Skip to Content

Toverland Winter Feelings – een bijzondere ervaring

Wij zijn al meerdere keren in Toverland geweest, en vinden dat echt een superleuk pretpark. Nu is er sinds dit jaar ‘Toverland Winter Feelings’, waarbij het park dus ook in de winter open gaat, en in winterse sferen is. In het openingsweekend hebben wij een bezoekje gebracht, om te ervaren hoe dit is.

schaatsbaan

Sfeervol attractiepark tijdens Toverland Winter Feelings

Oké, laat ik eerlijk zijn. Wij hadden niet de meest geschikte dag uitgezocht om een bezoekje te brengen aan Toverland Winter Feelings. Want de dag dat wij gingen, regende het eigenlijk bijna de hele dag. Vaak een beetje miezer, maar soms ook wat harder. En dan is de sfeervolle wintersfeer al wat lastiger te beleven, als je vanonder de rand van je capuchon moet kijken (en het liefst snel doorstapt naar de volgende attractie). Maar toch kan ik al mijn conclusie delen: de wintereditie van Toverland is echt heel sfeervol. Toen we overdag in het park rondliepen was daar nog weinig van te merken, maar wanneer het donker wordt en de duizenden lichtjes aangaan, krijgt het park echt een magische sfeer. Als je zo de foto’s kijkt van overdag, lijkt het misschien wat troosteloos, maar ’s avonds is de sfeer compleet anders!

Toverland winter feelings

Toverland in de zomer

Ik ben hier nu denk ik al zo’n keer of 4 geweest, maar de voorgaande keren waren wij er elke keer met goed weer. En Toverland is echt een geweldig pretpark als je goed weer hebt. Er zijn dan ook meerdere waterattracties, maar ook een grote waterspeeltuin. Tijdens hete dagen kun je dus goed afkoelen in dit park. Ook tijdens de Toverland Winter Feelings waren de waterattracties gewoon geopend. De durfals kunnen dus toch een lekker nat pak halen als ze daar zin in hebben, maar wij hebben dit maar overgeslagen, ik vond het daar echt te koud voor. Wat wel heel tof is, is dat er slechts één attractie gesloten is tijdens de winteropening, en dat alle andere buitenattracties gewoon open zijn!

Winterse sferen in Port Laguna

Als je binnenkomt, stap je Port Laguna binnen. Dit is normaal gesproken juist een zonnige hotspot, met een tropisch strand, blauw water, een piratenboot en palmbomen. Maar dat is nu dus juist dé plek waar het deze winter te doen is. Als je daar binnenstapt, oogt het in het begin wel wat vreemd. Palmbomen naast kerstbomen, blauw water naast een ijsbaan. Maar ’s avonds is die sfeer dus totaal anders, dan is het echt super sfeervol!
In Port Laguna zijn er tijdens Toverland Winter Feelings ook allerlei extra activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een schaatsbaan, curlingbaan, bandenbaan en speciale dingen die je daar kunt eten.

Wintersfeer in de rest van het park

Hoewel Port Laguna de hotspot is deze winter, kun je ook in de rest van het park volop genieten van winterse sferen. Hoewel ik eerlijk moet zeggen dat dit nog niet overal even goed is doorgevoerd, op sommige plekken moet je daar echt wel even naar zoeken. Maar…. dit is voor Toverland het eerste jaar dat ze het evenement Winter Feelings hebben, dus ik denk dat ze zeker al een geweldige start hebben gemaakt en dat dit de komende jaren alleen maar mooier en beter zal gaan worden.

Wat is er dan bijvoorbeeld nog meer te beleven? Op verschillende plekken in het park zijn er speciale shows. Denk bijvoorbeeld aan zangers, een speciale wintershow van de mascottes Toos en Morrel en Maximus, die zijn verhalen vertelt. Vooral de zangoptredens vonden wij heel leuk. Dit waren niet alleen kerstliedjes, maar ook bijvoorbeeld liedjes van Abba en Nederlandse hits. In de wachtrij voor de achtbaan konden wij bijvoorbeeld deze optredens horen, en dat maakt het wachten toch een stuk aangenamer.
Wat ook heel leuk is, is dat iedereen bij binnenkomst een bon krijgt om een gratis marshmallow te halen, die je zelf kunt roosteren bij een vuur. Dat zorgt wel echt voor een winters gevoel bij Toverland winter feelings.

marshmallows roosteren
in de arrenslee
stapel kerstcadeautjes
Toverland winter feelings

Wat is er nog meer te doen?

Eigenlijk zijn alle attracties in het park gewoon open tijdens deze winteropenstelling, met uitzondering van achtbaan Fenix. Omdat Toverland bezig is met uitbreidingen, is de Fenix dit winterseizoen nog gesloten. Maar verder kun je dus gewoon overal in. Voor de mensen die Toverland niet kennen, zal ik hieronder even onze topattracties noemen.
Er zijn in Toverland meerdere achtbanen, zoals de Troy (een supertoffe, lange houten achtbaan), de Dwervelwind (met ronddraaiende karretjes), de Booster Bike (een achtbaan waarbij je op een motor zit) en een kleinere indoor achtbaan voor jongere bezoekers.

Er zijn waterattracties, denk bijvoorbeeld aan een boomstambaan en een wildwaterbaan. De favoriet van mijn kinderen is de Maximus Blitz Bahn, een rodelbaan. Zo’n baan kun je maar in weinig andere parken vinden, en dat maakt het ook zo leuk! En natuurlijk zijn er ook nog heel veel andere, kleinere attracties. Er is buiten zelfs een echt klimparcours!
Wat heel fijn is aan Toverland, is dat er 2 grote hallen zijn, zodat je bij kou of regen toch kunt schuilen. En dat is deze winter natuurlijk geweldig, als je even wil opwarmen tijdens je bezoek aan Toverland winter feelings.

klimparcours in Toverland

Toverland Winter Feelings: een mooi evenement

Al met al moet ik zeggen dat ik Toverland Winter Feelings een mooi evenement vind. Er is echt nog wel wat ruimte voor verbetering, maar ik verwacht dat dit evenement in de komende jaren alleen nog maar zal groeien en verbeteren. Wat ik nu wel echt een minpunt vond, was dat er stiekem toch een hoop attracties gesloten waren vanwege een storing bijvoorbeeld. Zo was de Booster Bike een tijd buiten gebruik, had de Dwervelwind lange tijd een storing en is expeditie Zork (de boomstambaan) ook bijna de hele dag buiten gebruik geweest. Dat merk je dan toch ook wel weer in de drukte bij de andere attracties. Zo liepen de wachttijden bij enkele attracties toch wel op tot een uur. En dat is in de winter buiten in de kou en regen toch best wel lang.

Ook moet ik eerlijk zeggen dat het achterste stuk van het park, het themagebied Avalon, nu echt heel sfeerloos was. De enige attractie die daar open was, was Merlin’s Quest. We wilden een bezoekje brengen aan het restaurant wat daar ook zit, maar omdat ze aan het bouwen zijn aan nieuwe attracties, liepen we verkeerd en wisten we niet hoe we dit moesten bereiken. Daarom zijn we maar ergens anders een hapje gaan eten. Toch vind ik Toverland Winter Feelings wel een echte aanrader! Ik wil een andere keer zeker nog terug, maar misschien toch eerst maar weer een keer in de zomer.

Toverlaan 2

5975MR Sevenum

Footer1
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.