Skip to Content

De 15 mooiste plekken in Australië – een reisavontuur

Met twee broertjes die beiden, voor bijna een jaar, in Australië zijn geweest, blijf ik altijd fantaseren over een lange reis naar dat verre land. Prachtige foto’s en nog prachtigere verhalen kreeg ik over hun tijd in Australië. Ik was dan ook wel erg nieuwsgierig naar wat volgens hun de 15 mooiste plekken in Australië zijn. Nou ja de 15 mooiste plekken in Australië van de gebieden waar zij zijn geweest natuurlijk. Ooit, zo heb ik me voorgenomen ga ik zelf met mijn gezin naar het land down under en ga ik al die plekken ook eens ontdekken.

Visum regelen voor je reis naar de 15 mooiste plekken in Australië!

Voor ik je wat ga vertellen over de 15 mooiste plekken in Australië, wil ik je eerst wat vertellen over het regelen van een visum. Voor het bezoeken van Australië heb je namelijk een visum nodig.
De verplichting een geldig visum te bezitten geldt zowel voor toeristen als zakenreizigers.
De meeste reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit komen in aanmerking voor de online aanvraagprocedure
Elk verblijf mag maximaal 3 maanden duren. De kosten van het aanvragen bedragen €14,95 per persoon. Nu denk je natuurlijk, Hè? Maar je broertjes zijn bijna een jaar in Australië geweest hoe zit dat dan? Dat klopt.

Mijn broertjes waren tijdens hun reis tussen de 18 en 31 jaar oud, Op deze manier kwamen zij in aanmerking voor een Working Holiday Visum Australië. Met dit visum kan je betaald werken tijdens je vakantie in Australië. De maximale verblijfsduur van een dergelijke werkvakantie is een jaar en je moet na maximaal 6 maanden van werkgever wisselen. Er zitten nog wel meer regels aan vast maar daar zijn speciale sites voor waar je er alles over kunt vinden.

De 15 mooiste plekken in Australië

Volgens mijn broertjes 😉

Blue Mountains

Als je naar Australië wil gaan op vakantie moet je een visum regelen. Van de hoogste berg tot werkvakantie naar de mooiste plekken Australië Blue Mountains

Op nummer een van de 15 mooiste plekken van Australië staan volgens mijn broertjes de Blue Mountains. Één van de eerste plekjes die je ziet als je in Australië arriveert.

De Blue Mountains, gelegen op ongeveer 80 kilometer ten westen van Sydney, vormen een adembenemend natuurlijk juweel dat rijk is aan geschiedenis, avontuur en een overvloed aan natuurlijke pracht.

De Blue Mountains dankt zijn naam aan de blauwe gloed die ontstaat door de etherische oliën die vrijkomen van de eucalyptusbomen. Het gebied strekt zich uit over een uitgestrekt plateau en is omringd door diepe kloven, steile kliffen en weelderig regenwoud. Het indrukwekkende landschap is doordrenkt van mystiek en biedt adembenemende uitzichten.

Een van de meest iconische kenmerken van de Blue Mountains is het rotsformatie-trio genaamd de Three Sisters. Volgens de Aboriginal-legende zijn deze drie imposante stenen zussen versteend als beschermers van het land. Een uitkijkpunt biedt een verbluffend uitzicht op deze natuurlijke sculpturen en de omliggende valleien.

Natuur en Aboriginals

De Blue Mountains herbergt een uitgebreid netwerk van wandelpaden, variërend van gemakkelijke paden voor beginners tot meer uitdagende routes voor ervaren wandelaars. Populaire paden zijn onder andere de Grand Canyon Track, de Federal Pass en de Prince Henry Cliff Walk. Deze bieden niet alleen een actieve verkenning van het gebied, maar onthullen ook de diversiteit van flora en fauna.

De Blue Mountains hebben een diepe betekenis voor de Aboriginal-gemeenschappen, met een rijke geschiedenis en culturele erfenis. Bezoekers kunnen deelnemen aan rondleidingen en activiteiten die de traditionele levensstijl en spirituele verbondenheid met het land benadrukken. Oprecht een van de mooiste plekken van Australië!

Een enorm groot en mooi gebied waar je ook de eerste wildlife gaat zien. Zoals de kangoeroes en dragon varanen, Let op zorg dat je deze dieren niet omsingeld met je groep om je eerste foto’s te maken. Ze zijn wild en vinden dit niet fijn, dit zorgt wel weer voor spannende actie foto’s wanneer de helft van je groep rent voor hun leven. Je kan hier mooi hiken door een fantastisch natuurgebied, zeker niet overslaan.

Daintree National Park bij Cape Tribuliation

Op nummer 2 van de 15 mooiste plekken in Australië staat het Daintree National Park. Welcome to the Jungle!

Daintree National Park, gelegen in het noorden van Queensland, Australië, is een weelderig tropisch paradijs dat deel uitmaakt van het Werelderfgoed Daintree Rainforest. In het bijzonder is Cape Tribulation, gelegen aan de rand van het park, een ongerept gebied waar het regenwoud samensmelt met de koraalriffen van de Grote Barrièrerif.

Daintree National Park herbergt een ongekende biodiversiteit, met een overvloed aan zeldzame plantensoorten, exotische dieren en kleurrijke vogels. Wandel door dichtbegroeide regenwouden, waar prehistorische planten en unieke flora gedijen. Tijdens je tocht kun je ook een glimp opvangen van inheemse diersoorten zoals kasuarissen, boomkangoeroes en verschillende soorten reptielen.

Op mooie houten wandelpaden kan je hier door de jungle lopen.

Binnen het park is Mossman Gorge een must-visit locatie. Hier stroomt de kristalheldere Mossman River door groene kloven, omringd door granieten rotsformaties en weelderige vegetatie. Maak een wandeling over de hangbrug en verken de paden om de inheemse cultuur en natuurlijke schoonheid te waarderen.

Cape Tribulation:

Als je naar Australië wil gaan op vakantie moet je een visum regelen. Van de hoogste berg tot werkvakantie naar de mooiste plekken Australië

Cape Tribulation, waar het regenwoud de koraalriffen ontmoet, biedt een unieke ervaring. Het strand hier wordt geflankeerd door weelderige bossen en het koraalrif ligt op slechts een korte afstand van de kust. Dit is de enige plek ter wereld waar twee werelderfgoedgebieden, het regenwoud en het rif, elkaar ontmoeten.

Het heldere water in de stroompjes verhullen niets van al het mooie leven hierin. In het Daintree National Park zijn vele prachtige vogels en andere dieren om te spotten. Neem daarna nog een duikje in de zee bij Cape Tribulation en je hebt een fantastisch dag. Nou ja tenzij er kleine blauwe kwallen met tentakels van 20 meter in het water zijn wanneer jij er naar toe gaat, maar anders is er niks aan de hand.

Uluru-Kata Tjuta National Park

Als je naar Australië wil gaan op vakantie moet je een visum regelen. Van de hoogste berg tot werkvakantie naar de mooiste plekken Australië

Op nummer 3 staat Uluru-Kata Tjuta National Park.

Uluru-Kata Tjuta National Park, gelegen in het hart van Australië, is een van ’s werelds meest iconische en spiritueel beladen natuurlijke wonderen. Dit nationale park omvat niet alleen de beroemde monoliet Uluru, voorheen bekend als Ayers Rock, maar ook de indrukwekkende Kata Tjuta, voorheen bekend als de Olga’s.

Uluru, een massieve zandstenen monoliet, rijst op uit de uitgestrekte vlakte en wordt beschouwd als het spirituele hart van Australië. De roodachtige kleur van de rots verandert dramatisch gedurende de dag, vooral bij zonsopgang en zonsondergang, wanneer het lijkt te gloeien als een levendig kunstwerk.

Ongeveer 35 kilometer ten westen van Uluru liggen de 36 koepelvormige rotsformaties van Kata Tjuta. Deze imposante heuvels, omringd door inheemse vegetatie, bieden ook een rijke culturele en spirituele betekenis. De wandelpaden tussen de rotsen onthullen weidse uitzichten en de mogelijkheid om de unieke geologie van de regio te verkennen.

Spiritueel in Australië

Voor de Anangu, de inheemse bevolking van dit gebied, hebben Uluru en Kata Tjuta diepe spirituele betekenissen en zijn ze doordrenkt met verhalen die generaties lang zijn doorgegeven. Deze verhalen behandelen de schepping, mythen en wetten die het traditionele leven van de Anangu reguleren.

De veranderende kleuren van Uluru bij zonsopgang en zonsondergang zijn ronduit magisch.

Een bezoek aan Uluru-Kata Tjuta National Park is niet alleen een ontmoeting met spectaculaire rotsformaties, maar ook een spirituele reis naar het hart van het Aboriginal-erfgoed. Het park biedt een unieke gelegenheid om de diepte van de Australische cultuur te begrijpen en een diepe waardering te ontwikkelen voor het land en zijn traditionele bewoners.

Garden of Eden, Kings canyon

Garden of Eden Kings Canyon Als je naar Australië wil gaan op vakantie moet je een visum regelen. Van de hoogste berg tot werkvakantie naar de mooiste plekken Australië
Garden of Eden

Op de vierde plek van de 15 mooiste plekken in Australië vinden we de Garden of Eden. Na een fantastische urenlange hike in een temperatuur van 50 graden, arriveer je op een plek waar volgens de Aboriginals al het leven op aarde is begonnen. Een prachtige poel met een waterval die er zo verfrissend uit ziet en magisch aanvoelt dat je er meteen naakt in wil springen. Wat je Aboriginal gids, het liefst niet ziet omdat deze plek heilig voor hen is. Hoewel de waterpoelen er verleidelijk uitzien, is zwemmen in de Garden of Eden niet toegestaan. Dit beleid is ingesteld om de kwetsbare ecosystemen te beschermen en ervoor te zorgen dat de site zijn natuurlijke schoonheid behoudt.. O, nu je toch in de buurt bent, boek een helikopter vlucht door de canyon!

De Garden of Eden staat bekend om zijn weelderige vegetatie en kristalheldere waterpoelen die zich in het midden van de droge, rotsachtige omgeving bevinden. Het is als een groen paradijs te midden van de ruige Australische outback en biedt een verrassend contrast met de omliggende rode kliffen.

De wandeling biedt een panoramisch uitzicht op de omliggende kloven en de aangrenzende MacDonnell Ranges. Voor een bezoek aan de Garden of Eden is een toegangspas voor Watarrka National Park vereist. Bezoekers wordt aangeraden om voldoende water mee te nemen, comfortabele wandelschoenen te dragen en de weersomstandigheden in overweging te nemen, aangezien het midden van de dag vaak heet kan zijn.

WhitSundays in de 15 mooiste plekken in Australië

Op de vijfde plek van de 15 mooiste plekken in Australië staat het prachtige WhitSundays. Is dit echt?, Ja dit is echt. Wat een mooi gebied in de Great Barrier Reef. Boek een tocht op een drie master zeilboot en bevaar deze wateren.

De Whitsundays, gelegen aan de oostkust van Australië in de staat Queensland, vormen een adembenemende archipel van 74 eilanden te midden van het Great Barrier Reef. Dit tropische paradijs staat bekend om zijn witte zandstranden, turquoise wateren en weelderige groene eilanden.

De Whitsundays staan wereldwijd bekend om hun idyllische stranden, waaronder het beroemde Whitehaven Beach. Het fijne, witte silica-zand strekt zich kilometers uit, omgeven door kristalhelder water dat schittert in tinten turquoise en blauw. Dit maakt Whitehaven Beach tot een van de mooiste stranden ter wereld.

Het Great Barrier Reef

Op nummer zes van de 15 mooiste plekken in Australië staat natuurlijk het Great Barrier Reef.

De Whitsundays vormen de toegangspoort tot het Great Barrier Reef, het grootste koraalrif ter wereld. Snorkelen en duiken in deze wateren bieden de kans om kleurrijke koralen, tropische vissen, schildpadden en ander zeeleven te bewonderen.

Tja, de kleuren het is prachtig. Haaien, turtles, Nemo en Dori. Je ziet ze allemaal en je hoeft er niet eens voor te duiken, gewoon met je snorkel op pad gaan. Het maakt echt geen verschil. Let op het koraal, niet aanraken, niet op staan, kijken doen we met onze ogen.

Sydney

Als je naar Australië wil gaan op vakantie moet je een visum regelen. Van de hoogste berg tot werkvakantie naar de mooiste plekken Australië Sydney
Sydney

Hoezo zouden we alleen maar natuurgebieden noemen? Sydney is te gek en staat daarom op de zevende plek! Prachtige parken vol met super schattige possums, die echt verslaafd zijn aan M&M’s. Denk alleen niet dat het heel goed voor ze is.

Uitgaan festivals en plekken die je zeker even moet bezoeken zijn : St Patrick’s Day op 17 maart, Mardi Gras in februari en Kings Cross met zijn rooie buurt.

Daarnaast zijn er in Sydney nog vele musea en prachtige gebouwen. Dit is een stad, die je na een maand intensief bezoeken nog steeds niet zal vermoeien. Daarom op de zevende plek!

Kakadu National park in 15 mooiste plekken in Australië

Op de achtste plek van de 15 mooiste plekken in Australië staat Kakadu National Park. Neem een auto mee want dit park bewandel je niet in een dag. Maar wat is het mooi en wat zal je veel zien, Alligators of krokodillen of allebei dat weet ik niet meer, maar wel van heel dichtbij. Kijk uit dus. Verder heel veel watervallen tussen het prachtige groene landschap. Prachtig om door heen te rijden terwijl je van Darwin naar Cairns rijdt of andersom uiteraard.

Bondi beach

Op de negende plek van de 15 mooiste plekken van Australië vind je Bondi Beach. Een strand, maar wel een hele hippe. Eigenlijk staat dit plekje voor nog veel meer stranden in Australië. Prachtige plekken om te bodysurfen of echt te surfen. Een voordeel is hier, dat er fantastische golven zijn, maar ook strandwachten. Die zijn er niet op alle plekken in Australië namelijk. Dus denk niet als ervaren zwemmer dat doe ik wel even. Die strandwachten zijn er niet voor niks laten we maar zeggen.

Fraser Island

Op de tiende plek hebben we Fraser Island. Het grootste zandeiland ter wereld. De enige mogelijkheid om er te komen is via het vasteland per veerpont. En dan begint het avontuur! De ideale manier om dit eiland te bezoeken is per 4WD (4 wielaandrijving). Alle wegen op het eiland zijn zandwegen die zich verspreiden over het hele eiland. Tevens zijn ze aangeduid hoe ervaren je als autorijder zou moeten zijn. Kamperen mag alleen op de aangeduide plekken, die zijn er in overvloed. Zorg wel dat je genoeg water bij je hebt want dit is een schaarste.

Locaties waar mijn broertjes zijn geweest zijn onder andere:

  • 75 Mile Beach: De snelweg van Fraser Island
  • Eli Creek: Dit is dus letterlijk een stromende beek waar wij met onze floating double bed op zijn gegaan, dobberend richting de zee.
  • Maheno Shipwreck: Een scheepswrak uit 1905, gelegen aan 75 Mile Beach.
  • Champagne Pools: Dit zijn een soort van natuurlijke baden gevormd tussen de rotsen. Heerlijk om te relaxen.
  • Sand Dunes/ Lake Wabby: Gigantische duinen die zich een weg hebben geblazen over het eiland.
  • Lake McKenzie/ Lake Birrabeen: meren met Kristalhelder water en parelkleurig zand.
  • Central Station: Dit was vroeger een houthakkerskamp centraal gelegen op Fraser Island. Hier kan je ook kamperen en water krijgen. Maar het meest belangrijke…. Een warme douche!

Surfers Paradise in 15 mooiste plekken in Australië

Als je naar Australië wil gaan op vakantie moet je een visum regelen. Van de hoogste berg tot werkvakantie naar de mooiste plekken Australië

Op de elfde plek van de 15 mooiste plekken van Australië staat Surfers Paradise. Als je je plat wilt drinken, op zoek bent naar het andere geslacht en houdt van surfen, dan ben je hier op de juiste plek. Wij vonden dat het leek op Miami, met zijn uitgestrekte stranden, relaxte sfeer en hoge gebouwen. Hier kan je ook het Q1 gebouw bezoeken. Dit is de hoogste woontoren ter wereld en de op één na hoogste wolkenkrabber op het zuidelijk halfrond. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over Surfers Paradise.

The Pillars

The Pillars
The Pillars

Op de twaalfde plek vinden we De Martha Pillars. Voor waaghalzen is dit de plek in Australië om te gaan springen van de rotsen. The pillars zijn een soort van badplaats voor locals. Maar zeer bekend onder de backpackers. Het ligt aan de Mornington Peninsula en heeft door zijn locatie, heerlijk warm water. De kliffen maken het enorm gaaf om vanaf te springen. Dus als je een dagje wilt chillen.. Go for it!

Mount Kosciuszko National Park

Op de dertiende plek staat Mount Kosciusko.
Een Must See! Ze noemen het ook wel het dak van Australië. En wat een uitzicht zal je hebben!
In het Snowy Mountain gebied ligt het Mount Kosciusko National Park waar ook de hoogste berg van Australië te vinden is. Mount Kosciusko is 2228 meter hoog. In het Mount Kosciusko National Park, is het in de zomer heerlijk toeven en kan je er prima wandelen. Of kies voor paardrijden of mountainbiken.

Neem vooral wat warme kleding mee anders zal je het erg koud krijgen, personal experience…

Magnetic Island de laatste van de 15 mooiste plekken in Australië

Op de veertiende plek van de 15 mooiste plekken Australië staat Magnetic Island. Magnetic Island National Park is ongeveer tweederde van het eiland. Een erg leuk eiland met veel mogelijkheden om te wandelen door groene bossen, witte stranden en beschutte baaien . Vroeger werd er gevreesd dat de Japanners tijdens de 2e wereldoorlog hier zouden toeslaan, daarom hadden de Aussies een fort gebouwd om het eiland in de gaten kunnen houden. Tegenwoordig kan je dit fort nog steeds bezoeken, lopend! Wij hebben vooral gesnorkeld en prachtig koraal gezien met enorm veel vissoorten. Fantastisch om te zien! Ook zijn er wilde Koala’s welke je kan spotten. Lukt dit niet ga dan naar Bungalow Bay Koala Village. Sluit aan bij een tour langs verschillende dieren en ga op de foto met een koala.

Mildura de wijnvelden

En we zijn aangekomen op de laatste van de 15 mooiste plekken in Australië, waar een van mijn broertjes is geweest. In Australië ben je als backpacker vaak aan het werk. Eén van de mooiste plekjes om te werken waren de wijnvelden in Mildura, Een nadeel je moest vroeg op! Voor zonsopgang in de koude woestijn nacht hard werken, maar dan kwam dat zonnetje die je al snel verwarmde. Hard werken, maar een hele mooie ervaring.

De foto’s uit deze blog komen deels van een broertje, deels van Shutterstock en deels van Pixabay.

Ben je na het zien van deze 15 mooiste plekken in Australië enthousiast geworden? Als je overweegt zelf naar Australië te gaan, zorg dan dat je je visum niet vergeet! Zoals al vermeld, je kunt je visum voor Australië heel makkelijk online aanvragen

Kijk ook naar deze blogs:

Footer3
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tirza

Monday 8th of March 2021

Mocht je (na corona) naar Australië gaan, dan kan ik je ook zeker aanraden een bezoek aan The Great Ocean Road, Wilsons Promontory N.P. en Tasmanië te overwegen. Maar ja, alles is mooi down under 😚

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.