Skip to Content

Een vakantiealbum maken – lang nagenieten

En toen was onze vakantie echt afgelopen en waren we weer veilig thuis. Nou ja veilig, het voelde in Portugal vele malen veiliger dan hier in Nederland. Daar liepen we altijd binnen of met veel mensen met mondkapjes op, en hier word je omver geduwd in de supermarkt. Belachelijk! De eerste dag begon ik al direct met de foto’s en films van onze telefoons bij elkaar te verzamelen. De eerste stap van een vakantiealbum maken.

Uitleg Foto’s uitzoeken

foto's uitzoeken

De eerste stap is natuurlijk foto’s uitzoeken. Ik kopieerde de foto’s en films naar 1 grote map. Daar maakte ik voor elke dag een mapje aan.
Ik sorteerde de foto’s en films per dag, en maakte vervolgens een apart mapje in die dag aan waar ik de films inzette.

Vervolgens sorteerde ik de foto’s op tijd. Immers hadden manlief en ik soms van dingen hetzelfde gefotografeerd en het is natuurlijk onzin om dan dezelfde foto’s te gaan bewaren. Het gaat erom dat je de mooiste foto’s bewaard voordat je een vakantiealbum gaat maken.
Daarbij zul je zien dat je ook vaak foto’s achter elkaar hebt geschoten waarvan je er ook maar 1 of 2 hoeft te bewaren. Op je laptop scherm zie je misschien ook dat sommige foto’s niet scherp zijn geworden en ga zo maar door. Uiteindelijk zullen er een hoop foto’s en misschien ook wel films in je prullenbak verdwijnen!

Uitleg foto’s selecteren voor een vakantiealbum maken

Dan komt de volgende stap. Foto’s selecteren die je graag in een vakantiealbum zou willen terugzien. Dat hoeven echt niet alle foto’s van je vakantie te zijn, maar een paar die goede herinneringen hebben, die er super mooi uit zien, of die je helpen om een verhaal aan het thuisfront te vertellen bijvoorbeeld. Een vakantiealbum maken doe je vaak niet alleen voor jezelf, maar ook voor het thuisfront die altijd nieuwsgierig zijn naar de reis die je hebt gemaakt en de avonturen die je hebt beleefd.

Natuurlijk zijn de foto’s nu per dag gesorteerd, maar ik maak voor het vakantiealbum vaak weer submapjes met een andere volgorde.

  • Heen reis en terugreis met corendon
  • Hotel
  • Eetfoto’s
  • Zwemfoto’s
  • Dagjes weg, per dagje
  • Entertainment / mini disco / spelletjes
  • Vakantievriendjes

De ene vakantie maak je dit allemaal mee, de andere niet, maar het geeft je een idee hoe je je vakantiealbum kunt gaan vullen met foto’s.

Een vakantiealbum maken online of zelf

Dan komt de volgende stap. Ga je een vakantiealbum maken via de onlinemethode of ga je zelf aan de slag met schaar en lijm.

Vroeger, voor ik mama was, was het antwoord daarop volmondig: Zelf maken! Scrapbooking was echt mijn ding. Tegenwoordig kies ik voor de onlinemethode!
Ik vind het altijd leuk om steeds bij een ander een album te maken omdat ze vaak ook weer andere templates hebben. Op die manier is, natuurlijk ook door de reis zelf, elk vakantiealbum anders!

Dit keer koos ik voor myposter, daar kun je dus meer bestellen dan alleen posters! Ik raad je echt aan om eens bij de fotoalbums te kijken, want ze hebben heel veel gave thema’s!

myposter

een vakantiealbum maken

Ik koos voor vakantiealbum en was blij verrast dat je daar dan ook nog eens 14 verschillende tegenkomt. Mijn allergrootste tip is, bekijk ze goed! Kijk wat bij jou past, maar ook zeker bij je vakantie past. Het zijn templates en je kunt alles nog zodanig aanpassen als je zelf zou willen. Maar het geeft je dus wel een basis voor een mooi album.

Ik koos voor het album Wanderlust. Ik vond de spreuken die bij de foto’s stonden erg mooi en de kaft van het album vond ik ook een leuk effect hebben.

myposter

Je eigen vakantiealbum maken

een vakantiealbum maken

Als je het fotoboek hebt uitgekozen, en het formaat hebt gekozen, ga je aan de slag met je vakantiealbum maken!

De allereerste en allerlaatste pagina die aan de andere kant van de kaft zitten blijven wit, op alle andere pagina’s kun je aan de slag met foto’s toevoegen.

een vakantiealbum maken

Wat ik erg leuk vind aan dit album is dat er mooie spreuken opstaan en alles in dezelfde kleurthema’s is gezet. Foto’s kun je paginavullend of in allerlei templates toevoegen. Wil je meer pagina’s dan kun je die makkelijk toevoegen. Je kunt teksten die in de templates staan verwijderen of aanpassen en zelf ook nog teksten toevoegen. Een ander lettertype? Geen enkel probleem!

Het werkt heel makkelijk en klantvriendelijk en liep geen een keer vast ( iets wat ik in het verleden wel eens heb meegemaakt.

Tussendoor kun je je project opslaan en alles gebeurd online, je hoeft dus geen software te downloaden om er mee aan de slag te gaan!

Bestellen maar!

En dan is je fotoalbum klaar en moet je afwachten… dat vind ik altijd het spannendste van dit hele verhaal. Is wat je online hebt gezien in de werkelijkheid ook echt zo leuk?

een vakantiealbum maken

Na het bestellen was het album binnen 5 dagen bezorgd. Keurig stevig verpakt met een extra waarschuwingssticker erop voor de postbode.

De kwaliteit is perfect en het geheel is keurig afgewerkt. Ik bestel altijd wat extra witte pagina’s mee omdat ik het toch leuk vind om nog wat extra dingen in te plakken in het album! Kan ik toch nog een beetje scrapbooken.

App myposter

app myposter

Handig om te weten is dat myposter ook een app heeft waarmee je vanaf je telefoon een vakantiealbum maken kunt. Ideaal als je alle foto’s op je eigen telefoon hebt staan!

We houden allemaal van korting en myposter heeft regelmatig leuke fotoacties!

Nu ben ik wel benieuwd of jij ook altijd een vakantiealbum maakt of dat je nog van heel wat jaren moet gaan uitzoeken?

Footer2 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.