Skip to Content

Een vegan scheurkalender Lekker Plantaardig – een tip

Vegan scheurkalender Lekker Plantaardig. In 2021 ben ik gestart met minder vlees eten. Geïnspireerd door het vegan taste-lab. Ik heb meer behoefte aan inspiratie dan voorheen. Dit komt onder andere omdat ik het nog niet helemaal gewend ben groenten de hoofdrol te laten spelen. Een helpende hand wordt geboden door de Vegan scheurkalender 2021. Lekker Plantaardig van Chantal Overgaauw. Gemak dient de mens. Lekker Plantaardig is al twee keer uitgebracht. Bij deze een voorproefje. Inmiddels heeft Chantal een boek gemaakt met 144 recepten.

Bulgur met Bloemkool en tahini

Iedere dag inspiratie om Lekker Plantaardig te koken

In de eerste periode van corona vond ik het lastig om inspiratie te vinden om lekkere Plantaardige gerechten te maken. In eerste instantie heb ik voor mijn gemak een maaltijdbox besteld. Daarna voelde ik me wat prettiger. Maar, ik ben nog steeds niet gewend om met vooral groenten te werken. Hulp kreeg ik toen via het Vega ebook. En nu komt binnenkort de Vegan scheurkalender Lekker Plantaardig van Chantal Overgaauw uit. Heel fijn, want dan krijg ik iedere dag inspiratie aangereikt. Dat maakt het in deze tijd allemaal een stuk makkelijker. Bovendien is dit een laagdrempelige manier om te ontdekken hoe lekker plantaardig kan zijn. En uiteraard hoeft dat niet iedere dag. Af en toe is ook prima. Ook daar kan je de scheurkalender Lekker Plantaardig prima voor gebruiken.

Vegan scheurkalender Lekker Plantaardig, wat kan je verwachten?

De vegan scheurkalender Lekker Plantaardig van 2021 bevat:

  • In totaal 260 veganistische recepten.
  • Elk weekend informatie over gezonde en plantaardige voeding.
  • Weetjes over vega, vegan, vlees, vis en zuivel.

Gerechten die worden gepresenteerd zijn onder andere broccolisoep met rode paprika, zomergroentesalade, veldsla met sperziebonen en tempeh. Daarnaast een weetje over superfood zuurkool. Als kind vond ik dit in een warm gerecht nooit lekker, maar wel koud. Dan snoepte ik altijd tussendoor van de zuurkool. En toen kwamen mijn moeder en ik elkaar op zo’n moment een keer tegen. Zo ontdekte ik dat zij ook tussendoor van de zuurkool snoepte. Helaas, de zomer loopt alweer op zijn einde. Maar, ook de herfst en de winter zijn een inspiratie voor lekkere plantaardige gerechten. Bij deze deel ik een recept van bulgur met bloemkool en tahini. Een voorproefje voor de maand oktober uit de vegan scheurkalender.

Bulgur met Bloemkool en tahini

Bulgur met Bloemkool en tahini

Ingrediënten

Vegan scheurkalender

Bereidingswijze

Vegan scheurkalender

Lekker Plantaardig = (H)eerlijke producten

Door (vaker) plantaardig te eten, help je mee aan een betere wereld voor mens én dier. Bij de recepten in de vegan scheurkalender Lekker Plantaardig worden zoveel mogelijk groenten en fruit uit het seizoen gekozen. De meeste ingrediënten komen uit Nederland. Lekker Plantaardig is gedrukt op FSC-papier. Daarnaast is bij de productie gebruik gemaakt van groene stroom. De kalender is dubbelzijdig bedrukt. Op de voorkant staan dag, datum en ingrediënten. En op de achterzijde staat beschreven hoe je de gerechten klaarmaakt.

Vegan scheurkalender

Bestellen Vegan Scheurkalender Lekker Plantaardig?

De Vegan Scheurkalender is helaas niet meer te bestellen. Wel heeft Chantal een nieuw kookboek gemaakt .

De recepten zijn zoveel mogelijk op basis van seizoensgroenten en -fruit en verdeeld over de seizoenen. Tussen de recepten door staan de bekende weetjes uit scheurkalenders 2021 en 2022 over plantaardige voeding, zoals hoe je een vitamine B12-tekort herkent en wat waardevolle bronnen voor eiwitten zijn. Elk seizoen heeft zijn eigen kleur, om de recepten te onderscheiden.

Vegan scheurkalender Lekker Plantaardig

Kijk ook eens naar deze inspiratiekalender!

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Elles
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.