Skip to Content

Hop on Hop Off in Portimao – een tour in de Algarve

De tweede dag dat wij genoten van onze vakantie bij Alvor Baia Resort Hotel, geboekt via Corendon, waar je alles gisteren over las, besloten wij op pad te gaan met de Hop on Hop Off in Portimao. Portimao is de op een na grootste commerciële stad in de Algarve, al was het toen wij er waren niet zo druk.

Aanbieding

Hop on Hop Off in Portimao

Vanwege corona hadden ze nu een leuke aanbieding, de tweede volwassene was gratis. Dan hadden ze ook nog een leuke aanbieding voor een 48 uurs kaartje en dat besloten we maar te doen.

Hop on Hop Off in Portimao
verlaten Hop on Hop Off in Portimao

De eerste dag hadden we een privé tour door Portimao heen. We keken onze ogen uit vanuit de blauwe bus en genoten van het uitzicht met de Hop on Hop Off in Portimao.

Hop on Hop Off in Portimao

Hop on Hop Off in Portimao

De route van de Hop on Hop Off in Portimao rijdt langs 17 punten. Op 2 minuten lopen van het hotel was ons vertrekpunt. Er zijn per dag 10 ritten die volledig mee te rijden zijn.
2 dagen is ideaal als je in een stad bent waar je nog nooit eerder bent geweest. De eerste dag kijk je goed rond, waar ziet het er leuk uit, waar zou je uit willen stappen om even rond te lopen? En het geeft je ook een goed gevoel over de echte afstanden van de plattegrond.

De route voert je langs golfbanen, stranden, hotels, het oude centrum en langs grote shopboulevards waar je winkels vindt als de C&A, H&M, Casa en Yysk. Maar ook de Decathlon, Lidl en Aldi zijn hier gewoon te vinden. Handig om te weten voor als je wat vergeten bent mee te nemen op vakantie.

Looproute over de rotsen naar een winkelgebied

Hop on Hop Off in Portimao

Wij besloten om bij de 6de halte van de Hop on Hop Off in Portimao uit te stappen. Hier heb je een mooi uitkijkpunt over het water en kun je langs mooie wandelpaadjes over de rotsen lopen een heel eind. Onder je op het strand zijn de inwoners druk aan het wandelen door het water. Mooi om te zien hoe actief ze zijn ondanks de hitte.

Hop on Hop Off in Portimao

Je ziet op de foto wat aantekeningen die ik tijdens de eerste rit had gemaakt.

Vanaf punt 6 kun je prachtig doorlopen naar punt 7. Onderweg kom je langs prachtige rotspartijen op het strand, compleet met partijen waar je onderdoor loopt. In het midden ongeveer is er een leuk tentje waar je buiten ( en binnen) wat kunt drinken en eventueel wat eten. Het was heet die dag en wij waren wel toe aan even wat verkoeling.

Winkelen bij punt 7 van de Hop on Hop Off in Portimao

Bij punt 7 van de Hop on Hop Off in Portimao zijn wat winkeltjes om te shoppen en terrasjes om te pakken. De winkelstraat gaat verder naar 8 als je dat leuk vindt, maar wij hadden zo’n last van de hitte en hadden wel genoeg gezien. Het was tijd voor een verkoelend ijsje en doorrijden naar punt 9.

Onderweg kom je een mooie fontein tegen en dan kom je aan in de haven van Portimao. Met schattige oranje huisjes en een mooi uitzicht. Je kon goed zien dat ze hier enorm last hebben van weinig toerisme. Een enorm grote parkeerplaats die leeg is en weinig boten op het water.

Het eerste plan was om ook uit te stappen bij Punt 12 om vandaar uit door te lopen naar punt 13 door het oude centrum van Portimao. Maar de hitte he… Nee we gingen terug naar het hotel voor een heerlijk verfrissende duik in het zwembad!

Alvor Baia Resort Hotel

Ook de tweede dag hadden we overigens een private tour. De buschauffeur wees ons soms op bepaalde dingen en reed extra langzaam bij fotopunten zodat we scherpe foto’s konden maken.

Tijdens de citytour Portimao gaat er via GPS af en toe een bandje aan die in de bus te horen zijn in het Engels, Frans en Portugees. Zonder oortjes. In verband met corona zijn er steeds rijen dichtgezet om voldoende afstand te bewaren. En mondkapjes zijn verplicht, ook al zit je voor je gevoel buiten!

Hop on Hop Off in Portimao
mondkapje verplicht in de Hop on Hop Off in Portimao

Lees hier onze verdere avonturen!

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.