Het einde van de wereld – Cabo Sao Vicente

Een van de dagen dat wij een auto van golfauto hadden reden wij helemaal naar het einde van de wereld. Het was een bewolkte dag en daarmee ook direct een stuk drukker op de wegen. Bij navraag bij onze transfer chauffeur van Corendon, bleek dat Portugal boven de 30 graden het liefst naar het strand gaat, onder de 30 graden pakken ze de auto voor boodschappen, familie bezoek en andere uitstapjes..

Naar het einde van de wereld met de auto

in de auto op weg naar het einde van de wereld

We reden dus naar het einde van de wereld en kregen zelfs een paar druppels regen. We waren blij voor de dieren en het droge gras, want jeetje wat is het hier allemaal droog.

Onderweg kwamen we een hoop surfshops tegen en zelfs een heuze piratenwinkel. Je kan hier vast in de buurt goed surfen dus, maar daar heb ik geen verstand van dus zul je zelf op onderzoek uit moeten gaan.
Natuurlijk reden we niet echt naar het einde, maar we reden naar Sao Vicente.

het einde van de wereld sao vicente

Cabo de São Vicente – het einde van de wereld

Cabo de São Vicente is een kaap in de Portugese regio Algarve en prachtig om naar toe te rijden langs uitgestrekte velden van niks.

het einde van de wereld

Kaap São Vicente staat bekend om de 24m hoge rode vuurtoren die gezet is op de ruïnes van een oud klooster op het meest zuidwestelijke deel van het vaste land van Europa. Heel vroeger kwamen de schepen steeds geen ander land tegen en dachten daarmee dat dit het einde van de wereld was.

Daar pakt het toerisme hier leuk op in trouwens. Je kunt natuurlijk met het uitzicht van de kustlijn op de foto, je kan op een grote stoel voor de rode vuurtoren op de foto “ik zat op het einde van de wereld” en er is allemaal leuke merchandising te koop waar manlief het een en ander van haalde. Er is ook een klein museum en een café met terras. Toiletten zijn er ook!
Ja ik heb op het einde van de wereld geplast haha

Letzte Bratwurst vor Amerika

het einde van de wereld Letzte Bratwurst vor Amerika

We aten hier ook onze Letzte bratwurst vor Amerika. Zou onze volgende reis dan naar Amerika gaan vroeg dochterlief? Sja wie weet, als papa en mama de jackpot winnen wel haha

De bratwurst was heerlijk en super leuk is dat je hier een echt certificaat bij krijgt compleet met een afbeelding van Sao Vicente erop.

Er zijn ook andere kraampjes die eten en spullen verkopen en neem echt je tijd om te genieten van het wijdse uitzicht en de prachtige rotspartijen.

Parkeren aan het eind van de wereld doe je gewoon langs de weg,

Sagres

Ponta de Sagres 
Fortaleze de Sagres

Op weg naar het einde van de wereld rijdt je langs Ponta de Sagres. Deze kun je goed zien vanaf de N125. Dit is een indrukwekkend groot fort uit de 15de eeuw. Het heet Fortaleze de Sagres. Hendrik de zeevaarder startte daar zijn vele ontdekkingstochten.

Iets verder rijd je naar het het dorp Sagres.
Vanuit Sagres haven vertrekken er ook boten om dolfijnen te spotten en er zijn hier restaurants waar je goed kunt genieten van mosselen en honingcake.

Lees hier onze verdere avonturen!

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.