Meivakantie Den Haag en omstreken

In de meivakantie is er in Den Haag voor het hele gezin veel te doen en te beleven. In geen enkele Nederlandse stad vind je, naast een kilometerslang strand, zoveel attractieparken, musea en winkels bijeen. Ontdek Den Haag en vier de meivakantie eens in het hart van onze hofstad, op een van de festivals, aan het strand of op De Pier.

Meivakantie in de stad en op het strand

den haag duinen

In de meivakantie is het de hoogste tijd om naar buiten te trekken. Eind van deze week wordt het heerlijk weer en als enige Nederlandse stad aan zee biedt Den Haag oneindig veel mogelijkheden: binnen en buiten, in de stad en op het strand. Een aantal hoogtepunten:

Attracties in de meivakantie

duinrell

Vakantie- en attractiepark Duinrell in Wassenaar biedt het beste van twee werelden: een gezellig attractiepark en een spetterend subtropisch zwemparadijs. In de meivakantie kun je als eerste kennismaken met de net geopende nieuwe attractie Wild Wings.

Met 35 attracties voor groot en klein is familiepark Drievliet een leuk dagje uit voor elk gezin. 

Madurodam meivakantie

De ‘Kidsdagen’ in Madurodam staan in het teken van ‘lekker doen’: scoren met een bal in de Indoor Skill Zone, meedoen aan de Ontdekroute of deelnemen aan een Nijntje speurtocht.

Bij minder goed weer zijn de sportattracties in De Uithof en SEA LIFE Scheveningen, met zijn verrassende onderwaterwereld van piranha’s en roggen, een mooi uitje.

Japanse tuin

Al sinds klein klein kom ik jaarlijks in de Japanse Tuin in Clingendael. Sowieso is Clingendael een geliefde wandel plek voor ons in alle seizoenen en wij hebben in Clingendael ook een serie van onze trouwfoto’s genomen 5 jaar geleden.

japanse tuin clingendael meivakantie japanse tuin clingendael meivakantie

De Japanse Tuin is het pronkstuk van Landgoed Clingendael, gelegen tussen Den Haag en Wassenaar. Het is de enige Japanse tuin in Nederland uit het begin van de 20e eeuw en is daarom van grote historische waarde. De Japanse tuin is vanwege zijn kwetsbaarheid slechts twee keer per jaar kort geopend voor publiek, in de lente (30 april t/m 12 juni 2016) en in de herfst (8 t/m 23 oktober 2016).

japanse tuin clingendael meivakantie japanse tuin clingendael

Zeker het bezoeken waard!

Festivals in de meivakantie

Op 5 mei viert Den Haag traditiegetrouw de vrijheid tijdens het Bevrijdingsfestival op het Malieveld. Het festivalprogramma bestaat uit verschillende muziekpodia en een aantrekkelijke randprogrammering met debatten, toneel, literatuur, straattheater, film, kinderactiviteiten en een festivalmarkt.

Het Luchtkussenfestival is een vrolijk evenement op 5, 6 en 7 mei. Kinderen tot en met twaalf jaar kunnen stuiteren en losgaan op onder een stormbaan van 70 meter lang en een base-jump van zeven meter hoog. Voor de kleintjes tot en met vier jaar is er een eigen springdomein.

Strand

peuterstrand Strandtent scheveningen   

Op slechts een kwartier van de Haagse binnenstad ligt het Haagse strand: maar liefst elf kilometer kust van Scheveningen over het Zuiderstand naar Kijkduin. Een uniek gebied met een geheel eigen sfeer en het hele jaar door tal van attracties, musea en activiteiten. Den Haag aan Zee biedt een vrije blik op de horizon, fietsplezier in de duinen, frisse zeelucht en eindeloos uitwaaien.

Pier Scheveningen

Wat ga jij voor leuks doen in de meivakantie?

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.