Sand City Lagoa – een uitstapje met kinderen in het zand

Het grootste zandsculpturen terrein van de wereld, Sand City bevindt zich in de Algarve Portugal. Al eerder bezochten wij Garderen in Nederland en ja alhoewel hier ook heel veel zandsculpturen staan is de oppervlakte en de grootte van de zandsculpturen in Lagoa groter.

Sand City

Sand City Portugal

Sand City, in Lagoa, is de thuisbasis van ’s werelds grootste zandsculpturenfestival en wordt ook beschouwd als een van de beste themaparken in de Algarve omdat het uniek en anders is. Het heeft een oppervlakte van ruim 6 hectare en er is door meer dan 60 kunstenaars aangewerkt. Er zijn meer dan 90 sculpturen te zien die met ongeveer 60.000 ton zand zijn gebouwd.

In Sand City heb je overdag het gevoel alsof je je in de woestijn bevindt, inclusief een waterbak die als oase dient. Wij hadden al gezien dat in de avond de zandsculpturen prachtig zijn belicht. Dus na een dagje bij Alvor Baia Resort Hotel gingen wij na 6 uur ’s avonds op pad in een lekkere aangename temperatuur ­čśë Ja ook in Portugal was het 36 graden.

Thema’s

Elke 2 jaar is er een nieuw thema, dan wordt al het oude zand weggehaald, sculpturen afgebroken en worden er door ontwerpers over de hele wereld weer nieuwe ontwerpen gemaakt in het nieuwe thema.

Sand City Portugal

Zo zagen wij toen we in de Sand Bar een broodje hambuger ( aanrader alleen de aardappelchips vonden wij niet lekker) aten een filmpje over het thema muziek uit 2013. Daarin zag je hoe de ontwerpers met allerlei soorten gereedschap vol preciesie werk de zandsculpturen maken in Sand City.
Ik heb veel geduld, en ben behoorlijk creatief, maar ik geloof dat ik dit niet zou kunnen. Ik vind het echt bereknap!

De afgelopen 2 jaar was het thema Reis om de wereld. Of eigenlijk is nog, want door corona kunnen de sculptuurbouwers van over de hele wereld niet komen. Dit is natuurlijk ontzettend jammer, maar voor bezoekers die jaarlijks komen hebben ze daar wel wat op bedacht, er worden namelijk een paar nieuwe sculpturen bijgemaakt.
Nu maar hopen dat ze volgend jaar weer een nieuwe thema kunnen maken, want ik moet eerlijk zeggen, wij zijn er 1 keer geweest, maar dan zou ik een volgende keer weer wat anders willen zien.

De wereld rond in Sand City

Het is ontzettend leuk om de wereld rond te gaan in Sand City. Zo kwamen we de Engelse koningin tegen, de klokken van Praag, een meisje op de fiets met tulpen, een scheve toren van Pisa, Aboriginals en Kangaroes uit Australi├ź, een Chinese draak, Amerikanen, Egypte met Farao’s en piramides, Buddha, Dalai Lama en nog veel meer! Overal staan ook informatiebordjes bij in het Portugees en Engels voor extra achtergrondinformatie.

Maar dat is niet het enige, want er is nog veel meer te zien in de wereld.

Wat dacht je van insecten en zeedieren die in de avonduren ook nog eens prachtig zijn verlicht.

Sand City Portugal

Of Mythes en legendes met de god van de zee bijvoorbeeld.

Films en series als Harry Potter, The Game of Thrones, Star Wars en Clint Eastwood

Sand City Portugal

Animatiefilms als Paddington en Lion King

Sand City Portugal

Superhelden als Batman, Captain America en Spiderman

Sand City Portugal
Sand City Portugal

En sprookjes als Roodkapje en de wolf

Sand City Portugal

Echt er was zoveel te zien! Je wandelt door het strand, rust wat uit op een bankje eventueel in de schaduw en overal om je heen is van alles te zien!

Tips voor je bezoek aan Sand City

Plan voor Sand City, een activiteit die super leuk met je kinderen te doen is in de Algarve zeker 2 uur uit.


Bij de Sandy bar kun je wat eten en drinken en er is een speeltuin die open is ( ja na 2 hotels met gesloten speeltuinen wel even het noemen waard) Er zijn toiletten, en mocht je na een tijdje moeie voeten krijgen, dan kun je NA corona je voeten in de fish spa dompelen. Ik hoop voor de hongerige visjes dat dat snel weer mag ­čśë

Sand City Portugal

Voor mensen die slecht ter been zijn kun je met een karretje over het terrein rijden.

Parkeren is gratis. Er zijn toiletten aanwezig

Wil je meer informatie over Sand City dan kun je dat hier vinden

Noot: Normaliter zijn er ook allerlei activiteiten voor kinderen als zandsculpturen bouwen en een paspoort stempelen met de werelddelen, en live muziek. Vanwege corona kan dat nu niet doorgaan.

Lees hier onze verdere avonturen!

Footer1
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.