Skip to Content

Movie Park Germany – een dagje naar een pretpark in Duitsland

Deze zomervakantie zijn wij een dag naar Movie Park Germany geweest. Als echte pretparkliefhebbers moesten we hier natuurlijk een keertje heen gaan! Benieuwd naar onze ervaringen? Lees snel verder!

Movie Park Germany

Wat voor een park is Movie Park Germany?

Movie Park Germany is een pretpark, en zoals de naam al doet vermoeden, heeft dit park het filmthema centraal staan. De themagebieden zijn opgebouwd als filmsets, met elk gebied zijn eigen thema en charme. Zo is er bijvoorbeeld de Santa Monica Pier, een Hollywood street set, een cowboystadje en Nickland, waarbij de televisiesterren van Nickelodeon centraal staan.
Er zijn attracties voor het hele gezin te vinden. Van rustige attracties voor de kleintjes, tot spannende achtbanen. Er zijn zo’n 40 attracties te vinden. Het park maakt een indeling van de attracties in drie categorieën: extreem, gemiddeld en mild. 

Movie Park Germany

Een toevoeging aan het lijstje

Voor ons stond een bezoekje aan Movie Park Germany al heel lang op het lijstje. Ons gezin is dol op het bezoeken van pretparken, en hier waren we nog nooit geweest. De afgelopen jaren hebben wij al aan héél veel pretparken een bezoekje gebracht, maar het was er nog nooit van gekomen om naar Movie Park te gaan. Omdat wij een Efteling abonnement hebben, kun je één keer per kalenderjaar gratis toegang krijgen. Dat gaat overigens heel eenvoudig: je laat je abonnement bij de kassa/ klantenservice zien, en je krijgt dan direct je toegangskaart voor het park. Wij waren er in de zomervakantie, maar eigenlijk viel het ons op dat het vrij rustig was in het park. Misschien is dit omdat in sommige regio’s in Duitsland de scholen alweer waren begonnen, maar het kan ook zijn dat we de wachttijden van wat grotere attractieparken gewend zijn. De langste wachttijd die wij hebben gehad deze dag was slechts 20 minuten. Goed te doen, vonden wij!

Waar ligt Movie Park Germany?

Movie Park Germany ligt in Bottrop-Kirchhellen (in Nordrhein-Westfalen), 50 kilometer ten noorden van Düsseldorf. Het park bestaat sinds 1996 en is 40 hectare groot. Voor ons (vanuit Den Bosch), was het 1 uur en 50 minuten rijden. Dat viel reuze mee voor een dag plezier!

Movie Park Germany
speeltuin

Attracties

Zoals ik al eerder noemde heeft Movie Park Germany zo’n 40 attracties. Wij zijn vooral dol op achtbanen, maar mijn dochters houden ook heel erg van de zogenaamde ‘kermisattracties’. Beide soorten attracties zijn in dit park volop te vinden!
Dit vonden wij de tofste attracties:

 • Movie Park Studio Tour –> deze indoor achtbaan neemt je mee op een tour door de studio’s van een echte filmset. Deze achtbaan is supermooi gethematiseerd en is ontzettend afwisselend. Echt een achtbaan die je absoluut niet over mag slaan!
 • Star Trek Operation Enterprise –> deze achtbaan is uitgevoerd in het Star Trek thema. Vooral de start is tof, de hele trein en het baandeel schuift naar rechts, om vervolgens op de rails te komen. Daar wordt je gelanceerd, maar je gaat eerst een stuk vooruit, dan achteruit en dan weer vooruit om vervolgens de achtbaanrit te gaan doen. Een hele toffe ervaring!
 • Area 51 – Top Secret –> een wildwaterbaan, waarbij je een kijkje achter de schermen neemt op de beroemde locatie ‘Area 51’, een luchtmachtbasis, waar je een kijkje achter de schermen krijgt en ontdekt of er echt aliens bestaan.
 • The High Fall –> hou je wel van een adrenalinekick, dan moet je absoluut in deze attractie. Ik heb zelf wel even getwijfeld, maar we zijn er toch met het hele gezin in geweest. Deze toren is 60 meter hoog en je maakt een vrije val met meer dan 90 km/h. Zeker weten een heftige ervaring!
Movie Park Germany

Vervolg leukste attracties van Movie Park Germany

Er waren zeker nog meer leuke attracties, die zeker het noemen waard zijn:

 • Van Helsings Factory –> deze indoor achtbaan vonden wij erg leuk! Het is echt een wild ritje met wat verrassingseffecten.
 • Excalibur – Secrets of the Dark Forest –> dit is een wildwaterbaan die qua type een beetje vergelijkbaar is met de Piraña in de Efteling. In dit ronde bootje kun je met 9 personen zitten. Dit is denk ik wel de mooist gethematiseerde wildwaterbaan die ik ooit heb gezien, met niet alleen een buitenstuk, maar ook een groot deel binnen. Je stapt in in Merlijns grot, en gaat op zoek naar het legendarische zwaard. Onderweg kom je zeemonsters, ridders en andere wezens tegen.
 • Pier Patrol Jet-Ski –> deze attractie is niet extreem spannend en is al voor jonge kinderen geschikt (vanaf 1 meter onder begeleiding, en vanaf 1.20 meter zelfstandig), maar dit is wel echt even een aanrader. Zo’n attractie hadden wij nog nooit ergens gezien, dus de kinderen hebben echt de grootste lol gehad en zijn hier meerdere keren in geweest. Je stapt in een jet-ski, die rondjes gaat draaien op het water, maar die je ook nog zelf naar links en rechts kunt sturen. Echt heel leuk!
jet-ski

Shows

In Movie Park Germany heb je niet alleen veel verschillende attracties, maar kun je ook diverse shows bekijken. De hele dag door zijn er op verschillende plekken meet and greets met verschillende figuren, zoals bijvoorbeeld Spongebob. Dit is op verschillende plekken in het park. Is dit iets wat je kinderen leuk vinden, raadpleeg dan zeker even de app of de website. Op de dag dat wij er waren was het helemaal niet zo druk, dus was het maar eventjes wachten om op de foto te gaan.

Ook zijn er grotere shows. Wij hebben een jetski-show bezocht. Op de waterplas bij de Santa Monica Pier kun je daar een aantal spectaculaire stunts zien met waterski’s. Ik had van tevoren al begrepen dat je flink nat kon worden, dus wij hebben een plekje veilig achterin gezocht. En dat was maar goed ook, want de mensen die binnen 5 meter van de waterplas stonden, waren uiteindelijk echt doorweekt. Wees dus gewaarschuwd!

Een andere toffe show die we hebben gezien, is de goochelshow met Christian Farla, over Sherlock Holmes. Dit was echt een supertoffe show! Veel trucs in een hoog tempo, waarbij je telkens denkt: ‘Hoe hebben ze dit nu weer gedaan?’ Ga je naar Movie Park Germany, dan is deze show ‘A game of mystery‘ absoluut een aanrader!

show

Nickland

In deze blog wil ik speciaal een stukje wijden aan Nickland, het themagebied dat helemaal over de karakters van Nickelodeon gaat. Denk bijvoorbeeld aan Paw Patrol, Spongebob, Dora en Teenage Mutant Ninja Turtles. De andere themagebieden in Movie Park Germany zijn ingericht als echte filmsets, maar hier dompel je je helemaal onder in de wereld van deze cartoonfiguren. Volop kleur en vrolijkheid. Kinderen worden hier ontzettend blij van, maar volwassenen vast ook!

Qua attracties kun je in Nickland hele leuke afwisselende attracties vinden. Denk bijvoorbeeld aan de Dora’s big river adventure, een waterattractie met boomstammen. Of de achtbaan Ghost Chasers, waarbij je met scherpe haarspeldbochten door Bikini Bottom racet! Ook zijn hier vele leuke, kleine attracties te vinden voor jongere kinderen. Neem zeker eens kijkje bij mijn foto’s van Movie Park Germany, zo krijg je een goede indruk van dit themagebied!

spongebob

Tips voor een bezoek aan Movie Park Germany

Meestal vind ik het zelf heel prettig om goed voorbereid naar een pretpark te gaan. Zo haal je het maximale uit je dag, en kun je zo veel mogelijk attracties doen. Hier dus enkele van mijn tips voor een bezoek aan Movie Park Germany:

 • Download de app. Je kunt bij de kassa ook een papieren plattegrond verkrijgen voor €0,50 (om papierverspilling tegen te gaan rekenen ze hier een kleine vergoeding voor). Maar in de app kun je prima de plattegrond zien. De app is overigens wel in het Duits (of ik kreeg hem niet in het Nederlands), dus dat is soms wel wat lastiger. Maar in de app kun je goed de wachttijden in de gaten houden.
 • Tickets kun je het beste online aanschaffen, zo vermijd je lange wachtrijen bij de kassa’s.
 • Heb je een Efteling abonnement of Slagharen abonnement, dan kun je per kalenderjaar 1 dag gratis toegang krijgen tot Movie Park Germany. Neem je abonnement mee naar de kassa en als je deze laat zien krijg je direct je tickets voor de betreffende dag.
 • Bij de attracties staat vooraf niet altijd goed aangegeven welke specificaties deze attractie heeft. Een minimumlengte is vaak wel te vinden, maar een maximumlengte niet. Voor mensen langer dan 2 meter kan dit lastig zijn, omdat zij niet in alle attracties zullen passen. Helaas kwamen wij hier proefondervindelijk achter…. Dus twijfel je hierover, dan is het wellicht handig om vooraf even bij de klantenservice te informeren.
Movie Park Germany

Nog meer tips

 • Bezoek ook een van de shows. Een leuke onderbreking van de dag, en veel shows zijn echt wel de moeite waard!
 • Wij waren er op een rustige dag. Een goede tip is om vooraf de schoolvakanties in Duitsland te checken. De zomervakantie eindigt in sommige regio’s al eerder, en in Duitsland is er bijvoorbeeld ook geen meivakantie. Zo heb je wellicht kortere wachtrijen!
 • Neem ook wat cash geld mee. Er zijn een aantal dingen waar je apart voor moet betalen, zoals bijvoorbeeld de bungee trampolines en de Ninja Turtle auto’s. Bij die medewerkers kun je alleen met contant geld betalen.
 • De attracties sluiten eerder dan het park. Op de dag dat wij er waren, sloot het Movie Park Germany om 18.00 uur. Dat wil dus zeggen dat de meeste attracties om 17.30 sluiten, je kunt niet meer later in de rij gaan staan. Hier moet je wel rekening mee houden, als je op het eind van de dag nog nét even je favoriete attractie wil doen en anders misschien voor een teleurstelling komt te staan.

Alles op een rijtje over Movie Park Germany

 • Adres: Warner-Allee 1, 46244 Bottrop, Duitsland
 • Parkeertickets 2023: €8,00 per dag
 • Openingstijden verschillen per dag, check vooraf even de website.
 • Ticket en hotel boek je bijvoorbeeld hier

Wil je ook graag andere blogs lezen over mijn bezoeken aan pretparken, musea of dierentuinen? Neem dan een kijkje bij de volgende blogs:

Movie Park Germany

Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.