Een vaarvakantie : luxeuze jachten om bij weg te dromen

Al nadenkend over de volgende (zomer) vakantie kwam ik een site tegen met een soort Airbnb voor boten. Een jacht of een catamaran die je kunt huren voor een vaarvakantie in Europa. En dan moet je niet denken aan een fluisterbootje die je in Giethoorn ziet, wat trouwens ook heel leuk is. Maar denk dan echt aan luxueuze jachten, waarmee je prachtige bestemmingen in Europa kun bezoeken. Er zijn ook kleinere, meer ‘normale’ boten te huur, maar in deze blog duiken we de luxe in!

Vaarvakantie
Foto van shuman via pixabay.com

Waar gaat de reis naar toe?

Om een prachtige vaarvakantie te doen, hoef je echt niet de oceaan over te steken naar de Cariben. Wat denk je bijvoorbeeld van een rondreis langs de Griekse eilanden? Vanaf Mikonos kun je een motorjacht voor 6 personen huren, met bemanning. Maar wat doe je dan zelf, afgezien van het genieten van het uitzicht? Snorkelen, suppen of kanoën. En natuurlijk aanmeren om een van de leuke badplaatsen te bezoeken.

Op Ibiza ligt een jacht, dat is nog een level hoger. Met een groot zonnedek jacuzzi en solarium kun je met 12 mensen aan boord. Naast de crew die bij de boot hoort: een kapitein, engineer, stewardess en kok. Je kunt langs de clubs op het eiland, maar natuurlijk ook juist de rust opzoeken. Ibiza staat ook bekend als een spiritueel eiland, een hele andere kant dan het party gebied. Geen vaarvakantie is dus hetzelfde.

In de haven van Sicilië ligt een catamaran klaar voor echte zeilliefhebbers. Ook geen klein bootje: met 11 personen kun je langs de kust van dit eiland varen. Sicilië is een prachtige bestemming, met de Italiaanse cultuur, vulkanische natuur. Zon en lekker eten.

Vaarvakantie met kinderen

Boottochten zijn met kinderen natuurlijk altijd leuk. Een vaarvakantie is een mooie manier van de wereld ontdekken. De luxueuze jachten uit deze blog zijn fantastisch. Spelen aan boord, watersporten en van plek naar plek varen. Dat maakt het reizen wel heel aangenaam. En wie weet spot je nog wel dolfijnen onderweg. Ook vanuit de boot het water induiken vraagt om het hoogste bommetje of de mooiste duik.

Het is leuk om het varen af te wisselen met het bezoeken van de eilanden. Soms is alleen een rondje door het dorp al leuk, met even een ijsje halen. Maar op de Griekse eilanden en Ibiza kun je natuurlijk ook marktjes bezoeken, watersporten doen vanaf het strand enz.

En…wat kost deze luxe van een vaarvakantie?

Op de site van Click & Boat kun je ook een fijne sloep of een nachtje op een woonboot boeken voor een vaarvakantie. Wil je deze superjachten huren, dan is dat natuurlijk duurder. De prijzen lopen enorm uiteen, maar een paar duizend euro ben je wel kwijt. Soms is dat een bedrag per week, maar soms zelfs per dag. De boten worden verhuurd door particulieren en bedrijven, net als bij Airbnb.

Dus zoek je een ultraluxe vakantie, om met elkaar een huwelijksjubileum te vieren bijvoorbeeld. Of een vrijgezellenfeest, dan zijn deze luxe jachten voor een vaarvakantie een prettige aanrader.

Lees ook deze blogs

Footer1
Anouk
Delen is enorm lief

Anouk

Leuk dat je mijn blog hebt gelezen! Ik schrijf met veel plezier mee op MamaScrapelle over reizen en uitjes, films of andere leuke dingen die voorbij komen. Samen met mijn zoon Mels trek ik er graag op uit, en we vinden het altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Naast MamaScrapelle schrijf ik ook mee op stoerleesvoer.nl, want lezen is mijn favoriete hobby. Ik werk verder in de zorg en probeer sportief te zijn en blijven door naar de sportschool te gaan of te gaan hardlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.