Een veilige telefoonhouder voor een lange gezinsvakantie met de auto

Als ouder van een gezin van drie weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om veilig en goed voorbereid op vakantie te gaan, vooral wanneer we met de auto reizen. Herinneringen aan mijn eigen jeugd komen naar boven, toen ik als kind voorin zat en de kaarten las om ons naar bestemmingen in Duitsland of Frankrijk te leiden. De technologie heeft sindsdien een enorme sprong gemaakt, en nu vertrouw ik op handige apps zoals Google Maps, Flitsmeister en Waze om ons veilig op de weg te houden tijdens onze vakanties. Maar daarvoor heb je wel een veilige telefoonhouder nodig!

Draadloze handsfree telefoonhouder

Van kaarten lezen tot navigatie-apps

Hoewel ik vroeger als kind de kaarten las als we met de auto op vakantie gingen, vertrouw ik nu op mijn smartphone en navigatie-apps om ons de weg te wijzen. Zelfs mijn tienjarige dochter heeft hier al lol in. Zo reden we dit weekend naar mijn schoonouders en moest er onderweg nog een hapje gegeten worden. Ze wilde graag bij de gouden bogen eten, dus ik zei regel het maar! Wel pas na Utrecht. En zo kwam het dat ze zelf navigeerde naar het fastfood restaurant, op de bijrijdersstoel met haar eigen telefoon in haar handen.

Maar zit je alleen in de auto dan staat veiligheid natuurlijk voorop. Je hebt dan een houder nodig om je telefoon netjes in te zetten. Maar juist het vinden van de juiste telefoonhouder was een uitdaging voor mij. Ik had eerst een telefoonhouder waar ik mijn telefoon bijna niet inkreeg. Gevolg altijd barsten in mijn scherm. Een magneethouder bleek daarin wel de oplossing. maar hierbij kreeg mijn telefoon nog wel eens de neiging had om door de auto te vliegen bij scherpe bochten. Gelukkig ontdekte ik de perfecte oplossing: een telefoonhouder die niet alleen veilig klemt, maar ook draadloos oplaadt.

Veilige telefoonhouder en draadloos opladen voor elke telefoon

Wat maakt deze telefoonhouder zo bijzonder? Ten eerste, de klemmechanisme is ontworpen om je telefoon veilig op zijn plaats te houden, zelfs bij scherpe bochten en hobbels. Het vermindert niet alleen het risico op afleiding tijdens het rijden, maar zorgt er ook voor dat je altijd gemakkelijk toegang hebt tot je navigatie-apps. Daarnaast biedt de draadloze oplaadfunctie het gemak van een opgeladen telefoon zonder gedoe met kabels. En echt voor elke telefoon draadloos opladen via een geniaal bedacht magneetsysteem.

Ik heb zelf graag een telefoon die zowel draadloos of via een kabel oplaadt. Maar sommige mensen hebben alleen de mogelijkheid opladen via een kabel. Dat gefrunnik als je in de auto stapt om die kabel er goed in te krijgen en dan ook nog eens in de telefoonhouder te stoppen. En als je hem niet goed vast hebt gezet weer moeten stoppen (op een veilige plek) omdat dat kabeltje eruit valt. Dat is allemaal verleden tijd via een magneet systeem.

telefoonmagneten

Telefoon opladen in de auto via een magneet

Bij de telefoonhouder zit een USB kabel die van je sigarettenaansteker (hier moeten ze maar eens een nieuw woord voor verzinnen) naar de veilige telefoonhouder gaat. Die kabel kun je dus altijd laten zitten en hoef je er niet elke keer in te wriemelen.

Daarnaast zitten er verschillende stekkertjes in voor telefoons. Een mini stekkertje die je in je telefoon prikt en waar aan de andere kant een klein magneetje zit. Dit magneetje maakt verbinding met het magneetje in de telefoonhouder en zo laad je tijdens autoritten je telefoon draadloos op. Ook dus telefoons die normaal niet draadloos opladen.

Navigatie apps voor een (lange) autoreis

Ik noemde ze boven al even kort. Maar wil je een autoreis maken dan zijn navigatie-apps zoals Google Maps, Flitsmeister en Waze ideaal. Ze helpen je niet alleen navigeren, maar waarschuwen je ook bij ongevallen, hulpdiensten, wegwerkzaamheden, file’s, trajectcontroles en flitsers. Zorg bij het gebruik van navigatie-apps dat je een veilige telefoonhouder in de auto hebt die aan de lader zit.

Google Maps:

 • Voordelen:
  • Uitgebreide kaartendekking met gedetailleerde informatie over wegen, plaatsen en bedrijven over de hele wereld.
  • Betrouwbare en nauwkeurige routeplanning met real-time verkeersinformatie.
  • Integratie met andere Google-services, zoals Street View en Google Earth.
  • Offline kaarten beschikbaar voor gebruik zonder internetverbinding.
 • Nadelen:
  • Sommige gebruikers melden minder nauwkeurige verkeersinformatie in vergelijking met specifieke verkeers-apps zoals Waze.
  • Beperktere functionaliteiten gericht op verkeersincidenten en snelheidslimieten in vergelijking met Flitsmeister en Waze.

Flitsmeister:

 • Voordelen:
  • Specifiek gericht op verkeersinformatie en flitspalen, waardoor het een uitstekende keuze is voor bestuurders die hun snelheid willen beheren.
  • Real-time waarschuwingen voor flitsers, snelheidsmetingen en verkeersongevallen.
  • Mogelijkheid om tankstationsprijzen en parkeerinformatie te bekijken.
  • Communityfuncties waarbij gebruikers informatie kunnen delen over verkeerssituaties.
 • Nadelen:
  • Beperktere kaartfunctionaliteiten in vergelijking met Google Maps en Waze.
  • Routeplanning is minder geavanceerd dan sommige andere navigatie-apps.

Waze:

 • Voordelen:
  • Sterke focus op community-driven verkeersinformatie met real-time updates van andere Waze-gebruikers.
  • Dynamische hercalculatie van routes op basis van actuele verkeersomstandigheden.
  • Meldingen voor snelheidslimieten, flitspalen en politiecontroles.
  • Integratie met muziek-apps voor naadloze bediening tijdens het rijden.
 • Nadelen:
  • Mogelijk minder nauwkeurige kaartendata in vergelijking met Google Maps.
  • Afhankelijk van de communitybijdragen, wat in sommige gebieden minder betrouwbare informatie kan opleveren.

Veilig onderweg met een telefoonhouder!

Veiligheid op de weg is niet alleen afhankelijk van goed navigeren, maar ook van het verminderen van afleiding. Met deze telefoonhouder kunnen ouders zich volledig concentreren op de weg terwijl ze genieten van de voordelen van moderne technologie. Het is de perfecte aanvulling op elke autoreis, en ik kan het van harte aanbevelen aan alle ouders die veilig en slim onderweg willen zijn met hun gezin.

Lees ook deze blogs

Footer2 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.