Autospeurtocht de Utrechtse Heuvelrug – een kastelenroute

Zoek je een leuk dagje uit voor weinig geld? Dan is autospeurtocht de Utrechtse Heuvelrug echt een aanrader! Je koopt hem online en bent daarna de hele dag op pad. Daarnaast kan je ook je eigen thema kiezen. Wij gingen dit keer voor de kastelen bij de Utrechtse heuvelrug.

autospeurtocht de Utrechtse Heuvelrug

Tijd voor een nieuwe autospeurtocht

Tijdens de lockdown gingen we regelmatig erop uit met de auto en kochten dan een autospeurtocht online. Een ontzettend leuk dagje uit die niet duur hoeft te zijn en coronaproof is. Nu er geen lockdown meer is, hebben we al een tijdje geen speurtocht meer gedaan. Maar toen ik autospeurtocht de Utrechtse Heuvelrug online zag, moest ik hem wel kopen. Allebei mijn kids zijn dol op kastelen en mijn man op autorijden. Een win-win situatie.

autospeurtocht de Utrechtse Heuvelrug: Uitprinten en gaan

Het fijne van zo’n autospeurtocht is dat je zelf bepaald wanneer je hem gaat doen. Je betaalt hem en hoeft hem dan alleen nog uit te printen. Ik heb hem twee keer geprint zodat de kids achterin ook mee konden kijken en natuurlijk konden speuren. Daarnaast nam ik twee pennen mee en was het tijd om te gaan. Laat die kastelen maar komen met autospeurtocht de Utrechtse Heuvelrug!

Een geweldige omgeving

Het eerste kasteel lag gelijk bij een wandelroute. Nu waren wij niet van plan om te gaan wandelen, maar we hebben wel even een kort rondje gelopen. Het was heerlijk weer, dus uit je auto stappen was geen straf. We lazen de kinderen de opdracht voor en zij deden de rest. Het mooie van autospeurtocht de Utrechtse Heuvelrug, is dat alles wordt omschreven. En tijdens de route heb je opdrachten, zoals foto’s die je moet vinden of vragen die je moet opzoeken. Onze speurders achterin vonden het geweldig.

Met autospeurtocht de Utrechtse Heuvelrug kom je op onbekende plekken

Het viel ons op dat we op plekken komen waar we normaal nooit naar toe zouden zijn gegaan. Een ontzettend leuk klein dorpje met een geweldig kasteel. Die ene van Married at first sight! Super grappig om dat in het echt te zien. Daarnaast rij je veel over landweggetjes. Blijf wel goed naar rechts kijken, want je rijdt de foto zo voorbij. Voor je het weet heb je een vraag gemist en dat zou echt zonde zijn! De route van autospeurtocht de Utrechtse Heuvelrug is echt mooi en het laat je de mooie kanten van Nederland zien.

TomTom helpt je tijdens wegversperring

Helaas kwamen we tot drie keer toe een versperring tegen. Erg vervelend als je alleen de route op papier hebt. Gelukkig hadden we onze tomtom aan staan. Zo konden we de straatnaam intikken die erbij lag en namen we een omweg om zo toch weer op het punt aan te komen. Ga je dus een autospeurtocht doen? Neem dan vooral je TomTom mee! Of zet de routeplanner op je telefoon aan.

autospeurtocht beeldje

Twee keer met het pondje tijdens autospeurtocht de Utrechtse Heuvelrug

Autospeurtocht de Utrechtse Heuvelrug brengt je niet alleen langs mooie plekjes, maar je gaat ook twee keer met het pondje! Hoe gaaf is dat? Die van ons vonden het geweldig achterin. Met je auto een boot op die je naar de overkant brengt. Dat maken wij hier in de randstad niet snel mee. Dus toen we er voor de tweede keer stonden begonnen de kinderen al te juichen. “Mama, mogen wij nu de meneer betalen?”. Gelukkig stond dit ook al beschreven op de eerste bladzijde, dus hadden wij al kleingeld bij ons.

Winnen wij de prijs?

In totaal waren er vier kastelen waar je lekker kon wandelen en kon genieten van de omgeving. Tijdens zo’n autospeurtocht rij je een rondje en kom je dus altijd weer op hetzelfde punt uit als je begon. De vragen die we hadden beantwoord moesten we omzetten in een code en die code moesten we weer invullen op de website. Elke maand kan je namelijk een prijs winnen. Nog even wachten en dan horen we of we hebben gewonnen met autospeurtocht de Utrechtse Heuvelrug. Wat denken jullie?

Hebben jullie ook wel eens zo’n autospeurtocht gedaan? En welke was dat dan? Wij vinden het namelijk altijd leuk om nieuwe speurtochten te ontdekken!

Kijk voor meer informatie op de site!

Lees ook deze blogs

Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.