Vaderdag knutselen; een blog vol ideeën

Juni is de maand voor de vaders. Nadat we de moeders hebben verwend met knutselwerkjes, bloemen en cadeautjes is het nu tijd om de vaders in het zonnetje te zetten! In deze Vaderdag knutselen blog neem ik je mee tijdens de voorbereidingen die ik tref voor Vaderdag. Samen met mijn dochter ga ik namelijk één van deze knutsel ideeën uitwerken / maken zodat zij deze kan geven aan haar vader. De rest van de ideeën maak ik ook om aan jullie te laten zien hoe makkelijk en leuk het is!

Op zoek naar leuke knutsel ideeën met peuters voor papa. Vaderdag knutselen cadeau ook voor opa knutselwerkjes. Creatieve knutsels
Knutselen voor Vaderdag

Vaderdag idee 1

Ik begin Vaderdag knutselen meteen met het idee welke mijn dochter aan haar vader gaat geven. Mijn man is ZZP-er in de bouw en toen ik dit idee voor een knutselwerkje voorbij zag komen was ik meteen verkocht! We gaan een soort van fotolijstje maken. Mijn dochter gaat op de foto met het gereedschap dat haar vader dagelijks gebruikt. Deze foto print ik uit en plak ik op stevig karton, nadat deze is geverfd. Het karton om de foto gaan we vervolgens versieren. Niet met potloden, stiften, stickers en glitters maar juist met kleine materialen die haar vader dagelijks gebruikt. Denk aan kleine schroefjes, moertjes enz. Hoe leuk is dat!

Voordat de versiering erop gemaakt wordt, schrijf ik eerst een boodschap op. Ik ken namelijk mijn dochter; zij gaat elke millimeter gebruiken om te versieren en dat zorgt ervoor dat er geen ruimte meer zal zijn om een lieve boodschap op te schrijven voor haar vader. Dit doe ik dus als eerst en laat haar daarna vrij om de voorkant rondom de foto te versieren zoals zij dat wil. Wij zijn benieuwd wat hij ervan vindt!

Op zoek naar leuke knutsel ideeën met peuters voor papa. Vaderdag knutselen cadeau ook voor opa knutselwerkjes. Creatieve knutsels

Vaderdag knutselen idee 2

Kleuren doet het altijd goed bij kinderen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je kind een tekening te laten maken of een mooie kleurplaat in te kleuren. Hier zal iedere vader erg blij van worden! Zoek je een nieuw idee wat te doen met een kleurplaat? Dan is Vaderdag knutselen idee 2 misschien een optie. De meeste vaders hebben namelijk wel een auto of bus (privé of voor het werk). Hoe leuk is het om een tekening te maken voor in de auto, en wel om aan de spiegel te hangen? Nu hoor ik je denken; een tekening aan een spiegel?

Ja een tekening aan een spiegel. De binnenspiegel leent zich er goed voor om iets aan op te hangen. Veel mensen kiezen ervoor om daar een hanger of een geurtje aan te hangen. De tekening die wij gaan maken om eraan te hangen is ook niet zo groot. Mijn dochter en ik kiezen voor een afbeelding van een bus, omdat mijn man iedere dag voor zijn werk in een bestelbus rijdt. Rijdt je vader in een auto? Kies dan bijvoorbeeld voor een afbeelding van een auto. Print de afbeelding uit, kleur hem mooi in en met behulp van een perforator kan je aan de bovenkant een gaatje maken.

Door dit gaatje halen we dan een touwtje / lintje en klaar is je knutselwerk voor je vader. Deze kan hij dan door middel van het touwtje / lintje ophangen aan zijn spiegel. Kan hij iedere dag als hij in zijn auto of bus zit, naar jouw mooie knutselwerkje kijken. Idee 2 in Vaderdag knutselen; check! Tip; mocht je een lamineerapparaat hebben, haal hem dan even daar doorheen. Dit hebben wij ook gedaan. Zo is je knutselwerk een stuk steviger en blijft hij langer mooi.

Stempelen superheld vader

Werken met verf blijft één van mijn favoriete dingen om te doen. Kinderen vinden het vaak ook heel erg leuk om met verf te werken. Laten we snel kijken wat ik voor jullie heb voor Vaderdag knutselen idee 3.

Voor dit knutselwerkje heb je niet zo veel nodig; papier, rode en blauwe verf, het hoofd van je vader uitgeprint en stiften. We gaan namelijk een superheld maken, of beter gezegd een supervader.
Met de rode verf maak je een handafdruk op het papier en met de blauwe verf maak je een blauwe voetafdruk op het papier. Kijk even naar het voorbeeld hoe ik de hand en de voet heb geplaatst. Laat de verf even goed drogen. Het lijf en de cape van supervader zijn nu gemaakt. De foto van het gezicht van je vader heb je nodig om op het lijfje te plakken. Zorg dus dat je een goede foto hebt en print deze uit. Boven of onderaan het papier kan je nog een leuke tekst schrijven voor je vader.
Is de verf goed droog? Dan kan je het lijf of de cape nog versieren, zoals bijvoorbeeld een logo op de borst van je vader maken of juist op de cape. Leef je uit; maak je supervader zoals jij vindt dat hij is.
Zeker weten dat hij dit een leuk knutselwerkje vindt!

Strijkkralen sleutelhanger voor DAD

Strijkkralen zijn bij mij wel populair kan ik wel zeggen. Tot nu toe heb ik in iedere knutselblog die ik heb geschreven wel de strijkkralen laten terugkomen. Gewoon omdat ik het een leuk en vooral handig materiaal vind om mee te werken. De pot kralen is nog lang niet leeg en kan ik nog heel wat werkjes maken. Voor Vaderdag knutselen kies ik voor een sleutelhanger idee.

Ik maak op het vierkante plaatje dat ik heb een omtrek en maak ik het middel de letters d a d, die samen dad vormen. De rest van het plaatje laat ik door mijn dochter invullen / maken. Zij mag het helemaal zelf invullen hoe zij dat wil, het is immers haar cadeautje. Wanneer het helemaal klaar is, strijk ik hem. Omdat ik graag een sleutelhanger wil maken (heb nog wat sleutelhanger haakjes liggen), haal ik na het strijken een sleutelhanger haakje door een gestreken kraaltje heen. Nu mooi inpakken en klaar is ons Vaderdag cadeautje.

Vaderdag cadeau knutselen; zoals jij is er maar eendje

Ik sluit Vaderdag knutselen af met een woordspeling; ‘Van zo’n lieve Papa is er maar eendje’. Ik ben altijd wel fan van woordspelingen en deze is geen uitzondering. Het leuke aan dit idee is dat je het kan aanpassen naar de leeftijd van het kind dat gaat knutselen.

Voor mijn dochter kies ik voor een afbeelding van een eendje. Deze print ik twee keer uit, zodat ik hem dubbel heb (één afbeelding spiegel ik eerst) Tussen deze twee afbeeldingen komt namelijk een wc-rolletje. Daardoor wordt het knutselwerkje ineens 3D en dat vind ik erg leuk. Ik laat mijn dochter de twee kanten van het eendje kleuren en versieren. Daarna laat ik haar het wc rolletje versieren. We kunnen hem met papier beplakken maar we kunnen hem ook schilderen of kleuren met wasco. Dit is altijd een beetje afhankelijk van hoeveel tijd we hebben en waar we zin in hebben. Ze koos deze keer voor verven.

De twee eendjes plakken we aan weerszijden van het wc-rolletje en daarmee is ons eendje af. Nu nog de woordspeling erop zetten en hij is klaar. Voor de oudere kinderen zou je ervoor kunnen kiezen om het eendje helemaal ‘zelf’ te maken met een wc-rolletje als basis.

Knutselen voor Opa

Ik weet niet of meer mensen dit met mij doen, maar met Moeder- en Vaderdag laat ik mijn dochter altijd een kleinigheidje geven aan de opa’s en oma’s. Gewoon om dankjewel te zeggen. Vaak is dat een doosje chocolade of iets en dan altijd iets van een knutselwerkje erbij. Nu heb ik met Moederdag mijn dochter een onderzetter laten schilderen voor de oma’s. De opa’s zijn nu aan de beurt en ook voor hen maken we een onderzetter. Dit idee mag natuurlijk niet ontbreken in Vaderdag knutselen.

Hiervoor gebruiken we een onderzetter van kurk. Deze zijn er natuurlijk in verschillende maten maar ik wil een onderzetter maken voor een glas. Ik neem dus de kleinere maat. Aan de achterkant schrijven we een lieve boodschap. Aan de voorkant gaan we aan de slag met washi tape. We plakken reepjes washi tape op de onderzetter en verdelen daardoor de onderzetter in vakken. Deze vakken mag mijn dochter naar eigen invulling gaan schilderen. Beetje a la Picasso. Wanneer ze klaar is met verven verwijderen we meteen de washi tape. Hierdoor droogt de verf mooi op en laat de washi tape nog goed los. Drogen maar.

Wanneer de onderzetter goed droog is, schilder ik er een laagje vernis overheen. Hierdoor komt er een beschermend laagje over de onderzetter waardoor de kleuren ook langer mooi blijven. Hij is nu beschermd tegen koude en warme bekers of glazen. Nu nog mooi inpakken en klaar is het cadeautje. Wij zijn benieuwd wat de opa’s ervan gaan vinden!

Vaderdag knutselen keuze genoeg

Ik hoop dat ik door Vaderdag knutselen met jullie te delen weer een aantal ideeën heb kunnen geven om te gaan knutselen voor Vaderdag. Jullie hebben nog even de tijd en lijkt het me ook leuk om te zien wat jullie hebben gemaakt. Laten jullie als reactie op deze blog weten wat jullie hebben gemaakt en hoe de vaders de knutselwerkjes vonden? Ben erg benieuwd! Fijne Vaderdag gewenst!

Lees ook deze blogs

Footer1
Chantal
Delen is enorm lief

Chantal

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.