Skip to Content

Sporten op het strand – een gezonde bezigheid

Het is lente en de stranden beginnen vol te stromen. Niet alleen met zon aanbidders, maar ook met sportieve mensen. Sporten op het strand is namelijk voor veel mensen de manier om te werken aan hun conditie.

sporten op het strand wandelen langs de zeelijn
Afbeelding Hamsterfreund via Pixabay

Wandelen en zwemmen – sporten op het strand

Sporten op het strand op een rustige manier is simpelweg door te wandelen. Het pad van duinen naar de waterkant is een redelijk zware door het zachte zand waar je doorheen moet ploeteren. Maar eenmaal langs de waterkant is het heerlijk slenteren. Kies heen voor tegenwind en terug voor de wind in je rug. Een fijne manier om aan je conditie te werken en de gezonde zee luchten in te ademen. Natuurlijk kun je hier variatie in aanbrengen door ook stukjes te hardlopen.

En dan kun je natuurlijk ook zwemmen in de zee. Let op de vlaggen of het veilig is en ga niet te diep in de zee. Merk je dat je wordt meegezogen maak jezelf dan zo plat mogelijk in het water en ga drijvend zwemmen, zo word je door de onderstroming niet verder meegezogen in de zee.

Vliegeren en bal spelletjes

Veel kinderen vinden het prachtig om op het strand met een goede wind hun vlieger op te laten. Bij minder wind of op een mooie stranddag kun je ook badmintonnen of met houten bats en een balletje lekker tegen elkaar staan. Het is niet zozeer sporten op het strand, maar wel lekker bewegen!

Sporten op het strand in een team

Denk ook aan een leuke teamsport als beach volleybal en frisbee. Het is gezellig, en door het plezier hou je langer die verzuurde benen vol. Bewegen en sporten op het strand is niet alleen gezond, maar ook gezellig. Als je valt, val je relatief zacht in het zand en het zorgt voor prachtige slidings om nog niet de frisbee of bal te grijpen.

surfen

Surfen

Een sport op het strand waar je goed werkt aan je buikspieren is surfen. Lekker peddelen in het water en wachten op een goede golf. En dan spring je op je plank en glijdt door het water door de golven. In Nederland zijn de golven niet heel hoog, maar in het buitenland kun je stranden vinden waar je een flinke uitdaging tegemoet gaat. Er zijn veel strandplekken waar je met kinderen kunt gaan surfen. Ook leuk voor een kinderfeestje!

sporten op het strand
Afbeelding van Anestev via Pixabay

Kite surfen

Een mix van vliegeren en surfen is natuurlijk kite surfen. Haal je spullen maar uit je kite boardbag en hoop voor een goede stevige wind. Kites surfen is een watersport waarbij je voort wordt getrokken door een vlieger terwijl je op een plank staat. De vlieger zit aan je middel vast door middel van een harnas, waardoor je vooruit wordt getrokken. Je hebt dus wel wat materialen nodig voor je kunt gaan sporten op het strand. Je traint letterlijk alle spieren in je lijf en je zult zien dat veel kite surfers dan ook een zeer strak en fit lichaam hebben.

Hou jij ook van sporten op het strand? En wat doe jij dan?

sporten op het strand

Lees ook deze blogs

Footer3
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.