Scrapbook

layout scrapbook

Een hele grote hobby van mij is Scrapbooking. Als mensen vragen wat dat is antwoord ik meestal met: “Een Engelse manier van je foto’s inplakken met vrolijke papiertjes, knoopjes, lintjes, stickertjes noem het maar op.” Het is als het ware een heel kunstwerk om je foto’s heen. Compleet met een stukje ‘Journaling’, de tekst die je op verschillende manieren toevoegt. Daarbij kun je ook memorabilia toevoegen zoals toegangskaartjes, muntjes, schelpjes, bloemetjes etc. Als basis wordt er op vellen van 12 bij 12 inch gewerkt, maar er bestaan tal van soorten mini albums die je al dan niet zelf maakt.

minialbumminialbum

Later ben ik dit gaan uitbreiden met Craften. Allerlei houten en kartonnen spullen verven en ook deze versieren met vrolijke papiertjes, knoopjes, lintjes, bloemetjes, letters als jdgh etc. Hieronder een tissuedoos, theedoos en adventkalender

  tissuedoos   theedoos zelfgemaakt adventkalender hout  

Ik heb heel wat workshops gevolgd en ben zelfs weekendjes weggeweest om met heel veel andere dames (99%) gezellig samen te croppen. ( Gezamenlijk in 1 ruimte aan de slag met je scrapbook project en elkaar inspireren). 

Wat een technische termen he!

Noem het maar gewoon knippen en plakken, verven en kliederen, sensopathisch spel voor oudere mensen, knutselen, creabea. Geef het een naam en iedereen snapt wat je bedoelt.  

Ik vind het heerlijk om bij te ontspannen en als ik er echt voor ga zitten is mijn bureau een puinhoop, ben ik uren in mijn element en helemaal ontspannen. De tijd vliegt voorbij en er ontstaan de mooiste ( vind ik zelf) creaties.

hello kitty doos

In dit doosje bewaart onze dochter bijvoorbeeld haar haarelastiekjes en speldjes.

adressenboek

En dit is ons adressenboek.

En ik heb nog veel meer gemaakt maar dat komt in de loop der tijd nog wel eens voorbij 🙂

 

 

 

 

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.