Skip to Content

Mijn kinderdroom, een “open dak wagen”

Vroeger droomde ik al van een “open dak auto”. Een cabrio waar je dan lekker mee op de boulevard kon rijden. Toen ik een plaatje van een Porsche Boxter zag wist ik dat ik die graag zou willen hebben. Zou mijn kinderdroom ooit werkelijkheid worden?

kinderdroom cabriolet
foto van pexels.com gemaakt door Mike B

Een grote kinderdroom

Vroeger droomde ik al over gave auto’s. Het liefst van die snelle waar ik dan lekker mee kon racen. Een cabriolet leek mij echt fantastisch. Rijden terwijl je de wind door je haren voelt gaan. Of samen met een vriendin een roadtrip maken terwijl je geniet van de zomerse zon. Het leek mij echt geweldig. Toen ik de Porsche Boxter zag wist ik precies hoe mijn droomauto eruit moest zien!

Tweedehands wagen

Maar nieuw is zo’n auto onbetaalbaar. Dus ben ik eens online gaan kijken. Daar kwam ik een Porsche 718 tweedehands. Precies de auto uit mijn kinderdroom! Snel, gaaf en met een open dak! Die stoelen, de bekleding, het stuur. Het is alsof ik naar chocola zat te kijken. Begon er spontaan van te kwijlen. Wat zou ik graag in zo’n auto willen rijden!

roadtrip vriendin
foto van pexels.com gemaakt door cottonbro studio

Snelheid, luxe en comfort

Als ik namelijk aan een Porsche denk dan gaan de woorden snelheid, luxe en comfort door mijn hoofd. Een Porsche staat bij mij namelijk gelijk aan luxe. Een mooie auto die je voornamelijk in Monaco ziet naast zo’n geweldig jacht. (Ook een droom van mij.) Daarnaast denk ik aan racen. Snel optrekken en de wind door je haren voelen. Een heerlijke kinderdroom, toch?

Nog meer dromen

Naast die “open dak wagen” had ik nog veel meer dromen. Zo droomde ik ook over een boerderij met dieren. Een baan als musicalster en een groot schrijfster. Maar ook droomde ik over een cruise en een wereldreis. Helaas zijn al deze dromen nog niet uitgekomen en sommige dromen heb ik zelfs al laten varen. Maar hoe zit het met de auto?

kinderdroom cruise
foto van pexels.com gemaakt door 10 Star

Blijft het een kinderdroom?

Ik heb nu geen cabriolet en al helemaal geen Porsche. Dankzij mijn man, die 2.04m is, en mijn kinderen hebben we een gezinsauto. Eentje waar we allemaal in passen en die genoeg achterbak ruimte heeft voor de spullen die we nodig hebben. Maar de Porsche Boxster blijft in mijn achterhoofd. Wie weet heb ik ooit genoeg geld om hem te kopen. Lekker op mijn 75ste rijdend over de boulevard met het dak open. Een kinderdroom die misschien ooit werkelijkheid gaat worden.

Waar heb jij als kind over gedroomd? Zou je dat nog steeds willen? Laat het ons vooral weten.

Footer3
Joyce
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.