Skip to Content

Pluisje durf te vliegen – een animatiefilm

Gisteren bekeek ik de screener van de nieuwe film Pluisje die binnenkort in premiere gaat. De film begint met een prachtig shot met vogels in v formaat vliegend naar het noorden. We leren hier de vader en moeder van Pluisje kennen die compleet met wormen kus a la lady en de vagebond, verliefd op elkaar worden.

Pluisje

Pluisje

Pluisje is een jong en vrolijk vogeltje dat graag samen met zijn beste vriendinnetje Ploveria speelt. Ze lachen veel samen en zijn stiekem een beetje verliefd. Alles verandert als Shadow, de valk, Pluisje aanvalt tijdens zijn eerste vliegles. Hij wordt gered, maar zijn vader overleeft de strijd niet. Pluisje durft niet meer te vliegen. Ploveria spoort hem nog wel aan om te vliegen want ze moeten naar het zuiden als de winter komt.

Alleen de winter door

Pluisje wil toch gaan oefenen, maar dan wordt hij gevangen door de kat uit het dorp. Iedereen denkt dat Pluisje dood is, behalve Ploveria. Pluisje moet alleen de winter zien te overleven, terwijl zijn familie naar het zuiden trekt. Hij moet zien te overleven op bevroren bessen en zijn vijand Shadow slim af te zijn. Gelukkig leert hij een grote witte vogel kennen die hem de winter helpt door te komen. Hij beleeft avonturen, redt een muis en wordt andersom weer gered door die muis van een vos.

Hij trotseert sneeuwstormen en klimt hoger en hoger door de bergen op weg naar Paradise Valley. Een verborgen plek waar niet-trekvogels en buitenbeetjes overwinteren.

De reis is gevaarlijk maar Pluisje weet het te overleven. Zal hij nog gaan leren vliegen? Zal hij vrienden verliezen? En zal hij op tijd een plan kunnen bedenken om Shadow aan te vallen voordat zijn vriendinnetje Ploveria weer terug komt van het zuiden? En zal ze nog beschikbaar voor hem zijn?

Spannende en romantische film

Ik ontving de screener om Pluisje in het Engels te bekijken en achteraf was dit misschien ook maar goed zo. Ik vond hem namelijk erg spannend en dat was misschien voor dochterlief net even te veel geweest. Ook al is ze wel gewend om films te kijken het is zeker nog niet een film geschikt voor de hele familie. Terecht dan ook dat hij voor de leeftijd vanaf 6 jaar is geclassificeerd in verband met geweld en angst. Maar of 6 jarige kinderen hier ook al tegen kunnen? Ik denk dat je beter op save kunt spelen met 7 jaar! Tenzij ze al helemaal getraind zijn met bambi achtige films?

Net zoals in bijna alle kinderfilms gaat ook bij Pluisje een ouder dood. Zijn papa. En hij moet ook nog eens als jong vogeltje alleen achterblijven op een eiland. Hij ziet letterlijk iedereen wegvliegen en hem alleen achterlaten op het eiland. Best zielig!

De trailer kun je hieronder zien:

Stemmencast
De stem van Pluisje wordt vertolkt door Teddy Ortanca, Klaas van Kruistum speelt Skua, Tygo Gernandt spreekt de stem in van de gemene valk Shadow, Martijn Fischer is Giron, Manou Jue Cardoso neemt de stem van Ploveria voor haar rekening.

Over de makers
Cyborn staat bekend als Vlaams productiehuis dat zowel films als series, game producties, virtual en augmented reality projecten produceert. Zo hebben zij vorig jaar een VR project gerealiseerd voor het Rotterdams kinderziekenhuis MC Sophia in het kader van Academisch onderzoek.

De film wordt gedistribueerd door Just Film Distribution en Just4kids (o.a. andere familiefilms als ‘Buurman en Buurman’, ‘Brandweerman Sam’, ‘Spokenjagers’, ‘Casper en Emma en ‘Rikkie de ooievaar’).

Footer4 nieuw

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wil Visser

Friday 29th of June 2018

oh nee het zijn natuurlijk geanimeerde figuurtjes… ze zijn niet getekend… nou ja je snapt wat ik bedoel

Wil Visser

Friday 29th of June 2018

wat een prachtig getekende figuurtjes… ik zou er wel voor naar de bios willen… ❤ Toch maar eens aan de kids vragen of ze mee willen hihi

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.