Skip to Content

Ponta da Piedade, Lagos rotsformaties in een helderblauwe zee

Een van de dagen dat wij een auto hadden tijdens onze vakantie met Corendon, reden wij naar Lagos. We hadden nog een paar uur over en besloten om deze stad met 800 jaar oude stadsmuur eens te bewonderen. We reden langs de boulevard met de auto en zaten te kijken waar we de auto zouden zetten om uit te stappen toen ik via google zag dat Ponta da Piedade een must see was.

Ponta da Piedade

Ponta da Piedade

De auto parkeerden we langs de weg, zo veel mogelijk bij Ponta da Piedade. We aten eerst wat bij het restaurantje boven op de rotsen en besloten daarna te gaan genieten van het uitzicht.

Ponta da Piedade

Wauw die rotspartijen. Dat was genieten, toen zagen we opeens een trap die naar beneden ging. Aangezien het water ons zo helderblauw toelachtte besloten we deze af te dalen, al begon ik halverwege wel spijt te krijgen, want straks moesten we in de hitte ook weer omhoog.. Maar het uitzicht lokte en we daalden steeds verder af… tot

Ponta da Piedade

Bootje varen!

We aankwamen bij een kleine aanlegsteiger. Hier kon je voor 20 euro pp volwassenen en 10 euro pp kind mee met een klein bootje varen! Een unieke manier om de Ponta da Piedade vanaf het water te bekijken. We checkten even of we niet naar dezelfde grotten zouden gaan als met de Dolphin en Caves tour van Albufeira en stapten aan boord!

Door de helderblauwe zee met een super grappige bootsman ” Jose George” (weet niet meer zeker) die daar al 26 jaar geniet van visserman en bootjes varen met de mensen. Met zijn mond weet hij te fluiten als een politieman en hij kent een aardig woordje Nederlands.
Het was echt een prachtig avontuur!

Prachtige rotsformaties

Zoveel rotsformaties waar je gezichten in kunt zien, of dieren of zelfs een damesschoen. Ook Godzilla kwam voorbij!

Naast de rotsformaties ontdekten we kleine strandjes waar je alleen met gevaar voor eigen leven via de rotsen kunt afdalen, of met een surfplank of klein bootje kunt komen.

Grotten Ponta da Piedade

Ook de grotten van Ponta da Piedade waren prachtig om in te varen. Er waren zelfs knuffelgrotten. Via een klein strandje samen de grot in gaan om samen te uhh knuffelen 😉 Wat zijn die Portugezen toch romantisch… en ja er werd inderdaad wat geknuffeld daar op het strandje haha

Terugklimmen omhoog

De tijd vloog voorbij en voor we het wisten waren we ruim een half uur verder. De bootsman vond ons wel gezellig, en we waren constant druk in gesprek met hem. Ik weet dan ook wel zeker dat we langer weg waren dan een half uur, maar het voelde alsof ik nog wel uren daar kon ronddobberen. Maar ja we moesten toch ook echt weer terug omhoog klimmen..

Tussendoor genoot ik gewoon even van het uitzicht ( lees kwam op adem.. wat een hitte)

Maar WOW dit spontane avontuur hadden wij voor geen goud willen missen! Zorg dus zeker dat je cashgeld bij je hebt als je hier naar toe besluit te gaan! Een aanrader.

Wil je niet het risico lopen dat de heren van Grotto Pioneers er niet zijn, dan kun je ook op andere manieren naar deze grotten toe. Bijvoorbeeld via Lagos Boat Tours naar de Ponta da Piedade!

Lees hier onze verdere avonturen!

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.