Skip to Content

Informatie over een pretpark – een blog met tips

Bij een dagje weg denk ik al gauw aan het bezoeken van een pretpark. Het is altijd een leuke ervaring! Het maakt mij niet uit welk pretpark het is, ik vermaak me overal wel. Voor de meeste mensen hangt het er van af of het bezoek met een vriend(in) is, met je kind/familie of dat je met collega’s gaat. Ik weet niet of dat voor mij uitmaakt. Meestal zoek ik eerst informatie over een pretpark en eventuele kortingsacties voor een pretpark op het internet en stem ik daarna mijn voorkeur af met degene waar ik mee ga.

Welk pretpark gaat het worden?

Je denkt al gauw aan één van de populaire pretparken in Nederland, zoals de Efteling, Walibi of Disneyland Parijs. Maar er is nog véél meer informatie over een pretpark te vinden met onder andere openingstijden, adres en de te verwachte drukte van de verschillende pretparken is te vinden op Pretparken.nl.

Informatie over een pretpark in het buitenland

Als ik met vrienden/vriendinnen samen zou gaan, dan wordt het wat mij betreft meteen een heel weekend weg. Naar een attractiepark vol avontuur en met een hoog adrenalinegehalte in ieder geval! Er is een hoop informatie over pretparken in het buitenland te vinden. Ooit ben ik eens een weekend naar Duitsland gegaan. We vertrokken op vrijdag en overnachtten in een dorpje onder Keulen, vlakbij Phantasialand. In dit attractiepark heb ik mijn eerste vrije val ervaren en na in de snelste multi-lanceer-achtbaan en de steilste waterbaan ter wereld gezeten te hebben, vond ik het eigenlijk jammer om de volgende dag naar Movie Park Germany te gaan. Dat was ook een leuk park, maar een anti-climax na Phantasialand, vond ik.

Attracties voor het hele gezin informatie over een pretpark

informatie over een pretpark duinrell

Mijn zoontje is net 3 jaar en dat betekent hij niet overal meer gratis mee naar binnen kan. De tijd is aangebroken dat hij niet meer met mama mee moet, maar ik met hem. En dan is informatie over een pretpark nuttig om attracties te vinden waar je samen met je kind van kunt genieten. Ik denk daarbij meteen aan Duinrell en Drievliet, beide attractieparken zijn bij ons in de buurt. Op de site van pretparken kun je informatie over een pretpark vinden zoals welke attracties bij Drievliet er zijn bijvoorbeeld. Julianatoren wilde ik eigenlijk heen toen we daar vlakbij op vakantie waren, maar dat was toen toch iets teveel van het goede tijdens de zindelijkheidstraining van mijn zoontje. Het lijkt mij leuk om eens naar de Linnaeushof te gaan met hem, voor mij als kind was dat het leukste dagje weg ooit weet ik me te herrinneren.

Teambuilding of thema?

De Efteling is een park waar je eigenlijk met iedereen heen kunt gaan, omdat het zo veelzijdig is. Tot vlak voor mijn zwangerschap ging ik jaarlijks met een paar collega’s een dagje naar de Efteling. Best een leuke teambuilding om elkaar in een sprookjesachtige omgeving op een andere manier te leren kennen, haha. Over sprookjes gesproken, ook leuk om eens naar een pretpark te gaan als er een bepaald thema is. Maar zou dat leuk zijn met collega’s of doe ik dat liever met vrienden of familie? Ik weet het niet hoor, van mij mag eigenlijk iedereen met me mee!

Maakt het voor jou uit met wie je naar welk attractiepark gaat? Hoe kom jij aan informatie over een pretpark? En wat vind jij het leukste pretpark, heb je een top 3?

Pretparken en speeltuinen blogs

Footer3
Delicia
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.