Skip to Content

LogiBugs, een uitdagende travelgame van SmartGames

Wij zijn dol op lieveheersbeestjes en op SmartGames, dus toen we de vraag kregen of we LogiBugs wilde proberen twijfelde ik geen moment. En toen we de deksel opende van deze magnetische SmartGame kon ik een ‘ahhh wat schattig’ niet onderdrukken. We zijn dan ook maar snel gaan spelen met deze schattige lieveheersbeestjes!

LogiBugs is een uitdagende travelgame van SmartGames vanaf 6 jaar. Plaats de lieveheersbeestjes op de juiste plek op het speelbord

LogiBugs samenvatting

Gebruik logica en deductie om de 3 verschillende gekleurde lieveheersbeestjes op de goede plek en volgorde te zetten. Volg de cijfer- en kleurenhints en los de 48 verschillende opdrachten op. Absoluut één van de geweldigste magnetische reisspellen van SmartGames!

LogiBugs daagt iedereen vanaf 6 jaar uit om hun ruimtelijk inzicht, patroonherkenning en probleemoplossende vaardigheden in te zetten.

Dit denkspel is perfect voor solo-spelers en biedt een toenemende reeks uitdagingen. Hierdoor is het geschikt voor kinderen en volwassenen van diverse leeftijden en niveaus. LogiBugs combineert plezier en leren op een bijzondere manier, waardoor het een nuttige aanvulling is voor elke collectie spellen. Geef ze de kans om hun hersens te laten kraken met LogiBugs en laat een wereld vol puzzels voor hen open gaan.

LogiBugs is een uitdagende travelgame van SmartGames vanaf 6 jaar. Plaats de lieveheersbeestjes op de juiste plek op het speelbord
Inhoud LogiBugs van SmartGames

Inhoud spel

LogiBugs wordt geleverd in een metalen doosje waarin het speelbord staat gedrukt. Maar wat zit er eigenlijk allemaal in dit metalen doosje?

  • 5 rode lieveheersbeestjes met de magneet (1, 2, 3, 4, 5)
  • 4 oranje lieveheersbeestjes met magneet (1, 2, 3, 4)
  • 3 gele lieveheersbeestjes met magneet (1, 2, 3)
  • 1 boekje met 48 opdrachten
  • 1 boekje met vertaalde spelregels

Hoe speel je LogiBugs?

Maar hoe speel je LogiBugs eigenlijk? Nou dat is simpel kies één van de 48 opdrachten uit het boekje. Deze opdrachten worden steeds moeilijker van starter, junior, expert naar master. Wanneer je een opdracht hebt gekozen bereid je indien nodig het spelbord voor en dan begin je met puzzelen. Alle lieveheersbeestjes moeten op volgorde van de cijfers, per kleur op het speelbord worden gepuzzeld. Ze mogen wel de hoek om, maar niet diagonaal. Én er is maar 1 oplossing mogelijk!

Voor wie is LogiBugs?

LogiBugs is bedacht voor kinderen vanaf 6 jaar door SmartGames. Slimme puzzelaars zullen dit misschien al eerder kunnen. Zeker de starters opdrachten zijn goed te overzien. Mijn zevenjarige dochter kon hier ook prima mee uit de voeten. Bij het junior level werd het al ingewikkelder en moest ze echt gaan nadenken. En dan heeft ze de expert en master levels nog niet eens geprobeerd.

Door de opbouwende moeilijkheidsgraad is deze SmartGame leuk voor zowel kinderen als volwassenen. Als volwassenen zijn de eerste levels misschien nog niet zo lastig. Maar wanneer je verder in het spel komt red je het echt niet meer met alleen puzzelen. Je zal eerst logisch moeten nadenken voordat je aan de slag gaat. En precies dat maakt dit een uitdagend spel.

Vormgeving LogiBugs

Door het metalen doosje en de magnetische puzzelstukken is LogiBugs een echte reisgame. Eerder speelde wij al Turtle Tactics wat een vergelijkbare travelgame is. En deze is al heel wat keren met ons mee geweest als we ergens heen gingen. Ook deze Smartgame is heerlijk compact, alle materialen zijn stevig, maar zien er toch aantrekkelijk uit. Perfect dus voor onderweg in de auto of mee naar een restaurant. Onze dochter is dan heerlijk aan het puzzelen en wij hebben even tijd voor andere dingen.

LogiBugs is een uitdagende travelgame van SmartGames vanaf 6 jaar. Plaats de lieveheersbeestjes op de juiste plek op het speelbord
LogiBugs van SmartGames spelen

Ontwikkeling van cognitieve vaardigheden

Zoals we gewend zijn van SmartGames is ook LogiBugs goed voor het ontwikkelen van cognitieve vaardigheden. Zo word je uitgedaagd om te plannen, logisch na te denken en problemen op te lossen. En juist doordat je gebruik moet maken van deze vaardigheden vind ik SmartGames zulke geweldige spellen. Zeker voor kinderen is het ontwikkelen van deze vaardigheden een groot pluspunt waar ze de rest van hun leven plezier van zullen hebben. Door dit te combineren in een spel zijn kinderen heerlijk bezig terwijl ze ondertussen ook nog wat leren.

En ook volwassenen zullen deze vaardigheden verder ontwikkelen door met deze game te spelen. LogiBugs is dus niet alleen maar leuk het is ook leerzaam. Een heerlijk spel dus voor urenlange breinbrekers of gewoon een opdrachtje tussendoor.

Wat vinden wij van LogiBugs?

LogiBugs is een tof en uitdagend spel van SmartGames. Hoewel we het nog maar een paar dagen is huis hebben is dit spel er toch al een aantal keer bij gepakt. Het is dan ook super geschikt voor even snel een potje tussendoor of voor urenlang puzzelplezier. En vooral voor even tussendoor is het hier in huis een succes.

Mijn dochter geeft aan het een leuk spel te vinden. Hoewel het starter niveau haar wel makkelijk afging vind zij het toch uitdagend. Zodra ze begon aan het junior niveau moest ze echt gaan nadenken. Dit vond ze wel even lastig, maar toen ik haar opgang hielp en ze snapte hoe ze dit moest aanpakken vond ze ook deze puzzels leuk.

Zelf heb ik ook met plezier deze puzzelgame al even gespeeld. Ik heb uit de verschillende niveaus een paar opdrachtjes gedaan. En ik merk dat ik vanaf het junior niveau echt moet gaan nadenken. Hier staan soms alleen maar witte lieveheersbeestjes of alleen een gekleurd vakje. Dan moet je echt eerst logisch nadenken voor je gaat puzzelen. En precies dat vind ik zo leuk aan deze SmartGame. Het is niet zomaar puzzelstukjes in elkaar leggen. Het doet ook een beroep op je probleem oplossend vermogen. Wat mij betreft is LogiBugs ook weer echt een toffe aanvulling op onze collectie SmartGames!

Kijk hier voor meer informatie bij bol *

LogiBugs is een uitdagende travelgame van SmartGames vanaf 6 jaar. Plaats de lieveheersbeestjes op de juiste plek op het speelbord
LogiBugs van SmartGames spelen

Speltips passend bij LogiBugs

Bij MamaScrapelle zijn we dol op SmartGames en hebben hier dan ook al vele van mogen spelen. Nieuwsgierig? Lees dan ook eens deze blogs:

Footer4 nieuw
Jolien
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.