen.

Argylle
Spannende actie thriller met humoristische trekjes

De synopsis van het boek vertelt nog wat meer

De droom van een Russische oligarch om zijn land in volle glorie te herstellen, brengt de wereld tot op de rand van de afgrond. Meesterspion Frances Coffey, een levende legende binnen de CIA, is de enige die het tij nog kan keren. Maar om haar plan te doen slagen, heeft ze iemand met heel specifieke kwaliteiten nodig.

‘Argylle’ is een man met een duister verleden en Coffey weet hoezeer hij daarmee worstelt. Maar ze weet ook dat hij juist dáárdoor de vaardigheden bezit die haar team nodig heeft. En dus zit er maar één ding op: alles op alles zetten om van deze outsider een spion te maken. Zijn training voert Argylle naar de jungle van Thailand, naar de boulevards van Monaco, naar de kloosters op Oros Athos en tot een vergeten grot diep in de bergen. Een levensgevaarlijke reis die hem eindelijk de juiste richting kan geven in zijn leven, maar die hem ook zijn leven kan kosten…

Synopsis van het boek Argylle
Synopsis van het boek Argylle

Wie is toch die auteur, Elly Conway?

Het mysterie rondom de schrijfster Elly Conway, van het boek ‘ARGYLLE’, is een heel eigen leven gaan leiden op #TikTok. Er is vrijwel geen informatie rondom de auteur te vinden, niet eens een auteursfoto. Daarom gaan veel mensen ervan uit dat het om een pseudoniem gaat. Een pseudoniem van een bekend persoon uit New York, zo wordt vermoed. ‘ARGYLLE’ is haar eerste boek en werd in verschillende talen in dezelfde maand uitgebracht. Daarbovenop werd er dus al meteen een film op gebaseerd. Een tweede boek zou in de maak zijn en ook die filmrechten zouden ook al verkocht zijn.

Elly Conway
De schrijfster van het boek komt in beeld in de film

Regisseur Matthew Vaughn is een regisseur met lef

Waarom heeft regisseur Matthew Vaughn op voorhand al een film geproduceerd wat op een boek gebaseerd is, terwijl de auteur nog zo onbekend is? En is het boek het lezen waard voordat je de film bekijkt? Of andersom? Het vermoeden gaat dat de schrijfster, achter pseudoniem Elly Conway, de wereldberoemde Taylor Swift zou zijn. De volgende hints zouden daar, volgens website The Tab toe leiden:
– de witte kat
– de geblokte rugtas
– de haarstijl van het hoofdpersonage

Al deze hints en daarnaast het spannende actie verhaal van ‘ARGYLLE’ gaven de doorslag aan regisseur Matthew Vaughn om het script te verfilmen. Eerder produceerde hij al de films ‘King’s Man’, ‘X-Men’ en ‘Kick-Ass’. De film heeft een indrukwekkende cast. Met onder meer Henry Cavill, Bryce Dallas Howard, Sam Rockwell, Bryan Cranston, Catherine O’Hara, Ariana DeBose, John Cena, Samuel L. Jackson en zangeres Dua Lipa. ‘ARGYLLE’ belooft een kaskraker te worden. Een echte spionagethriller met een flinke dosis humor. Een nieuwe spionage held is geboren.

Argylle
Argyklle het hoofdpersonage reist de hele wereld over

Trailer van de film ARGYLLE

In de trailer van de film ‘ARGYLLE’ zijn enkele beelden te zien die overeenkomen met het boek.

Ik laat me verassen door zowel de film als het boek

‘ARGYLLE’, een boek en een film, die je apart van elkaar kunt lezen of zien, maar die toch weer wel alles met elkaar te maken hebben. Het belooft een scherpzinnige, grensverleggende, wereldomspannende spionage-actie film te worden. Namens Universal Pictures mag ik dit filmspektakel tijdens de filmpremière op 30 januari in Pathé Amsterdam Arena, gaan bekijken. Ik heb besloten dat ik me compleet laat verrassen die avond. Wel kruip ik de aankomende week vast in het boek ‘ARGYLLE’, zodat ik jullie na het lezen van het boek en het zien van de film alles kan vertellen.

The greater the spy
‘The greater the spy, the bigger the lie”

Details over de film ARGYLLE

  • Releasedatum: vanaf 1 februari in de Nederlandse bioscopen
  • Speelduur: 139 minuten
  • Taal: Engels, Nederlands ondertiteld
  • Classificatie: 12
  • Genre: Actie, Spionage, Thriller
  • Regie: Matthew Vaughn
  • Acteurs: Henry Cavill, Bryce Dallas Howard, Catherine O’Hara, Dua Lipa, Sam Rockwell, Samuel L. Jackson, Bryan Cranston, John Cena, Ariana DeBose
Argylle
De witte kat en de geblokte tas zouden duiden op Taylor Swift

Bekijk ook deze blogs over films

footer-7
Noelle
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.