De voordelen van occasions uit de Mercedes A-klasse

De Mercedes-Benz A-klasse herbergt de kleinste wagens van Mercedes. Maar ook in dit geval geldt dat klein fijn is. Ondanks het formaat hebben auto’s uit de A-klasse de kenmerkende kwaliteit van Mercedes. En het is ook geen, met alle respect, Smart. Als je een Mercedes A-klasse gaat kopen, haal je een redelijk grote auto in huis. Door voor een occasion te kiezen, bespaar je op de prijs. Over de prijs en andere voordelen lees je alles in dit artikel.

Mercedes A-Klasse

De prijs van een Mercedes A-klasse

Het grootste voordeel van een occasion is de prijs. Dit is dan ook de voornaamste reden om voor een occasion te kiezen. In het geval van de Mercedes A-klasse zijn er ontzettend veel occasions op de markt. Dat is niet zo vreemd. De auto is in 1997 gelanceerd en wordt nog altijd gemaakt. Daar gaat Mercedes overigens nog tot 2025 mee door, daarna gaan de A-klasse en B-klasse eruit. Voor de occasions maakt dit overigens niets uit.

Wat je precies voor een occasion uit de A-klasse betaalt, hangt van vele factoren af. De staat van de auto bijvoorbeeld, net als het bouwjaar en het aantal kilometer dat op de teller staat. De range is ontzettend breed, met de goedkoopste occasion die voor 1.000 euro van jou is. Voor de duurste betaal je vele tienduizenden euro’s.

Groot aanbod

Je hebt daarnet al gelezen dat het aanbod occasions heel ruim is. Behalve dat er veel mensen zijn die na een aantal jaar hun nieuw gekochte auto inruilen, zijn er sinds 1997 een hoop A-klasse Mercedessen gemaakt. Dit resulteert in veel occasions.

Elektrische en hybride occasions van deze Mercedes zijn er niet. Je hebt de keuze uit een benzine- en een dieselmotor. Als je naar de derde generatie (modellen vanaf 2012) kijkt, kun je voor 1.5 of 2.0 benzine kiezen. Diesel is verkrijgbaar met een 1.4, 1.8 of 2.2 motor.

Qua modellen zijn het voornamelijk hatchbacks. Een sedan, MPV of stationwagen is in de A-klasse ook te vinden, hoewel het overgrote deel van de auto’s uit deze klasse een hatchback is.

Nauwelijks levertijd

Als je voor een occasion kiest heb je nauwelijks te maken met levertijd. En dat is bij nieuwe auto’s wel anders. Voor nieuwe auto’s is het echt geen uitzondering als de levertijd een jaar is. Dit kan zelfs oplopen tot meerdere jaren. Als het een beetje meezit, hoeft jouw occasion alleen nog een laatste check te krijgen en kun je de auto al binnen een week ophalen

Zelf een garage kiezen voor je Mercedes A-klasse

Bij nieuwe auto’s is het gunstiger om het onderhoud bij de dealer waar je de auto koopt te laten uitvoeren. Aan de fabrieksgarantie zitten allerlei voorwaarden vast. Vaak is dan ook vastgelegd waar het onderhoud gedaan moet worden. Dat is bij een occasion niet het geval. Je kunt zelf een garage uitkiezen, en dat geeft een lekker vrij gevoel.

Footer3
Delen is enorm lief

Gastblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.