Les Misérables, een van de meest succesvolste films ooit. Nu remastered.

Als boekenwurm kan het bijna niet anders of je hebt je klassiekers wel gelezen. Nu heb ik er inderdaad al een aantal versleten, denk daarbij aan Anna Karenina, Mrs. Dalloway, en Oliver Twist. Lang geleden, toen ik nog moest lezen voor de lijst op school, las ik voor het vak Frans het boek ‘Les Misérables’ van Victor Hugo. Altijd heb ik me voorgenomen dat boek nog eens opnieuw te lezen. Echter in 2012 kwam de musical film hiervan uit, die ik met veel bewondering bekeken heb. Nu 12 jaar later komt er een geremasterde versie van de film ‘Les Misérables’. Voorzien van een grondige remix van de soundtrack en wederom een sterrencast. Ik kijk er naar uit om deze film te gaan mogen bezoeken en te recenseren.

Les Misérables

Dit is het verhaal van Les Misérables

‘Les Misérables is het levensverhaal van Jean Valjean. De film begint met een gebeurtenis die hem zijn verdere leven zal blijven achtervolgen. Hij steelt namelijk een brood om zijn neefjes in leven te houden. Deze ogenschijnlijke onbeduidende actie komt hem echter zwaar te staan: hij wordt gearresteerd en krijgt een gevangenisstraf van negentien jaar. Als hij na al die jaren eindelijk vrijkomt, wil niemand nog iets met hem te maken hebben. Desondanks weet Jean Valjean zich los te worstelen van zijn verleden en gaat hij zich gedragen als gerespecteerd burger.

Zijn criminele verleden blijft hem echter dwarsbomen. En dan met name in de persoon van inspecteur Javert. De aartsrivaal van Valjean. Deze inspecteur blijft hem opjagen. Hierdoor kunnen Valjean en zijn aangenomen dochter Cosette geen rust vinden. Ze bewegen zich als verschoppelingen, ‘Les Misérables’, door de maatschappij. Een maatschappij die zich kenmerkt door oproer en sociale misstanden.

Les Misérables

Het boek van Victor Hugo verfilmd en tot een musical gemaakt

Victor Marie Hugo werd geboren in 1802 en wordt in de 19e eeuw beschouwd als een van de belangrijkste en invloedrijkste Franse auteurs. Door het beroep van zijn vader, een Franse generaal onder het keizerrijk van Napoleon, is Victor in zijn jeugd vaak verhuisd. De band tussen hem en zijn ouders was zo en zo niet zo goed. Nadat zijn ouders gescheiden zijn komt Victor met zijn moeder in Parijs te wonen.
Op zijn veertiende schrijft Victor Hugo in zijn dagboek: ‘’Je veux être Chateaubriand’’. Een zeer belangrijke schrijver uit die tijd. Dat was ook de periode dat hij begon met schrijven. In 1822 publiceerde Hugo zijn eerste dichtbundel. Uiteindelijk weet hij een heel oeuvre aan gedichten, essays, toneelstukken en romans achter te laten. Zo is ook het beroemde verhaal ‘De klokkenluider van de Notre Dam’’ van Hugo.
De novelle ‘Claud Gueux’ die in 1834 verscheen is de voorloper van de roman Les Misérables. Het zou uiteindelijk tot 1862 duren voordat het boek volledig af is en gepubliceerd kon worden.

Victor Marie Hugo
Hoofdfiguur Victor Marie Hugo

Nu opnieuw uitgebracht met Dolby Atmos-geluidsmix en Vision

De met meerdere Oscars bekroonde film ‘Les Misérables’ wordt vanaf 14 maart opnieuw vertoont in de Nederlandse bioscopen. Dit keer volledig geremasterd met een overweldigend geluid van de Dolby Atmos en een haarscherp beeld van Dolby Vision.
De hoofdrollen zijn verdeeld onder een aantal wereldberoemde acteurs zoals: Anne Hathaway, Russell Crowe, Hugh Hackman, Amanda Seyfried en Samatha Barks.
De gelijknamige musical, die al jaren te zien is in London Queens Theatre op West End, mag bijna zijn 40-jarige jubileum gaan vieren.

Actrice Anne Hathaway
Actrice Anne Hathaway

Regisseur Tom Hooper bekend van The King’s Speech

Regisseur Tom Hoop is geboren in 1972. Hij studeerde aan de meest prestigieuze scholen van Engeland. Op zijn dertiende maakte hij met Clockwork 16mm Bolex-camera, met 100 voet film een zijn eerste film ‘Runaway Dog’. Op zijn achttiende schreef, produceerde en regisseerde hij een korte film. Deze werd vertoond op het London Film Festival. Hij werd regisseur voor de BBC en produceerde vele langspeelfilm met onder andere actrice Helen Mirren. In 2005 vroeg zij hem de HBO-serie Elizabeth 1 te regisseren. Hiermee won Tom Hooper zijn eerst Emmy Award. Het allergrootste succes kwam met de film ‘The King’s Speech’. In 2012 kwam voor het eerst de film ‘Les Misérables’ uit. Deze film werd een ongekend succes.

Les Misérables

LET OP! DE FILM IS NIET MEER TE ZIEN IN DE BIOSCOOP MAAR WEL BIJ PATHÉ THUIS

Kijk hier alvast naar de trailer van Les Misérables

Specificaties bij de film Les Misérables

 • Releasedatum : vanaf nu te zien bij Pathé thuis
 • Speelduur: 158 minuten
 • Taal: Engels, Nederlands ondertiteld
 • Classificatie: 12
 • Genre: Musical
 • Regie: Tom Hooper
 • Acteurs: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Eddie Redmayne, Helena Bonham Carter
 • DistributeurUniversal Pictures International
Actrice Amanda Seyfried
Actrice Amanda Seyfried

De volgende films spelen nu ook in de bioscoop

footer-7
Noelle
Delen is enorm lief

Noelle

Hallo mijn naam is Noëlle en ik woon gezellig met man en onze twee zoons in Amsterdam. Ik ben een echte boekenwurm en deel daarover graag mijn mening. De recensies zijn terug te vinden op de sites van uitgeverijen, maar ook op mijn eigen blog www.deleestrein.blogspot.nl en op www.stoerleesvoer.nl Naast lezen hou ik van koken/bakken, wandelen, puzzelen, scrapbooking en haken. Het leuke is natuurlijk om elke keer weer nieuwe ideeën op te doen. Daarom zijn sites zoals MamaScrapelle met hun honderden tips en ideeën, voor alles en nog wat, zo geweldig. Leuk dat ik daar nu ook mijn steentje aan mag bijdragen.

12 reacties

 1. Het verhaal is natuurlijk bekend maar een dergelijke film lijkt me heerlijk te gaan kijken met mijn mannetje.

 2. Ik hoop deze film te mogen bekijken met mijn lief Peter! Enne… ik heb de film én de musical én het boek nog nooit gezien of gelezen – dus dit lijkt me een heel leuk begin!

 3. Eén van mijn favoriete musicals! En als film natuurlijk ook niet te versmaden 🙂 ik weet zeker dat ik mijn moeder heel blij maak met kaarten voor deze film!

 4. Deze wil ik graag met mijn dochter zien die even gek is op musicals als ik! Lijkt me fantastisch op een groot scherm

 5. Het boek gelezen en de film in diverse uitvoeringen gezien maar het verhaal blijft boeien. Ben dan ook heel nieuwsgiering hoe het verhaal nu weer is verfilmd. Heb onlangs Napoleon gezien met mijn fietsmaatje Huub. Die zou ik dan weer meenemen.

 6. Het verhaal van Les Miserables is zo mooi….de film zou ik graag met mijn dochter willen bekijken van 14 jaar….gewoon om haar kennis te laten maken met dit verhaal

 7. Zou heel graag met mijn moeder van (bijna) 81 gaan: zij vond destijds de musical zoooo mooi! ‘k Zou haar hier een heel groot plezier mee doen (sn mezelf ook). 😉

 8. Dit zou geweldig zijn, samen met mijn beste vriendin. Ze kan wel wat ontspanning gebruiken zo na haar recente scheiding…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.