Skip to Content

Vlindervrienden en het grote avontuur, een grappige moedige tekenfilm

Er is natuurlijks niets leukers dan met je kinderen naar de film te gaan. Die blije, ietwat nerveuse, snoetjes wanneer je onderweg gaat en dan het opgewonden naar de zaal gaan met armen vol popcorn en drinken. Nu zijn mijn jongens inmiddels deze kinderfase ontgroeid, al vinden ze films bezoeken nog steeds heel leuk. Gelukkig kan ik dat kinderlijke plezier nog steeds beleven met mijn neefje en nichtje en zo kijken we nu alweer met spanning uit naar de voorpremière van Vlindervrienden en het grote avontuur. Op zondag 21 april zijn we In de Amsterdam Arena daarvoor uitgenodigd, door filmmaatschappij Just Entertainment.

Filmposter Vlindervrienden en het grote avontuur, een grappig verhaal vol avontuur, en vriendschap: 'Alleen ga je sneller, samen kom je verder’.

Hier gaat de film over

Vlindervrienden en het Grote Avontuur is een hartverwarmend verhaal over de moedige, maar onhandige éénvleugelige, vlinder Patrick. Wanneer Patrick niet deel mag nemen aan het jaarlijks vlinderavontuur – de migratie van de monarchvlinder – verstopt hij zich in een trailer om toch mee te kunnen. Samen met de hulp van zijn beste vriend, de klungelige rups Marty, en Jennifer, een vlinder met hoogtevrees, wordt Patrick een onwaarschijnlijke held. Tijdens dit bijzonder avontuur moet Patrick zijn (vlieg)angsten onder ogen zien en zijn unieke eigenschappen omarmen, terwijl hij ook nog te maken krijgt met drie kwaadaardige vogels die uit zijn op wraak. Vlindervrienden en het Grote Avontuur is een grappig verhaal vol avontuur, vriendschap en zelfontwikkeling.

Patrick

‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’, het motto van de film

De film ‘Vlindervrienden en het grote avontuur’ is niet alleen grappig maar geeft de kijker ook een belangrijke boodschap mee. Want samen zijn is veel belangrijker dan de dingen die anders zijn aan elkaar. Het motto van de film luidt dan ook: ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’.

Vlindervrienden en het grote avontuur, een grappig verhaal vol avontuur, en vriendschap: 'Alleen ga je sneller, samen kom je verder’.

Een familiefilm waar je ook nog iets van opsteekt

De film Vlindervrienden en het grote avontuur gaat ook over de migratie van de Monarch vlinders van Canada, via Noord-Amerika, naar Mexico. Nee, dit is geen typefout maar een heus feit. De Monarch vlinders maken een tocht van vele duizenden kilometers om te overwinteren. Dat is bijna onvoorstelbaar. Dus de film is niet alleen leuk maar ook nog eens leerzaam, voor het hele gezin.

Migratie monarchvlinder

Bekijk hier alvast de trailer van Vlindervrienden en het grote avontuur

Details over de film Vlindervrienden en het grote avontuur

  • Releasedatum : vanaf 24 april 2024 in de Nederlandse bioscopen
  • Speelduur: 82 minuten
  • Taal: Engels, Nederlands ondertiteld
  • Classificatie: 6
  • Genre: Animatie
  • Regie: Sophie Roy
  • Acteurs: Guido Spek (Stem), Quinty Misiedjan (Stem), Bertrie Wierenga (Stem)
  • Filmdistributeur: Just Entertainment

Klik hier voor nog meer informatie over

footer-7
Noelle
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.