Skip to Content

Game On – een stoere film over gamen

Gamen is echt iets wat heel veel kinderen graag doen. Heerlijk om je compleet te verliezen in een andere wereld. Niet voor niets bekijken veel kinderen ook graag filmpjes van bekende gamers. En nu is er zelfs een bioscoopfilm over gamen: Game On door Splendid Film! Negen elite gamers. Vier unieke games. Only one way out.

Game on filmposter

Gamen alsof je leven ervan afhangt: Game On

Issam (Marouane Meftah) heeft één droom: pro-gamer worden. Wanneer zijn cijfers weer tegenvallen weet zijn moeder maar één uitweg: ze zet zijn computer bij het grofvuil en zijn wereld stort in elkaar. Wat Issam niet weet, is dat op dat moment de échte wereld ook bijna in elkaar stort. Kwaadaardige AI heeft de pas geopende gamehal overgenomen en de gamewereld de échte wereld in gebracht. Nog geen paar uur later staat de BIVD (Bovennatuurlijke Inlichtingen- en Veiligheidsdienst) voor de deur. Issam moet zich samen met de top 8 beste gamers ter wereld, waaronder zijn idool Ripvis (Gio Latooy), door 5 reallife game levels heen battlen om AI te verslaan. Lukt het hen om hun skills te bundelen en de wereld te redden? Game on!

Game on

Game on – Een film over gamen

Hoe tof is dat: een film over gamen? Toen ik mijn 2 dochters (10 en 12 jaar oud) over Game On vertelde, waren ze meteen enthousiast. En na het zien van de trailer al helemaal, want er spelen allemaal acteurs in de film die ze wel erg tof vinden. Marouane Meftah speelt de hoofdrol en die ken je misschien wel van zijn rollen in Mocro Maffia en de Tatta’s. Maar ook Gio (Latooy), is voor veel jongeren een bekend gezicht. Zeer waarschijnlijk kennen ze hem van zijn YouTube video’s, maar hij heeft ook al eerder gespeeld in films, namelijk Misfit en Project Gio. Mijn oudste dochter was al ontzettend enthousiast over de films waar deze 2 acteurs al eerder in hebben gespeeld, dus ook Game On wil ze zeker zien.
En een film over gamen, daarvan weet ik zeker dat veel kinderen en tieners dit ontzettend tof vinden!

Game on: een spel of je leven?

Want voor veel kinderen is gamen gewoon een spelletje, maar voor andere kinderen is het echt hun leven. Voor de personages in de film Game On is gamen echt hun leven en dit gamen wordt zelfs een zaak van leven op dood. Ik heb de trailer gezien, en vond deze er al ontzettend tof uitzien! We gaan Game On dus binnenkort ook bekijken als deze in de bios uitkomt. De film heeft een adviesleeftijd van 6 jaar.

Regie: Ron Poortmans
Genre: Comedy/ avontuur
Cast: Marouane Meftah, Gio Latooy, Britt Scholte, Lies Zhara, Vincent Visser, Nick Golterman, Dante, Nienke Plas, Maurits Delchot, Bardo Ellens
Speelduur: 85 minuten
In de bioscoop: vanaf 7 februari 2024
Kijkwijzer: 6 jaar

Game on, gamers

Onze mening over Game On!

Wij zijn deze voorjaarsvakantie naar Game On! in de bioscoop geweest. Qua leeftijd zaten mijn meiden precies in de goede doelgroep, ook te zien aan de andere bezoekers in de zaal.
Mijn oudste dochter vond de film wel leuk, maar vooral mijn jongste dochter was heel erg enthousiast. Zij zou de film een 8,5 geven. Ze vond de film vooral heel grappig en dat er veel humor in zat, vooral bij het personage Smilo.
Er zitten in de film voor mijn gevoel wel een paar gekke dingen, of een beetje slordigheidsfoutjes. Issam wordt bijvoorbeeld ontvoerd en zijn beste vriend en moeder zien dat gebeuren. Hij gaat vervolgens in het testcentrum allerlei games uitspelen om te testen of hij goed genoeg is, hij moet psychologische tests doen en maakt kennis met de andere gamers, en dan pas belt zijn vriend op om te vragen of alles wel goed gaat. De film speelt zich af in Rotterdam, een superdrukke stad met hoge flats. De rondvliegende draak wordt verder door niemand opgemerkt, er is in de wijde omtrek niemand te zien.
Of 2 gamers die te laat zijn om een portal te halen naar de volgende level, maar dan uiteindelijk wel weer opduiken in een laatste level.
Maar mijn dochters vonden dit niet opvallend of storend. En in de game-wereld kan er natuurlijk een hele hoop!
Maar al met al is dit een leuke en vermakelijke film voor tieners die gek zijn op gamen. Een leuk verhaal, dat vlot en origineel is. Je verveelt je geen moment en wij hebben een ontzettend leuke middag gehad!

Game on
Game On

Lees ook deze blogs

Kinderfilms 2023
Kinderfilms 2024
De slijmfilms

Footer 6 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.