Een coronaproof uitje: een autospeurtocht

Wil je iets leuks doen, maar nog even wachten met de pretparken, bioscopen en andere dingen? Ga dan met je kids, én de auto, op een autospeurtocht. Te doen tijdens goed en slecht weer!

speurtocht auto

Genoeg aanbieders

Een vriendje van mijn zoon ging met zijn ouders een autospeurtocht doen en kwam daar zo enthousiast van terug dat ook wij op zoek gingen naar een leuke autospeurtocht. Zo googlend vond ik genoeg aanbieders. Je hebt een hoop keus, maar zijn ze allemaal hetzelfde of zie je toch verschil tussen de aanbieders? Allemaal bieden ze hetzelfde aan, maar de prijs verschilt enorm. Zo heb je tochten van €10,-, maar je hebt er ook een aanbieder van €20,- tussen. Wij kozen uiteindelijk voor een speurtocht van op pad met de auto. Hun speurtochten zijn €14,50.

Betalen en gaan

Bedenk je op de dag zelf dat je wil gaan? Geen probleem, want je moet het namelijk zelf uitprinten. Op de site kies je de route die jij leuk vindt. Je rekent af en kan gelijk betalen. Ideaal toch? Toen wij gingen was het een regenachtige dag en door corona was er niks binnen open. Zo’n autospeurtocht kan je dus op de dag zelf uitkiezen, je betaalt en print het uit. Het zijn wel veel bladzijdes dus zorg ervoor dat je genoeg papier hebt. Uitgeprint? Let’s go!

autospertocht Helden van Kien

Een route, extra informatie en bingokaarten!

Stap gewijs staat er beschreven hoe je moet rijden, dus de bijrijder moet goed en hardop kunnen voorlezen. Daarnaast vind je op elke bladzijde ook informatie over de punten waar je langs komt. Erg leuk! Voor de kinderen is er een fotobingokaart. In totaal vier stuk, zodat bij iedereen de plaatjes ergens anders staan.

Onze autospeurtocht begon bij restaurant De Helden Van Kien in Sint-Oedenrode. Een aanrader om ook gewoon naar toe te gaan. Ze zitten namelijk bij streekpark De Kienenhoeve. Hier kan je picknicken, spelen in verschillende speeltuintjes (en een hele grote!), wandelen, voetballen, ontdekken en de dieren bezoeken op de boerderij. Alleen hier al kan je een hele dag verblijven, maar we besloten om even te spelen en toen te gaan rijden.

Laat de autospeurtocht beginnen

Met de pennen en de bingokaarten in de aanslag waren we klaar om te gaan rijden. Er staat duidelijk beschreven waar je heen moet, maar als de parkeerplaats van een kasteel niet meer ligt waar hij moet liggen is dat toch best lastig. Ik vind persoonlijk dat je regelmatig moet checken of al de punten van de autospeurtocht nog kloppen. Zeker als je er €15,- voor vraagt. Het leverde een hoop frustratie op en uiteindelijk besloten we dat punt over te slaan. En ook het punt bij de oermuseum was niet makkelijk te bereiken het hek was dicht en er stonden al twee auto’s geparkeerd. En zo klopte er nog een aantal dingen niet van de route. Jammer.

Beantwoord de vragen en zoek de plaatjes

Tijdens de route moet je vragen beantwoorden. Leuke vragen die de kinderen goed kunnen beantwoorden en met een beetje hulp van de ouders al helemaal. Helaas konden we niet alle vragen beantwoorden omdat sommige dingen dicht waren of we niet konden bereiken (vanwege een parkeerplaats). Dat vond ik wel jammer. Als je dit doet in deze tijd moet je goed checken of alles wel open is.

En ook de bingoplaatjes vielen tegen. Plaatjes zoeken op een weg waar je 80 km/u rijdt is best lastig. En waar vind je nou een steen in het gras? Sommige plaatjes waren goed te vinden, maar andere plaatjes waren lastiger. Zeker als het heel druk is op de weg. Er waren zoveel leukere foto’s te maken.

Is de autospeurtocht een aanrader?

Ja, ondanks die paar punten vonden mijn kinderen het ontzettend leuk. Ze waren super trots op zichzelf toen ze bingo hadden en de punten waar je uit kan stappen zijn erg leuk. We zijn de hele dag bezig geweest en hebben uiteindelijk nog gegeten op het terras van het restaurant. Als ze die paar dingen aanpassen dan is het zeker zijn geld waard. Ben je op zoek naar een coronaproofuitje? Ga dan lekker een autospeurtocht doen met je kinderen!

Of speel een van deze leuke autospellen onderweg naar je vakantie. Lees hier ons avontuur met de autospeurtocht op de Utrechtse heuvelrug

Footer1
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.