Skip to Content

Op avontuur in Avonturenpark Hellendoorn – een dagje weg

Tijdens de zomervakantie kan een bezoek aan een attractiepark, dierentuin, speelpark niet ontbreken! Wij gingen op avontuur in Avonturenpark Hellendoorn met 5 meiden. Twee meiden van 5, een dame van bijna 16, mijn moeder en ikzelf en we hebben ons uitstekend vermaakt tijdens de vele attracties en met name die met water natuurlijk!

Avonturenpark Hellendoorn

Avontuur in Avonturenpark Hellendoorn

Met deze tropische temperaturen op dit moment weet je soms niet meer waar je de verkoeling moet zoeken. De bioscoop, een bosrijk dierenpark, groot speelpark of een verkoelende duik in het Tiki bad in Duinrell zijn allemaal heerlijke verkoelende uitstapjes tijdens de hittegolf.

In Avonturenpark Hellendoorn zijn er gelukkig ook attracties waar je nat wordt en er is genoeg schaduw…. behalve bij een show over draken!

Drie shows deze zomer bij avonturenpark Hellendoorn

Deze zomer zijn er 3 shows in het avonturenpark te vinden.

De Drakenridders

de drakenridders

Tot en met 2 september 2018 kun je de High Dive Stuntshow zien in het vernieuwde openlucht theater in Avonturenpark Hellendoorn. In deze zomershow, De Drakenridders, is een internationaal team van atleten druk bezig met duizelingwekkende sprongen van grote hoogtes in een waterbassin.

De zomershow De Drakenridders speelt zich af in de wereld van Hellendra, de gewetenloze draak van de vorig jaar geopende nieuwe attractie ‘Het DrakenNest’.  De presentator, een avonturier praat dit hele avontuur aan elkaar. In Hellendra haar huis waar ze 3 drakeneieren heeft uitgebroed is een grote schat, waaronder een gouden kroon. Die proberen de stoere ridders terug te veroveren! De show begint met trampoline springwerk wat er goed en rustig uitzag. Nog geen enge en gekke dingen het wordt rustig opgebouwd. Als ze de kroon hebben valt hij alleen in het water. Nu moeten de ridders hem zien op te duiken in avonturenpark Hellendoorn.

man in brand

Om te kunnen zien waar de kroon in het water ligt komt er een menselijke fakkel die in het water springt. Persoonlijk vind ik dit een zeer slechte aanvulling van deze show. Waarom een show die voor de hele familie geschikt is, dus ook voor hele jonge kinderen, laat je een man zichzelf volledig in brand steken. Ik zie hier echt de toegevoegde waarde niet van in. Dat had ook anders gekund met een grote lamp die onder water kan ofzo.

Avontuur in Avonturenpark Hellendoorn

Gelukkig maken de stunts die er na komen het weer goed! Achter elkaar duiken de ridders het water in en steeds een beetje hoger om dieper in het water te kunnen komen. De Drakenridders van avonturenpark Hellendoorn is “geschikt voor de hele familie” (heb je een kleine pyromaan in huis dan zou ik deze show overslaan) en in de zomerperiode meerdere malen per dag te zien.

Let wel op. Je zit volledig in de zon zonder bescherming van een schaduwdoek. Beter kies je dus niet voor de eerste shows tijdens de hittegolf die ons land teistert. Je verbrand dan levend niet door Hellendra de draak en haar 3 jongen, maar door de zon!

Kareltje en Jasmijn in avonturenpark Hellendoorn

Kareltje en Jasmijn

Deze show is heerlijk! Niet alleen omdat hij in een met airco gekoelde binnen ruimte plaats vindt. Hij is gewoon heerlijk door de klassieke meezingers waar alle papa’s en mama’s en opa’s en oma’s vrolijk aan meezingen.

En als je nu denkt dat je de hele tijd gewoon rustig zit. Dan heb je het goed mis! Je gaat dansen, mee zingen, kinderen mogen op het podium en een zaal is nog nooit zo snel leeg geweest. Deze show stopt namelijk niet in het theater, maar neemt je mee naar de boom van baba om het medaillon van Kareltje zijn opa te zoeken.

shows in avonturenpark Hellendoorn

En wist je dat Kareltje een echte moppentapper is? Dag Boek, Eye phone, Facebook, Blueband ( muziek in de koelkast), kou boy ( cowboy) en nog veel meer grappen en grollen doet deze vrolijke kok.

Stuur je een kaartje naar Karel en Jasmijn of naar Baba en Bella laat dan je eigen adres erop achter. Dan krijg je een kaartje terug van ze!

muziekpret

De meiden hebben zich ruim een half uur vermaakt in deze mini disco met allemaal vrolijke kinderliedjes.

Avontuur in Avonturenpark Hellendoorn

Verkoelende attracties in Avonturenpark Hellendoorn

Avontuur in Avonturenpark Hellendoorn

Deze dames zagen er nog fris en fruitig uit aan het begin van de dag. We begonnen als eerste met de attractie Sungai Kalimantan. De grote rubberen band in de stroomversnelling. We bleven droger dan in de Efteling gelukkig! Al kan ik mij voorstellen dat je midden op de dag juist blij bent als je nat wordt!

attractie met slang

Hierna stapten wij in een bootje genaamd Junglemonster. Daar plaste een slang een keurig plasje over ons heen. Iew! Gelukkig is het maar water!

Avontuur in Avonturenpark Hellendoorn
Avontuur in Avonturenpark Hellendoorn

En van deze attractie: De wildwaterval werden we goed nat! Erg nat! Heerlijk nat! We gingen spontaan nog een extra keer! Een van de weinige attracties die wij twee keer deden deze dag.

Avonturen voor jong en oud

lange glijbaan

In Avonturenpark Hellendoorn kunnen jong en oud zich prima vermaken. De meeste attracties zijn geschikt voor het hele gezin. Een aantal zijn alleen geschikt voor “grote mensen” en een aantal zijn juist weer alleen geschikt voor “kleine mensen”.

Avontuur in Avonturenpark Hellendoorn
Avontuur in Avonturenpark Hellendoorn

Zelf sturen bij de old timers of plaatsenemen in de Convoy. De dames gierden het uit van het lachen!

Avontuur in Avonturenpark Hellendoorn

Vliegen doen de kids in de dombomolen of de vliegende hollander in avonturenpark Hellendoorn

Avontuur in Avonturenpark Hellendoorn
Avontuur in Avonturenpark Hellendoorn

De Tornado is een achtbaan die over de kop gaat. De dames probeerden nog even te controleren of ze er echt niet in mochten! Gelukkig voor hun is er ook een achtbaan voor het hele gezin, de donderstenen.

Avontuur in Avonturenpark Hellendoorn
Avontuur in Avonturenpark Hellendoorn

Natuurlijk mogen een zweefmolen, schip en draaimolen niet ontbreken in avonturenpark Hellendoorn!

Avontuur in Avonturenpark Hellendoorn

Echte avonturiers stappen aan boord van de Tarentula Magica!

Avontuur in Avonturenpark Hellendoorn

Een mooie afsluiter hadden wij om 17.15 toen wij nog naar het magische huis gingen. Water omhoog zien stromen, een waterfles omhoog zien rollen, biljartballen omhoog in een hoek zien rollen, en een stoel op 2 poten stevig zien staan! Allemaal door een magnetisch veld ( en een zwaar scheve vloer 🙂 ) Ze geven geen waarschuwingen voor pace makers dus ik denk dat het qua magnetisch veld wel meevalt…

Natuurlijk is er nog veel meer te beleven en te doen in avonturenpark Hellendoorn. Zo is er ook nog een heel aquapark waar je voor 3 euro extra entree in mag. Overal zijn picknick plekken te vinden want je eigen eten en drinken van huis mag mee! Toiletten worden duidelijk aangegeven en in de speeltuin is voldoende water en schaduw om te spelen.

Het is dat wij zo ver weg wonen anders waren we hier vast en zeker wel veeeeeel vaker naar toe gegaan! Een aanrader dus voor het hele gezin om op avontuur in Avonturenpark Hellendoorn te gaan.

Lees ook deze blogs:
Fort Knalkruit
Coronamaatregelen bij Hellendoorn

Footer 6 nieuw

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.