Skip to Content

De Grote Slijmfilm en de nog grotere slijmfilm. een dvd

Vanaf vandaag is de Grote Slijmfilm van NewBe en Splendid Film in samenwerking met Nickelodeon te zien in de bioscopen. De hoofdrol wordt vertolkt door Slime Queen Bibi, die bekend is als actrice en van haar vrolijke sketches en vele DIY- en slijmvideo’s op YouTube. Al jaren is slijm een begrip onder kinderen en via YouTube is een wereldwijde trend ontstaan waarbij kinderen zelf slijm maken. Dit is voor het eerst dat een Nederlandse bioscoopfilm inspeelt op de internationale slijmtrend. De avontuurlijke familiefilm staat in het teken van vriendschap, vrolijkheid, creativiteit en slijm, heel veel slijm!

De Grote Slijmfilm

Speelgoed met Slijm

Hier in huis is slijm ook altijd aanwezig! Het heeft iets magisch om te maken en het voelt zo lekker in je hand. Ook is dochterlief sinds ze zelf mag kiezen wat ze kijkt op YouTube helemaal verslaafd aan de filmpjes van Bibi en MeisjeDjamila. Ik kijk grinnikend mee soms, prachtig hoe ze het verzinnen! Slijm materialen opduiken in een zwembad bijvoorbeeld. Hoe verzin je het!

speelgoed met slijm Poopsie Slime Surprise Lama

Ook wordt er regelmatig gespeeld met het slijm speelgoed zoals de Poopsie Surprise Lama en de Pop Pops Pets.

De Grote Slijmfilm in het kort.

In De Grote Slijmfilm zijn Indy (Bibi) en haar BFF Olivia (Rómeycia Valentijn) net als alle kinderen over de hele wereld gek op slijm! Op internationale slijmdag doen ze mee met een wedstrijd om het meest originele slijm te maken. De enige die een enorme hekel heeft aan slijm is Dominicus Duff (Géza Weisz), de grootste speelgoedbaas van het land. Door slijm verkoopt hij zijn eigen speelgoed niet meer en daarom wil hij al het slijm in de wereld verbieden en in beslag nemen. Dat ziet er trouwens echt heel treurig uit in de trailer. Dochterlief werd er boos om! Lukt het Indy en Olivia om slijm te redden? We hopen van wel!

De uitgebreide variant van De grote Slijmfilm

De Grote Slijmfilm

Van de week mocht ik samen met dochterlief al even de screener bekijken van De Grote Slijmfilm. Samen knus op de bank, slijm in de buurt ( in een plastic zakje) voor het geval ze spontaan zin kreeg om even te kneden 😉 Ik zal niet alles verklappen! Dus verder lezen is redelijk veilig.

In de eerste scenes van de film komen Bibi en Djamila al in beeld, dit tot groot enthousiasme van dochterlief. Dat het beddengoed van Indy ( Bibi dus in de film) in het slijm staat wat op het nachtkastje staat lijkt ze de normaalste zaak van de wereld te vinden. In de intro van de film zien we trouwens slijm op de raarste plekken. Dus papa’s doe je gereedschapskoffers goed op slot en berg je brillenkokers veilig weg. Alles waar slijm in kan zitten kan immers gebruikt worden! Dochterlief herkent ook direct de vader van Indy, dat is ook de vader van Floor he mama! ( de regels van Floor, Ferdi Stofmeel).

Inktvissen

De woonkamer ziet er uit alsof het een oerwoud is. Er komen dieren voor als slangen, reuzeslakken, kameleon en grote hagedis. De vader van Indy leeft voor de wetenschap. Dat maakt hij maar al te duidelijk door zijn spullen te pakken en naar Texel te vertrekken om inktvissen te onderzoeken. Hij belooft de volgende dag thuis te zijn, maar dat is niet zo. De vader schittert van afwezigheid en hij vindt het normaal om zijn twee kinderen onder de 18 alleen thuis te laten voor een week.

We maken ook kennis met Daan, de broer van Indy. Daan doet een stuiterslijmbal boos weggooien en maakt hiermee een antieke vaas kapot van de moeder van Olivia ( de vriendin van Indy). Hij belooft het te vergoeden en ziet zich genoodzaakt een baan te nemen bij de aller aller allergrootste speelgoedfabriek van de wereld, Duff. De grootheid lijkt wel mee te vallen, want is er maar 1 speelgoed op de markt de Fluff 3000.

Fluff 3000 en meneer Duff

De verkoopcijfers van de Fluff 3000 vallen tegen, en ondanks extra reclamecampagnes ziet de eigenaar maar 1 mogelijkheid. Een Nationaal slijmverbod! Al het slijm wordt ingeleverd in de fabriek en het bezit van slijm is verboden. Gelukkig is De Grote Slijmfilm maar een film hoor ik dochterlief naast me zeggen.

Er zijn verschrikkelijke slijmongelukken geweest, en daarom zijn er strenge straffen bedacht! Tess Purplehart (Djamila) interviewt meneer Duff, die aanbiedt om al het slijm te verzamelen in zijn fabriek en te vernietigen. Maar waarom krijgt Tess een gulle gift voor een nieuwe studio? En waarom krijgt Daan opeens een bonus van meneer Duff?

Die meneer Duff is overigens wel een rare. Hij wil de gekste spelletjes spelen, kan niet tegen zijn verlies en bespioneert zijn personeel met de hulp van speelgoed.

De vader van Indi is nog steeds ver weg. Indi probeert alles uit te leggen aan haar vader, maar hij lijkt niet te willen luisteren. “Blijf maar lekker bij die inktvissen van je! Daan en ik redden het wel zonder je, zoals altijd.” Keiharde woorden van een klein meisje. Zouden ze effect hebben gehad?

Spannende De Grote Slijmfilm

  • Is al het slijm echt vernietigd?
  • Wat is Dominique van plan met het skateboard ontwerp van Vesper ( de assistent van meneer Duff)?
  • Vindt Indi bewijs bij de fabriek van Duff?
  • Waarom zit Daan gevangen?

Uiteindelijk komt alles goed, en hoe! Maar het is zeker wel een spannende film!

Ga je naar de bioscoop dan raad ik je aan een gesloten zakje slijm mee te nemen. Dan kun je op spannende momenten van De Grote Slijmfilm even lekker kneden in slijm. Wees gerust het is niet strafbaar om slijm te hebben! Zolang je het slijm maar in het zakje laat zitten kunnen er geen ongelukken gebeuren, geen bioscoopstoelen vies worden en het helpt ontspannen op spannende momenten.

Bijrollen in De Grote Slijmfilm

Naast de hoofdrol voor Bibi zijn andere rollen in de film weggelegd voor Géza Weisz (Wiplala, Alleen Maar Nette Mensen), YouTube-ster Djamila (Misfit 2), Vincent Visser (Brugklas, GTST) en Sarah Nauta (Elvy’s Wereld: So Ibiza!). Rómeycia Valentijn heeft met haar rol in de film haar allereerste acteerklus te pakken. Ze was de winnares van de Jeugdjournaalwedstrijd 2019 .

De door Hans Somers (Hart Beat, De Ludwigs, Hunter Street) geregisseerde film is geproduceerd door NewBe in samenwerking met Nickelodeon en Splendid Film verzorgt de distributie in de Benelux.

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.