Skip to Content

Zoo Marine – een dolfinarium, pretpark en waterpark in Portugal

De laatste dag van de vakantie aan de Algarve in Portugal gingen wij naar Zoo Marine, nou ja de voor laatste dag eigenlijk, want we hadden nog plannen voor de vrijdag maar ons vliegtuig van Corendon vertrok opeens 9 uur eerder. We maakten er maar een leuke dag met mijn favoriete dier: de Dolfijn!

Zoo Marine

Zoo Marine waterpark Portugal

Zoo Marine in Portugal is een bijzonder pretpark, wat ik nog niet eerder in deze opzet had gezien. Een Dolfinarium, pretpark en aquapark ineen.
Je kunt een ticket kopen voor 1 dag, of voor 2 dagen. Wil je allen de dieren bezoeken dan heb je aan 1 dag genoeg. Ben je op tijd en blijf je tot het einde dan redt je waarschijnlijk ook nog wel het pretpark gedeelte. Maar wil je ook nog zelf poedelen in het water, dan heb je echt 2 dagen nodig!

3 soorten bezoekers

Terwijl wij in de rij stonden om een kaartje te kopen zagen wij 3 soorten bezoekers. Er waren die in hun zwemkleding met parasollen en enorme koelboxen naar binnen gingen, er waren die in gewone kleding liepen met enorme tassen en er waren bezoekers zonder extra bagage.
Het was in de rij eigenlijk al een attractie om al die verschillen te bestuderen.
Wij waren hier in de periode van corona.

Papegaaien show of blote buiken show in Zoo Marine

Toen we binnenkwamen zagen we dat we direct naar een show konden gaan. De flying colours show met Papegaaien. Er staan desinfectiepompen voor je de tribune oploopt en we zochten een plekje. Elke rij is een bank afgezet en er wordt verzocht om voldoende ruimte tussen de bezoekers te houden. Prima geregeld en dat liep goed.

Zoo Marine

Toen begon de show en die begon achter ons. Best gek om achterom te kijken en opeens blote buiken van bezoekers te zien. De mensen die dus bijna compleet in badkleding binnen waren gekomen, kwamen blijkbaar ook voor de show? Lieve mensen, er liepen zelfs vrouwen in stringkini’s.. ik bedoel hallo??

Gelukkig ging na de eerste 5 minuten de show verder op het podium en kon ik mij goed concentreren op de show

Zoo Marine

Daarna liepen we direct door naar het aquarium van Zoo Marine.

Zoo Marine

Een absolute mini versie zoals we die kennen van Sea Life en Rotterdam Blijdorp.

Hier kun je paar mooie vissen, schildpadden, haaien, roggen, zeepaardjes, garnalen, krabbetjes en octopussen zien.

Dolfijnenshow in Zoo Marine

Zoo Marine Dolfinarium Portugal Dolfijnen show

Tijd voor de show waar ik al dagen naar uitkeek sinds we maar 1 dolfijnen hadden gezien bij de dolfijnen en grotten tour. De dolfijnenshow in Zoo Marine.

WOW de show is geweldig, er wordt echt heel veel aan acts met trainers en dolfijnen gedaan en tussendoor wordt er alleen maar geknuffeld met de dolfijnen als ze even niet aan de beurt zijn.

Bij Zoo Marine kun je overigens ook Dolphin Emotions boeken. Voor 15 minuten in het water bij de dolfijnen betaal je 139 euro en voor 30 minuten in het water 159 euro. En heb je kijkers die meegaan? Dan betalen die ook nog eens tussen de 20 en 30 euro per persoon.

Het was er wel druk met mensen dus het zal vast goed lopen.

Attractiepark Zoo Marine

Nadat we even wat hadden gegeten in het enorme restaurant namen we een kijkje in het attractiepark van Zoo Marine. Je vindt hier onder andere een draaimolen, een minitreintje, vliegende manta’s, draaiende bootjes, reuzenrad en een boot die heen en weer gaat.
Het was er vrij druk en wij besloten om hier niet in de rij te gaan staan.

Zeehonden en zeeleeuwen

Die was in tegenstelling tot de papegaaien- en dolfijnenshow slecht te verstaan in het Engels en vonden wij niet zo heel erg leuk gedaan. Mede omdat het veel om taal ging van de streken waar ze vandaan komen en we de helft niet begrepen. Wel gaaf dat je hier door de bassins van de zeehonden en zeeleeuwen heen kunt lopen.

Wat is er nog meer te doen?

Van de dieren is er ook nog een schildpaddenvijver, krokodillen, roofvogelshow, een natuurgebied waar je doorheen kunt wandelen naar vogels en een 4d bioscoop. Wij waren helaas te laat voor de film die we wilden zien.

Piratenshow

Ook gingen wij nog naar de piratenshow, deze bevindt zich achterin het park en zodoende liepen we ook langs het waterpark. Daarover later meer.

De piratenshow in Zoo Marine is een gave acrobatiek act, die qua verhaallijn erg goed in elkaar zit. Die ga ik hier niet vertellen, want dan verklap ik alles. De eerste act met drumstel is al gaaf en het acrobatiekenwerk net zo! Met leuke grapjes als een piraat met een roze waaier en nagelvijl. een piratenboot die je met een autosleutel op slot zet en nog wat ander gestuntel. De piraten zien er stoer gevaarlijk gespierd uit.

Zoo Marine Piratenshow

Aquapark

Zoo Marine aquapark waterpark portugal

Het aquapark bevat meer dan de helft van de oppervlakte van Zoo Marine en er wordt in de toekomst vast nog wel uitgebreid.

Er zijn heeeeel veel glijbanen, een paar speeltuinen in het water en een golfslagbad, maar ook een zwembad om gewoon te zwemmen.

Het was heel druk en wij hadden wij zwemkleding en 1 handdoek mee voor het geval dat, maar besloten dat ivm corona het niet verstandig was om hier nu te zijn.

Handig om te weten

Er zijn verschillende kluisjes die je kunt huren en omkleedruimtes douches en toiletten. En vele ligweides waar je je meegebrachte parasol kwijt kunt. Maar je kunt ook bedjes huren. De kosten hiervan weet ik niet.

Een tweede dag terugkomen kan tot 10 dagen na je eerste bezoek en dan betaal je 8 euro entree.

Een kaartje in het hoogseizoen is 23 euro voor kinderen en senioren en 32 euro voor volwassenen. In het laagseizoen betaal je 2 euro minder.

Parkeren is net als de rest in Portugal gratis en kan dicht bij de ingang als je op tijd bent.

Er wordt veel aandacht besteedt aan de invloed van de mens op de natuur en de dieren. Dit vind ik een groot pluspunt!

Er zijn verschillende souvenirwinkeltjes, maar degene bij de ingang/uitgang is het grootste!

Eigen eten meebrengen mag bij Zoo Marine, er zijn voldoende plekken waar je eten en drinken kunt halen, zo ook een leuke slush puppie fles , die niet in de vaatwasser mag.. ( jij snapt hem.. )

Dolfinarium

De volgende keer ga ik gewoon lekker naar het Dolfinarium waar ik tenminste alles kan verstaan en er veel meer te beleven is als je niet je zwemspullen mee hebt.

Lees hier onze verdere avonturen!

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.