Wat te doen tijdens een gezinsvakantie naar Kaapverdië? 3x tips!

Ben jij van plan om binnenkort op vakantie naar Kaapverdië te gaan? En kun je wel wat inspiratie gebruiken voor activiteiten? Lees dan gauw verder. Kaapverdië is een heerlijke bestemming voor een zonnige gezinsvakantie. Je kunt er onder andere genieten van zee, strand, natuur, cultuur en meer. Hieronder vind je genoeg inspiratie voor activiteiten tijdens een gezinsvakantie naar Kaapverdië!

gezinsvakantie naar Kaapverdië
Photo by Tjeerd Braat on Unsplash

Kaapverdië – een eilandengroep

Kaapverdië bestaat uit twaalf eilanden, verdeeld in twee eilandengroepen. De noordelijke eilanden, bekend als Barlavento, vormen de Bovenwindse eilanden, terwijl de zuidelijke eilanden, ook wel Sotavento genoemd, de Benedenwindse eilanden omvatten.

De tien grootste eilanden van Kaapverdië zijn:

  1. Santo Antão: Bekend om zijn prachtige bergen en groene valleien, perfect voor wandelaars en natuurliefhebbers.
  2. São Vicente: Hier vind je de bruisende stad Mindelo, bekend om zijn levendige muziekscene en culturele evenementen.
  3. Santa Luzia: Dit eiland is onbewoond en staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid, maar is niet toegankelijk voor toeristen vanwege milieubeschermingsmaatregelen.
  4. São Nicolau: Rustig eiland met bergen, valleien en traditionele dorpen.
  5. Sal: Een van de populairste eilanden vanwege de prachtige stranden, perfect voor watersporten zoals windsurfen en kitesurfen.
  6. Boa Vista: Een eiland dat bekend staat om zijn uitgestrekte zandduinen, mooie stranden en schilderachtige dorpjes.
  7. Maio: Een rustig eiland met prachtige stranden en een ontspannen sfeer.
  8. Santiago: Hier vind je de hoofdstad Praia en een mix van stedelijke en landelijke gebieden. Het eiland heeft een rijke geschiedenis en culturele diversiteit.
  9. Fogo: Beroemd om zijn actieve vulkaan, de Pico do Fogo, en het vruchtbare landschap waar wijn wordt geproduceerd.
  10. Brava: Het eiland is voornamelijk geschikt voor natuur- en wandelliefhebbers. Toch zie je op het eiland nauwelijks toeristen.

Gezinsvakantie naar Kaapverdië – Relax aan het strand

Kaapverdië staat natuurlijk bekend om zijn prachtige en fijne zandstranden, waar je heerlijk kunt relaxen met het hele gezin. Een aantal voorbeelden van dit soort stranden zijn bijvoorbeeld ‘Santa Maria Beach’ of ‘Praia de Chaves’. Hier kun je heerlijk een aantal dagen genieten van de rust en de zee. Aan het strand kun je natuurlijk ook terecht voor andere activiteiten, zoals surfen en snorkelen.

snorkelen
Foto door Elaine Bernadine Castro: via pexels

De onderwaterwereld bij Kaapverdië is prachtig en het is daarom erg aan te raden om ook een dagje te gaan snorkelen. Verder kun je bij verschillende stranden ook goed surfen of windsurfen, voor als je van sport en avontuur houdt! Maak gebruik van de gelegenheid om te zwemmen, snorkelen, duiken of zelfs te leren surfen als gezin. Er zijn veel plekken waar je lessen kunt nemen als je geen ervaring hebt.

gezinsvakantie naar Kaapverdië Pico do Fogo
Foto door Kokonoki Studio: via pexels

Gezinsvakantie naar Kaapverdië – Geniet van de diverse natuur

In Kaapverdië kun je op verschillende plekken genieten van prachtige natuur. Dankzij de diversiteit is reizen naar Kaapverdië ook zo leuk! Kaapverdië staat natuurlijk bekend om de vele vulkanen en kratermeren. Een van deze vulkanen is Pico do Fogo. De vulkaan Pico do Fogo is zeker een mooie bezienswaardigheid om te bezoeken tijdens een vakantie naar Kaapverdië. Deze vulkaan is de hoogste vulkaan van alle Kaapverdische eilanden en vanaf verschillende punten kun je genieten van prachtige uitzichten over het Kaapverdische landschap.

Verder is het ook aan te raden om de Cova Krater te bezoeken, waar je kunt genieten van een mooi uitzicht over de groene vallei. Ook de ‘Pedra Lume Salt Crater’ is de moeite waard. In deze zoutkrater kun je zwemmen en wanneer je in dit water ligt, blijf je drijven. Een bijzondere ervaring natuurlijk, ook voor kinderen!

Als je gezin van wandelen houdt, zijn eilanden zoals Santo Antão perfect. Hier kun je wandelen door prachtige valleien, bergen en pittoreske dorpjes.

gezinsvakantie naar Kaapverdië praia
Image by Paulo Henrique from Pixabay

Een bezoek aan de stad

Uiteraard kent Kaapverdië ook een aantal steden, die ook leuk zijn om te bezoeken tijdens een gezinsvakantie naar Kaapverdië. Bezoek bijvoorbeeld de stad Praia, waar je over lokale markten heen kunt struinen om kennis te maken met de Kaapverdische cultuur. In het ‘Praia Archeological Museum’ kun je meer te weten komen over de geschiedenis van Kaapverdië. Dit museum is ook voor kinderen erg geschikt om te bezoeken. Het historische stadscentrum ‘Plateau’ moet je ook gezien hebben als je de stad Praia bezoekt. Het centrum van de stad staat bekend om zijn typische koloniale architectuur, kleurrijke gebouwen en smalle straatjes. Je merkt het, ook de stad Praia is de moeite waard om te bezoeken tijdens een vakantie naar Kaapverdië!

Met al deze inspiratie kun jij alvast een vakantie naar Kaapverdië plannen!

Lees ook deze blogs

Footer3
Delen is enorm lief

Gastblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.